STRATEŠKI VODNIK: Kakšne so možne dirkalne strategije za Veliko nagrado Abu Dabija 2022?

Zadnja dirka sezone je pred nami in kljub temu, da gledamo dva proti dva na mreži v ospredju igrišča, obstaja veliko negotovosti, ko gre za strategije. Tukaj je nekaj različnih možnosti, ki so na voljo ekipam v Abu Dhabiju.

Katera je najhitrejša strategija?

Na isti stezi, kjer je Pirelli lani prvič preizkusil svoje finalizirane pnevmatike 2022, je italijanski dobavitelj pričakoval, da bo en postanek najhitrejša možnost kot lani. Toda trening v petek (v 2. FP2, natančneje kot trening, ki se začne hkrati s kvalifikacijami in dirko) je pokazal, da je bil dve postaji hitrejši.

PREBERITE VEČ: Verstappen je osvojil prvo mesto, saj je Red Bull dosegel rezultat 1-2 v zadnjih kvalifikacijah sezone v Yas Marini

Nepričakovana težava je bila višja stopnja degradacije, skupaj z zrnatostjo – ko se majhni koščki gume odlomijo s površine, vendar se takoj prilepijo nanjo, kar ustvari neenakomeren stik, ki nudi slabši oprijem – kar otežuje dolgoročno delovanje. dovolj truda, da bo mesto učinkovito delovalo.

Na voljo je več možnosti, pri čemer jih večina začne s pnevmatikami srednje zmesi, vendar najhitrejši vidi prvo vožnjo od 16. do 23. kroga na srednjih pnevmatikah, preden preklopi na trde pnevmatike za srednje obdobje, cilja pa na drugo okno v boksih od 37. do 44. kroga. za nazaj na srednjo. Težava za Sergia Pereza, Ferrari, Alpine in AlphaTauri je, da imajo vsi na voljo samo en nabor medijev, toda za ostalo področje je to izvedljiva možnost.

Pričakovane strategije ABU DHABI.jpg

Kaj pa drugačna možnost za prvih 10?

Kaj je torej bolj verjetno za Pereza, Charlesa Leclerca, Carlosa Sainza, Estebana Ocona in Fernanda Alonsa? Še vedno je dvojni zamašek in še vedno bodo najverjetneje želeli dati prednost srednji zmesi na začetku, da bi dosegli dobre rezultate izven proge, toda krajši prvi čas do 20 krogov bi nato videl medij na trdi zmesi, nato med 32. in 39. krogom še enkrat preklopite na hards.

Vsi zgoraj našteti gonilniki imajo na voljo dva niza truda, da preizkusijo to strategijo, in so edini na spletu, ki to zmorejo, kar bi se lahko izkazalo za veliko prednost.

PREBERITE ŠE: Vettlovo slovo in boj za P2 v obeh prvenstvih – Na kaj moramo biti pozorni na VN Abu Dabija

Vendar pa lahko vseh prvih deset – ne glede na to, ali imajo dva niza trdih ali srednjih – upoštevajo tudi čep, ki uporablja srednjo in trdo zmes.

Začenši od sredine, ključno obdobje je prvo, ker ga je treba podaljšati vsaj do 22. kroga, realno pa čim bližje 30. krogu, da se takrat trda zmes vgradi in ima možnost priti do konca. dirke.

Pnevmatike na voljo za Race ABU DHABI.jpg

Kakšne so možnosti za spodnjo polovico igrišča?

Nekatere alternativne strategije so precej zanimive, saj odpirajo možnost uporabe vseh treh zmesi pnevmatik med dirko, tako kot je bilo pred tednom dni v Braziliji.

V podobni možnosti kot najhitrejša skupna strategija, prvi trening na srednjih motorjih, ki mu sledi prehod na trde pnevmatike, čemur sledijo podobna okna v boksih, vendar je treba vmesno obdobje na trdih pnevmatikah podaljšati vsaj na 40. krog, da se omogoči sprememba na mehke gume za sprint do zastave.

PREBERITE VEČ: Hamilton pravi, da so težave z zavorami in “poskakovanje” stalo Mercedes po nastopu v tretji vrsti na kvalifikacijah v Abu Dabiju

Enako strategijo bi lahko uporabili tudi, vendar z mehkim načinom za začetek dirke, da bi dosegli najboljšo možno zmogljivost izven proge in v prvem krogu, čeprav bodo višje stopnje poslabšanja v težkem avtomobilu verjetno zahtevale postanek v boksih v 17. krogu. To povzroči nekoliko večji pritisk na sredino kroga, da se pripelje v obseg 34. kroga, da preklopi na srednjo, vendar je to možnost, ki je na voljo vsem.

Podobno je izvedljiva tudi obratna stran zgornje strategije vse na enem mestu, vendar je manj verjetno, da jo bo uporabil kdorkoli med prvimi desetimi. Začetek na težji bo prinesel primanjkljaj okoli 0,4 s na krog v smislu zmogljivosti v primerjavi s srednjo, čeprav je ta vrzel redno do 50 % manjša v dirkalnih situacijah, kjer vozniki upravljajo tempo.

Zadnje obdobje približno 25 krogov bi lahko bilo namenjeno srednjim dirkačem, če pa bi se jim uspelo približati preostalih 15 krogov, bi lahko mehke kroge upoštevali celo v zadnjem delu dirke.

Vožnja po trdi podlagi je realistična strategija za voznika, ki se postavi blizu zadnjega dela mreže in je pripravljen teči čim dlje, preden upa, da bo dobro preperel varnostni avto omogočil postanek v boksih, ki bi bil približno sedem sekund hitrejši od pod zeleno državo zastave.

Pit Lane Loss Time ABU DHABI.jpg

Čakaj, ampak kaj dela vreme?

No, smo v Abu Dhabiju, kjer je bilo vreme za dirke zadnja leta skoraj zagotovljeno, s sončnimi dnevi in ​​jasnimi večeri, saj se dirka odvija ob sončnem zahodu.

Prvi del dirke bi moral potekati pri temperaturah nad 30 C in bi bil izziv za pnevmatike, potem pa ko sonce zaide, začne temperatura steze znatno padati, tudi če temperatura zraka ostaja visoka.

POUDARKI: Najboljša akcija od kvalifikacij za Verstappna do najboljšega položaja v Abu Dabiju

Pomanjkanje sončne svetlobe na površini steze ima velik vpliv, največji izziv, ki ga ti pogoji predstavljajo, pa je sprememba ravnotežja, skozi katero bo šel avto, ko temperatura steze pade. Nekaterim je morda bolj udobno s svojimi avtomobili v zgodnjem delu dirke, medtem ko se drugi težko znajdejo v uvodnih krogih, vendar to oživi, ​​ko se Grand Prix napreduje.

Nevarnost dežja? To je 0 %.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *