Svetovni trg lahkih vozil je v oktobru stabilen, a prežijo temni oblaki

Glede na analizo LMC Automotive (podjetje GlobalData) je bila stopnja prodaje 86 milijonov enot na leto oktobra v skladu s prejšnjim mesecem.

Napoved svetovnega trga v višini 81,6 milijona enot v letu 2022 bi bila enaka kot v letu 2021 in približno 9,5 % pod ravnmi iz leta 2019 (nekaj več kot 90 milijonov). Vendar je slika po svetu nekoliko mešana, z močnim okrevanjem na Kitajskem (ko se pomanjkanje delov zmanjšuje) v nasprotju s slabo prodajo v Evropi in Severni Ameriki. Obeti so povsod podvrženi naraščajoči zaskrbljenosti glede obetov za svetovno gospodarstvo ter drugih tveganj in negotovosti.

Najnovejša napoved LMC Automotive za leto 2023 je, da bo svetovni trg lahkih vozil znašal 84,6 milijona, kar je komaj izboljšanje že tako izčrpane baze.

Oktober 2022

Oktobrski neobdelani prodajni rezultat v višini 7,1 milijona enot je bil 10-odstotno izboljšanje v primerjavi s prejšnjim letom, s čimer se je številka od leta do datuma (YTD) povzpela na okoli -1 %, čeprav v primerjavi z že tako šibko bazo leta 2021.

Kljub temu, da Kitajska že tretji zaporedni mesec doživlja upočasnjeno prodajo, se je prodaja od leta do danes povečala za 8 %. Vendar pa Severna Amerika in Evropa še naprej trpijo zaradi težav od začetka leta, saj omejitve ponudbe ovirajo uspešnost pred poslabšanjem makroekonomskih razmer.

Sledi povzetek tržnega razvoja v svetovnih regijah.

Severna Amerika

Prodaja lahkih vozil (LV) v ZDA se je oktobra medletno povečala za 12,1 % na 1,2 milijona enot. To je bil že tretji zaporedni mesec v primerjavi s preteklim letom; vendar k tej primerjavi pomaga šibko drugo polletje 2021, začetek pomanjkanja čipov. Količinsko gledano je bila oktobra največja prodaja po aprilu. Poleg tega se je stopnja prodaje povečala na 15,2 milijona enot letno, kar je največ doslej v tem letu. Ravni zalog so se v primerjavi s prejšnjim mesecem povečale za 7,8 %, čeprav so ta vozila dražja, saj so se povprečne cene transakcij mesečno v primerjavi z mesecem zvišale za 1,1 % na 46.120 $.

Ocenjuje se, da se je kanadska prodaja LV oktobra medletno povečala za 1,2 % na 134.000 enot. Stopnja prodaje naj bi se medletno povečala na 1,7 milijona enot, kar je največ od januarja, vendar je treba s prodajo v razmerah omejene ponudbe ravnati previdno. V Mehiki se je prodaja prejšnji mesec medletno povečala za 19,1 % na 90,6 tisoč enot, medtem ko je stopnja prodaje znašala 1,11 milijona enot letno. Trg še naprej preseneča navzgor kljub gospodarskim težavam.

Evropi

Stopnja prodaje v Zahodni Evropi je od septembra do oktobra ostala nespremenjena pri 12,0 milijonih enot medletno in je zagotovila, da se je stopnja prodaje od leta do danes nekoliko izboljšala. Kar zadeva neobdelano mesečno prodajo, se je oktober medletno povečal za več kot 12 % na nekaj več kot 960.000 enot, čeprav to še vedno pomeni skoraj 10-odstotni padec letošnjega rezultata. Jasno je, da omejitve ponudbe še naprej zavirajo uspešnost trga, čeprav se makroekonomske razmere slabšajo.

Stopnja prodaje v vzhodni Evropi je bila na splošno v skladu s prejšnjim mesecem, pri 2,9 milijona enot medletno, čeprav je oktobrska prodaja surove nafte še vedno padla za 29 % od leta do danes. Vojna v Ukrajini še naprej omejuje ponudbo, ruska prodaja, ki so jo zatrle sankcije, pa oboje ovira prodajno dejavnost v regiji.

Kitajska

Po predhodnih podatkih je kitajski trg po močnem okrevanju junija in julija po ponovnem odprtju Šanghaja še naprej izgubljal moč. Oktobrska letna stopnja prodaje v višini 28,6 milijona enot je bila za 7,6 % nižja od septembrske, kar je tretji zaporedni mesec upadanja na mesečni ravni. Kljub temu je povprečna stopnja prodaje od začetka leta dosegla močnih 27,6 milijona enot na leto. Na letni ravni se je prodaja surovin oktobra povečala le za 8,2 % (deloma zaradi visokega baznega učinka) v primerjavi s približno 30-odstotno medletno rastjo v vsakem od prejšnjih štirih mesecev.

Očitno je, da so na prodajo nekoliko vplivali občasni izbruhi COVID-19 in blokade v več regijah države. Poročali so, da so proizvajalci originalne opreme oktobra zmanjšali proizvodnjo v primerjavi s septembrsko ravnjo. Vendar je prodaja NEV ostala močna. Prodaja BEV in PHEV se je oktobra povečala za 67 % medletno in 150 % medletno. Skupna prodaja vozil EV in PHEV je v prvih desetih mesecih letošnjega leta dosegla skoraj 5,3 milijona enot.

Druga Azija

Prodaja na Japonskem se je po močni upočasnitvi močno okrepila. Stopnja prodaje v oktobru je dosegla 4,7 milijona enot letno, kar je skoraj 17% več od šibkega septembra. Oktobra se je prodaja na letni ravni že drugi mesec zapored povečala za dvomestno številko, zahvaljujoč zmanjšanju motenj v globalni dobavni verigi. Prodaja električnih vozil pa se je upočasnila, saj se izteka državni proračun za subvencije za električna vozila.

Korejski trg je oktobra ostal močan, saj se je dobavna situacija še naprej izboljševala, proizvajalci originalne opreme pa so povečali proizvodnjo pred iztekom začasnega znižanja trošarin za osebna vozila ob koncu tega leta. Oktobrska letna stopnja prodaje 1,7 milijona enot je bila nekoliko nižja od septembrskih 1,74 milijona enot, vendar je bil to dober rezultat. Zdi se, da so vsi korejski proizvajalci originalne opreme oktobra uspeli normalizirati proizvodnjo v svojih domačih tovarnah in se izvleči iz krize dobave.

Južna Amerika

Prodaja LV v Braziliji se je oktobra medletno povečala za 11,8 % na 168.000 enot, medtem ko se je stopnja prodaje medletno upočasnila na 2,01 milijona enot, z 2,10 milijona enot septembra medletno. Rezultati so bili nekoliko razočarajoči: medletna rast je bila v zadnjih mesecih veliko močnejša, čeprav je bil trg oktobra 2021 šibek, kar je zagotavljalo nizko osnovo. Drugi krog predsedniških volitev bi lahko zmotil potrošnike, še posebej konec meseca, ko se je prodaja upočasnila.

V Argentini naj bi se prodaja oktobra medletno povečala za 18,4 % na 30 tisoč enot, medtem ko se je stopnja prodaje medletno povečala na 396 tisoč enot, s 338 tisoč enot septembra medletno. . Čeprav je bil to močnejši rezultat kot septembra, so osnovni pogoji še vedno zahtevni. Visoka inflacija, naraščajoče obrestne mere in uvozne omejitve ohranjajo trg precej pod zgodovinskimi ravnmi.

MNENJE – Urednik Just Auto David Leggett dodaja:

Geografija trga še nikoli ni bila tako pomembna – na prvi pogled – kot je zdaj. Zreli in nezreli trgi poudarjajo zelo različne trende, ki bodo oblikovali operativno uspešnost podjetij v sektorju.

Podjetja, kot je Volkswagen, bodo imela koristi od večje prodaje na Kitajskem (čeprav je odprava zapora, povezanega s Covidom, tam še vedno veliko tveganje in je okrevanje oktobra izgubilo moč). Pri drugih (zlasti japonskih proizvajalcih originalne opreme) se bodo količine povečale zaradi večje prodaje na drugih azijskih trgih, zlasti v jugovzhodni Aziji. Toda težave z omejeno ponudbo ostajajo problem na zrelih trgih, kot sta Severna Amerika in Zahodna Evropa. Poleg tega skupni upad svetovnega obsega ostaja velik, saj je svetovni trg leta 2022 znašal manj kot 82 milijonov in približno 14 % pod vrhom leta 2017, ko se je zdelo, da se nezadržno giblje proti 100 milijonom na leto.

Vendar pa obstajajo znaki, da je vrhunec pomanjkanja polprevodnikov zdaj za nami in da se bliža postopno umirjanje. Ena od prednosti podprtih naročil je, da se lahko tovarniška dejavnost “zgladi”, ko se fokus premakne na širše težave s povpraševanjem in upočasnjeno gospodarstvo zaradi strupene kombinacije naraščajočih cen energije, nižjih prihodkov gospodinjstev, višjih obrestnih mer in pomembnih stalnih geopolitičnih skrbi. . (zdi se, da bodo vsi z nami leta 2023).

Obeti za povpraševanje na tej stopnji v sicer razmeroma znanem industrijskem ciklu so razočaranje šibki. Najnovejša napoved LMC Automotive za leto 2023 je, da bo svetovni trg lahkih vozil znašal 84,6 milijona, kar je komaj izboljšanje že tako izčrpane baze.

Veliko vprašanje je naslednje: Ali bodo morala podjetja bistveno spremeniti svoj globalni proizvodni odtis? To se v resnici še ni zgodilo, vendar je padec količine od leta 2019 velik in preigravanje z mešanico modelov ima svoje meje, saj povpraševanje slabi. Proizvajalci originalne opreme se bodo neradi odzvali, vendar se bodo prihodnje leto pritiski povečali, zlasti če bodo tveganja začela naraščati glede na obete za leto 2024. Če se bodo različni trendi na svetovnem trgu nadaljevali, bodo največji pritisk čutili zreli trgi.

V ozadju bodo trendi v smeri večje avtomatizacije in obratov, ki zahtevajo manj delavcev za sestavljanje električnih vozil, prispevali k splošnemu občutku, da prihaja pretres. Nihče si ne želi, da bi na koncu zaostal pri prilagajanju – bolečina bi lahko bila večja, če bi bila poleg sektorske izgube še konkurenčna izguba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *