Streljanje na Univerzi v Virginiji: ranjenec beži in poskuša opozoriti druge, ko je streljan, pravi njegova matiCNN

Mati branilca Univerze v Virginiji Mikea Hollinsa, ki je bila hospitalizirana, potem ko je streljanju, v katerem so umrli trije nogometaši prejšnjo nedeljo pravi, da je njen sin poskušal opozoriti druge, preden ga je zadel ogenj.

Hollins, rojen v Baton Rougeu v Louisiani, je bil eden od dveh ljudi, ki sta bila ranjena, ko je sošolec streljal na avtobusu, ki se je vračal v Charlottesville z ekskurzije, in ubil nogometaša Devin Chandler, Lavel Davis Jr. in D’Sean Perry.

Medtem ko Mike Hollins ostaja v bolnišnici, je športnikova mati Brenda Hollins v petek zvečer govorila z Johnom Bermanom s CNN in opisala mučne trenutke, ko je njen sin zbežal z avtobusa in kričal na dva svoja sošolca, naj zbežita.

Toda ko je opazil, da nihče drug ne izstopa, je začel vstopati na avtobus in vpiti, naj odidejo, je povedala.

“Poskušal je narediti prvi korak nazaj na avtobus in srečal strelca,” je dejal Hollins.

“Hvaležna sem, da lahko pove zgodbo,” je dodala.

Brenda Hollins je prav tako poročala o njegovem stanju in povedala, da je bil petek za njenega sina težak dan in da se še vedno spopada z dolga pot do okrevanja pred njim.

»Moj sin ima občutek, zato ga je dobro poškodovati. In tako poskušam na to gledati s tega vidika, ker… videl sem ga včeraj… bil je pokonci, hodil je. Smejal se je, mislim, da smo se imeli lepo, danes pa ga boli,” je povedala mati za CNN. “Vrnil se je v posteljo in vem, da bo gor in dol, in hvaležen sem za to, ker je z bolečino tukaj, je z mano.”

Dodala je: “Hvaležna sem, hvaležna, ker sem lahko eden od staršev drugih dečkov in se pripravljajo prejeti trupla svojih sinov.” Nisem si mogel predstavljati. Nisem si mogel predstavljati.”

Hollinsova je dejala, da je njen sin iz bolniške postelje čakal, da izve, kaj se je zgodilo z D’Seanom Perryjem in drugimi umrlimi. Perry je bil Mikov najboljši prijatelj, je rekla njegova mati.

»Takoj ko so ga sneli z ventilatorja, je vprašal ‘kje je D’Sean’. In nihče ni rekel ničesar in moja hči je samo zmajala z glavo in mu rekla, da mu ni uspelo. In preprosto se je pokvarilo, pokvarilo,« je dejal Hollins.

Neka mati je opisala občutek nemoči, ko je poskušala potolažiti svojega ranjenega sina.

“Kadar koli vaš otrok joče, ga želite potolažiti, in to je bil trenutek, ko ga nisem mogla potolažiti,” je rekla. “Otroci vedno tečejo k mami, vedno, on pa ni mogel priteči k meni in jaz ga nisem mogla objeti,” je dodala.

Osumljenec streljanja, nekdanji nogometaš UVA Christopher Darnell Jones Jr., se sooča s tremi točkami obtožnice umora druge stopnje in tremi točkami uporabe pištole pri storitvi kaznivega dejanja, je povedal načelnik policije UVA Timothy Longo Sr. Poleg vsake obtožbe za strelno orožje se sooča z dvema točkama obtožnice zlonamernega ranjanja.

Jones se je prvič pojavil pred sodiščem v sredo in mu je sodišče odredilo, da bo potekal brez vezave. Še vedno je v priporu v regionalnem zaporu Albemarle-Charlottesville, kažejo spletni zapisi.

Univerza v Virginiji je v soboto načrtovala javno spominsko slovesnost na svojem košarkarskem stadionu John Paul Jones Arena v počastitev življenj, izgubljenih v streljanju. Za tiste, ki se ne bodo mogli osebno udeležiti, bo predvajan v živo.

Univerza je povečala varnost v in okoli arene, potem ko je prejela grozilno e-pošto v zvezi s spominsko slovesnostjo, poroča policijska uprava UVA. rekel je na Twitterju, a dodal, da bo spomenik potekal po načrtih.

Ko je moška košarkarska ekipa iz Virginije v petek zavzela igrišče za tekmo v Las Vegasu, so igralci nosili puloverji počastitev treh nogometašev, ubitih v streljanju.

Puloverji so imeli spredaj napis “UVA Strong” in imena Chandler, Davis Jr. na zadnji strani. in Perry.

“Želim, da trener (Tony) Elliott in vsi ti igralci in kar je najpomembneje te družine vedo, da jih imamo radi in zagotovo molimo zanje,” je v petek v televizijski oddaji ESPN2 dejal glavni trener moških košarkarjev Cavaliers Tony Bennett.

Več univerzitetnih nogometnih ekip po zvezni državi Virginia na prihajajočih tekmah počasti nogometaše z nalepkami na čeladah. Virginia Tech Hokies, Old Dominion Monarchs, Liberty Flames in James Madison Dukes bodo vsi nosili napovedane igralce nalepke za čelade v soboto.

NFL’s Washington Commanders tudi napovedali da bo ekipa nosila tri nalepke na čeladah s številkami dresov treh nogometašev.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *