Starši pokojne vratarke Katie Meyer tožijo Stanford zaradi nezakonite smrti: poročilo

Starši Katie Meyer, nekdanje nogometne vratarke Stanforda, ki je umrla zaradi samomora, tožijo univerzo zaradi neupravičene smrti, glede na kopijo civilne tožbe. pridobil USA TODAY Sports.

Kdaj Meyerjeva si je vzela življenje, tožba trdi, da se je soočila z disciplinskim ukrepom zaradi domnevnega polivanja kave po nogometašu Stanforda med vožnjo s svojim kolesom, glede na tožbo, vloženo v sredo na višjem sodišču okrožja Santa Clara.

Nogometaš je domnevno spolno napadel nogometašico, takrat mladoletno, v ženski nogometni ekipi Stanford, kjer je bil Meyer kapetan, glede na pritožbo. Je rekel njen oče Steve medijev da je njegova hči branila soigralca.

Na večer 28. februarja, na noč Meyerjeve smrti, ji je Stanford »malomarno in »nepremišljeno« poslal uradno pisno obvestilo, v katerem jo je obtožil, da je »kršila osnovni standard s polivanjem kave po drugem študentu,« piše v izjavi. pritožba.

Meyerjeva je, kot so povedali njeni starši, pismo prejela po 19. uri tisto noč, ko so bili univerzitetni svetovalni centri že zaprti.

“Stanfordova disciplinska obtožba po pouku ter nepremišljena narava in način podrejanja Katie so povzročili, da je Katie utrpela akutno stresno reakcijo, ki je impulzivno vodila v njen samomor,” navaja pritožba. “Katiein samomor je bil dokončan brez načrtovanja in izključno kot odgovor na šokantne in zelo vznemirljive informacije, ki jih je prejela od Stanforda, ko je bila sama v svoji sobi brez kakršne koli podpore ali virov.”

Nogometaš je bil kasneje izključen iz ekipe. Rekel je, da se želi “popraviti” z Meyerjevo in da ne poskuša “vplivati” na njeno življenje s kakršno koli kaznijo za incident.

V odgovoru za USA Today se Stanford ni strinjal, da je odgovoren za Meyerjevo smrt, vendar tožbe ni videl.

“Skupnost Stanford še naprej žaluje za Kateino tragično smrtjo in izrekamo sožalje njeni družini zaradi nepredstavljive bolečine, ki jim jo je povzročila Kateina smrt,” je Stanford zapisal v elektronskem sporočilu za USA Today.

Enaindvajsetletni Meyer je študiral mednarodne odnose, bil je asistent na delovnem mestu in naj bi diplomiral letos. Ona fMočna konkurenčnost je Stanfordu leta 2019 pomagala osvojiti svoje tretje prvenstvo NCAA v ženskem nogometu.

Takrat jo je Stanford označil za sijočo zvezdo.

“Katie je bila izjemno predana vsemu in vsem v svojem svetu,” je dejal Stanford v izjavi, objavljeni kmalu po njeni smrti. “Njeni prijatelji jo opisujejo kot timsko igralko, ki je večja od življenja pri vseh njenih prizadevanjih, od izbire akademske discipline, za katero je rekla, da je ‘spremenila moj pogled na svet in zelo pomembne izzive, ki jih moramo skupaj premagati’ do strast, ki jo je predstavila, je do programa Cardinal za ženski nogomet in do ženskega športa nasploh.”

“Katie je bila sijajna luč za mnoge na igrišču in v naši skupnosti,” je zapisala univerza.

ČE POTREBUJETE POMOČ: Če se vi ali nekdo, ki ga poznate, spopadate s težkimi življenjskimi okoliščinami ali neprijetnimi mislimi in čustvi, pokličite 988. Ni nujno, da imate samomorilne misli ali občutke, da pokličete. Usposobljeni svetovalci za krizno posredovanje so na voljo za sprejemanje kriznih klicev in svetovanje 24 ur na dan, vsak dan. Prevajanje je na voljo v več kot 140 jezikov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *