Svetovni trg polnilnih postaj za električna vozila bo imel do leta 2028 več kot 16,83 milijona polnilnih postaj.

SkyQuest Technology Consulting Pvt. doo

SkyQuest Technology Consulting Pvt. doo

Velikost svetovnega trga polnilnih postaj za električna vozila je bila leta 2021 ocenjena na 18,1 milijarde USD in naj bi do leta 2028 dosegla vrednost 120,6 milijarde USD, s CAGR 31,12 % v predvidenem obdobju (2022–2028).

Westford, ZDA, 23. november 2022 (GLOBE NEWSWIRE) – Infrastruktura polnilnih postaj se hitro širi po vsem svetu trg polnilnih postaj za električna vozila v zadnjih nekaj letih. Novembra 2022 je bilo po vsem svetu nekaj več kot 2,3 milijona polnilnih postaj. Število naj bi do konca leta 2028 preseglo 16,83 milijona. Ta hitra širitev je predvsem posledica dveh dejavnikov: naraščajoče priljubljenosti električnih vozil in vse večjega širjenja tehnologije hitrega polnjenja z enosmernim tokom. Hitro polnjenje z enosmernim tokom je eden najučinkovitejših načinov polnjenja električnega vozila. Leta 2021 je bilo po vsem svetu prodanih več kot 6,9 milijona električnih vozil, kar predstavlja približno 100-odstotno rast v primerjavi z letom 2020. Pričakujemo, da bo ta številka do leta 2028 verjetno predstavljala približno 34 % svetovnega voznega parka, po tem pa bo zajemala več kot 54 vozil. % do leta 2035.

Glede na analizo svetovnega trga polnilnih postaj za električna vozila, ki jo je izvedel SkyQuest, je več kot 80 % javnih polnilnih postaj v bližini prebivališča in dela ljudi, kar ljudem olajša udoben dostop do njih. Čeprav hitra širitev infrastrukture polnilnih postaj za električna vozila predstavlja pomemben korak naprej v boju proti podnebnim spremembam, je še vedno nekaj izzivov, ki jih je treba rešiti. Na podeželju je na primer premalo postaj, nekatera območja pa sploh nimajo javnih polnilnic. Poleg tega so javne polnilnice večinoma skoncentrirane le v mestnih območjih.

Rast trga polnilnih postaj za električna vozila poganja več dejavnikov: naraščajoče povpraševanje potrošnikov po okolju prijaznem prevozu; izboljšanje udobja za potrošnike z elektrificiranimi avtomobili; širitev aplikacij električnih vozil, kot so taksi storitve in storitve skupne vožnje; in agresivna tržna prizadevanja večjih proizvajalcev avtomobilov. V skladu s tem so glavni proizvajalci avtomobilov vodilni pri razvoju EV in EVCS. Ta podjetja vlagajo v raziskave in razvoj za izboljšanje uporabnosti in funkcionalnosti svojih električnih vozil. Toyota je razvila aplikacijo, ki uporabnikom omogoča daljinsko upravljanje različnih vidikov njihovih električnih vozil. Nissan, Tesla in Tata Motors so razvili mobilno aplikacijo, ki prikazuje bližnje polnilne postaje, tako da jih vozniki zlahka najdejo.

Pridobite kopijo tega poročila:

https://skyquestt.com/sample-request/electric-vehicle-charging-station-market

SkyQuestova analiza svetovnega trga polnilnih postaj za električna vozila kaže, da cesta ni tako gladka, kot smo mislili

Poročilo o svetovnem trgu polnilnih postaj za električna vozila razkriva, da priključna električna vozila hitro pridobivajo delež v svetovnem voznem parku, pri čemer je bilo januarja 2022 43 % vseh novih avtomobilov, prodanih v Evropi in azijsko-pacifiškem območju, opremljenih z možnostjo polnjenja. Posledično naj bi se povpraševanje po polnilnicah za stanovanjska in komercialna električna vozila v naslednjih nekaj letih znatno povečalo. Sejem CES 2021 v Las Vegasu menda zaznamuje veliko zanimanje proizvajalcev avtomobilov za predstavitev rešitev, ki temeljijo na IoT, ki bi jim lahko pomagale dodatno zmanjšati izkoriščenost baterije in izboljšati upravljanje voznega parka za električna vozila.

Eden ključnih dejavnikov, ki spodbuja to rast, je pričakovanje, da bo v prihodnosti na voljo več priključnih hibridnih vozil (PHV). Predvidoma do leta 2035 bo polovica celotne prodaje novih lahkih PHV elektrificiranih. Do leta 2040 SkyQuest pričakuje, da bo 71 % vseh novih lahkih PHV elektrificiranih.

Na svetovnem trgu polnilnih postaj za električna vozila prevladujejo trije glavni ponudniki: ponudnik polnilnic Tier 1 (Tesla Inc., Volkswagen AG, Daimler AG), ponudnik polnilnic Tier 2 (Mastercard Incorporated, American Express Company) in ponudnik polnilnic Tier 3 (ChargePoint). . korporacija). Vodilni ponudniki naj bi ohranili svoje prednosti do leta 2028, saj bodo vlagali v hitrejše polnilnice in razvijali lastno infrastrukturo za električna vozila.

Vendar pričakujemo, da se bo povpraševanje po javnih omrežjih EVCS, kot je ChargePointovo omrežje Juice Net, do leta 2030 zmanjšalo, saj zasebne flote še naprej nameščajo svoje polnilnike za električna vozila. Končni uporabniki bodo vse pogosteje kupovali osebne naprave za shranjevanje električne energije za uporabo v voznem parku, saj javne podpostaje običajno zaračunavajo po nižjih cenah kot domače vtičnice.

Eden od izzivov, s katerimi se sooča trg polnilnih postaj za električna vozila, je, da še ni skupnega standarda za namestitev in uporabo. To pomeni, da je na voljo več polnilnih sistemov za različne znamke in modele električnih vozil. Proizvajalci začenjajo reševati to težavo z razvojem lastniških rešitev za polnjenje za svoje modele.

Oglejte si povzetek poročila in celotno kazalo vsebine (ToC):

https://skyquestt.com/report/electric-vehicle-charging-station-market

Hitra širitev mreže hitrih polnilnic na svetovnem trgu polnilnic za električna vozila

Ker trg električnih avtomobilov še naprej raste, raste tudi povpraševanje po polnilnikih DC. SkyQuest napoveduje, da bo svetovni trg polnilnikov za enosmerni tok do leta 2028 presegel 195 milijard USD z 68 milijard USD leta 2021. To hitro rast deloma poganjajo vladni mandati in spodbude ter povpraševanje potrošnikov po okolju prijaznih vozilih.

Eden ključnih dejavnikov, ki spodbuja to rast, je vse večje število električnih avtomobilov na trgu. Leta 2018 je bilo na cestah po vsem svetu več kot 1 milijon električnih avtomobilov, to število pa bo do konca leta 2021 doseglo 17,1 milijona enot. To rast podpira tehnologija hitrega polnjenja, ki lahko hitro napolni baterijo električnega avtomobila do 100-odstotne zmogljivosti. v 30 minutah.

Poleg hitrih polnilnic na svetovnem trgu polnilnic za električna vozila narašča tudi povpraševanje po zmogljivejših DC polnilnicah. Trenutni obseg polnilnikov na enosmerni tok lahko zagotovi od 15 kW do 350 kW moči, vendar se pričakuje, da bodo prihodnji modeli imeli višje zmogljivosti. Ta povečana moč voznikom omogoča hitrejše polnjenje baterij, kar je pomembno glede na to, koliko časa traja polnjenje baterije električnega avtomobila iz standardne vtičnice (običajno okoli osem ur).

Polnilniki z enosmernim tokom postajajo vse bolj priljubljeni zaradi številnih prednosti pred tradicionalnimi polnilniki z izmeničnim tokom. Na polnilnike z enosmernim tokom na primer ne vplivajo veter ali vremenske razmere in so tudi veliko hitrejši od polnilnikov z izmeničnim tokom. Poleg tega so kot nalašč za podeželska območja, kjer je na voljo malo ali nič AC vtičnic.

Na svetovnem trgu enosmernih hitrih polnilnic obvladujejo tri podjetja na svetovnem trgu polnilnih postaj za električna vozila: Tesla (z več kot polovico trga), BMW Group (s približno tretjino trga) in Nissan (s približno desetino trga). trg). Vendar pa obstaja velika konkurenca drugih akterjev, kot so BYD, Delphi, Continental AG, Panasonic Corporation in ABB Ltd.

Ključna območja, kjer bodo nameščene hitre polnilnice DC, so v večjih metropolitanskih območjih, kot so London, Los Angeles in New York City. Leta 2021 je bilo na svetovnem trgu polnilnih postaj za električna vozila na voljo več kot 600.000 hitrih polnilnikov z enosmernim tokom. Od tega je bilo samo v ZDA nameščenih skoraj 91.000 DC hitrih polnilnikov.

Pogovorite se z analitikom za vaše zahteve po meri:

https://skyquestt.com/speak-with-analyst/electric-vehicle-charging-station-market

Najboljši igralci na svetu Trg polnilnih postaj za električna vozila

 • ABB (Švica)

 • BP Chargemaster (UK)

 • SVET (Kitajska)

 • ChargePoint Inc. (ZDA)

 • Eaton (Irska)

 • EVBox (Nizozemska)

 • Schneider Electric. (Francija)

 • Seimens AG. (Nemčija)

 • Shell International BV (Nizozemska)

 • Tesla Inc. (ZDA)

 • Skupina Webasto (Nemčija)

 • Tata Power (Indija)

 • Delta Electronics (Indija)

 • Amara Raja (Indijka)

 • Magenta Group (Indija)

Povezana poročila v knjižnici SkyQuest:

Globalni trg prehranskih dopolnil pred vadbo

Globalni trg trdega selca

Svetovni trg električnih vozil

Globalni trg mobilnih žerjavov

Globalni varen logistični trg

O nas:

SkyQuest Technology je vodilno svetovalno podjetje za rast, ki zagotavlja tržne informacije, komercializacijo in tehnološke storitve. Ima več kot 450 zadovoljnih strank po vsem svetu.

Naslov:

1 Apache Way, Westford, Massachusetts 01886

telefon:

ZDA (+1) 617-230-0741

E-naslov: prodaja@skyquestt.com

LinkedIn Facebook Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *