Staples: Vsaka ekipa v Big Ten bi morala v igri navijati za Michigan

Vsako soboto zvečer se Andy Staples in Ari Wasserman odzoveta na razpored tekem za konec tedna v oddaji “The Andy Staples Show and Friends.” Ob ponedeljkih se Andy znova posveti svojemu in Arijevemu največjemu odlomku iz sobotnega večernega takojšnjega odziva. Ta teden: Niti Michigan niti zvezna država Ohio on vozi v igro z veliko slave. Toda Michigan ima resnično priložnost, da spremeni vse… za vse.

Največja tekma tekmovalnega tedna bi lahko zaznamovala začetek nove dobe v Veliki deseterici ali pa bi ligo vrnila v zapleten status quo po nenormalni eni sezoni premora. Michigan ima priložnost spremeniti vse. Država Ohio ima možnost zagotoviti, da se nič ne spremeni.

Zveni hiperbolično? Mogoče malo. Toda tako pripovedovano rivalstvo si zasluži takšno hiperbolo. Še posebej, če je zakoreninjeno v resnici. Da bi razumeli sobotne vložke v Columbusu, je treba najprej razumeti nekaj nedavne zgodovine …

Pesem se je imenovala “Buckeye Swag” in naslov se je zdel povsem primeren. Najboljša prekleta skupina v deželi je pred dobrimi 10 leti razstrelila tako hitro prazen špartanski stadion. Igralci Ohio Statea so plesali na igrišču. Celo Urban Meyer je malo prikimal za proslavo zmage s 17-16 proti a Država Michigan program, ki se je ob koncu obdobja Jima Tressela izkazal kot eden največjih kandidatov zvezne države Ohio.

Po tem, ko sem poročal o tej igri, sem napisal to sporočilo preostalim Velikim deseterjem v kolumni za Sports Illustrated:

Popolnoma si zajebal.

Morda dobite Meyerja to sezono. Njegovi Buckeyes so včasih še vedno krhki in ranljivi. hudiča, Nebraska morda celo premagal Ohio State v Horseshoe Saturday. Toda Meyer vas bo v zaporednih sezonah popeljal skozi nočno moro. To ne bo trajalo večno, saj isti zunanji dejavniki, ki so pestili Meyerja ob koncu njegovega mandata na Floridi, obstajajo tudi v državi Ohio, a naslednjih nekaj let bo nesrečnih.

Skoraj vsaka beseda je bila izpolnjena. (Na žalost za Nebrasko je Ohio State naslednji teden zmagal s 63-38.)

Bistvo je bilo v tem, da je bilo po gledanju Meyerja, ki je premagal nekaj boljših programov lige z ekipo, ki je bila sestavljena iz Braxtona Millerja in lepilnega traku, očitno, da se bo Ohio State povzpel na popolnoma drugačno raven kot ostali v ligi. Meyer bi v zvezni državi Ohio zgradil enak seznam, kot ga je imel na Floridi. In za razliko od SEC, ki je imel Nicka Sabana in nekaj drugih, ki so razumeli, kaj Meyer počne, trenerji Big Ten večinoma niso bili pripravljeni na to, kako temeljito bi Meyer izboljšal talent Ohio State. Tressel je dobro zaposlil, toda to bi bila povsem druga zver.

Državni program Michigan Marka Dantonija se je hrabro boril in premagal Buckeyes za naslov Big Ten v letih 2013 in 2015. Penn State leta 2016 šokirala zvezno državo Ohio. Toda na koncu so vsi podlegli. Ker je Ohio State zmagal v ligi vsako leto od leta 2017 do 2020, so bili Buckeyes – glede na Las Vegas Power Rankings – običajno vsaj dva touchdowna boljši od vseh drugih programov v ligi.

V tem obdobju je Ohio State dosegel 31-2 v redni sezoni Big Ten in 4-0 v igri za naslov Big Ten. Čeprav je Meyer odstopil po sezoni 2018, je naslednik Ryan Day sledil enakemu pristopu k oblikovanju seznama. In nikjer ni bil prepad med Buckeyes in preostalo ligo bolj očiten kot na tekmi v Michiganu. Po porazu leta 2016 je Michigan izgubil naslednje tri tekme s skupno 63 točkami razlike.

Zaradi preveč primerov COVID-19 je bila tekma 2020 odpovedana in to je bilo verjetno najboljše za Michigan. Skoraj zagotovo bi bila to še ena izguba. Bi bila to kaplja čez vodo za trenerja Jima Harbaugha? To je težko reči. Tisto leto je bilo čudno. Morda bi bila uprava Michigana zadovoljna z enakim Harbaughovim znižanjem plače in prenovo trenerstva, kot se je zgodilo v naši časovnici. Toda kaj je prišlo iz tega nemira je bil popolnoma drugačna entiteta.

Harbaugh je sestavljal seznam, za katerega je upal, da bo s travmo s topim predmetom preprečil atletsko prednost države Ohio.

Harbaugh je v obrambnem koordinatorju Miku Macdonaldu, ki ga je za eno leto posodil član ekipe Baltimore Ravens brata Johna, našel taktika, ki se je lahko kosal s koordinatorjem Daya in Buckeyesa Kevinom Wilsonom. (Harbaugh je zamenjal Macdonalda s kolegom, nekdanjim članom Johna Harbaugha, Jessejem Minterjem, obramba pa se je še naprej vrtela.) S premikom trenerke grozljivk Sherrone Moore v ofenzivno linijo je Harbaugh zagotovil položajno skupino, ki bi lahko naredila največ škode z najboljšo možno osebo. naučite ga, kako ravnati s to škodo. V bistvu je Harbaugh zgradil staro ekipo Big Ten, ki je bila sposobna igrati sodobno igro.

Združite to z razvojem elitnih hitcev Aidana Hutchinsona in Davida Ojaba in dobili boste recept za zmago proti Buckeyesom. Ohio State podajalec CJ Stroud ves dan so ga premagali, Moorova ofenzivna linija pa je izčrpala obrambo Buckeyes, ki je bila že pripravljena na novega koordinatorja.

Toda tako prevladujoč kot je bil Michigan 42, Ohio State 27, je bila to le ena tekma. Če Michigan ne bo mogel graditi na tem, bo to le en trenutek v dolgem obdobju prevlade države Ohio. Če bo država Ohio naredila to, kar je naredila leta 2018 – sledi čudni, pretežki zmagi v Marylandu z uničenjem Michigana v Columbusu – potem se morda ne bo nič spremenilo. Morda bodo Buckeyes še naprej prevladovali v Veliki deseterici bolj ali manj vsako leto, dokler bo Day želel delati v državi Ohio.

Toda če lahko Michigan tekmuje v tej igri – in še posebej, če lahko Michigan zmaga – bi to lahko pomenilo nekaj drugega ne samo za Wolverines, ampak za celotno konferenco.

To bi lahko pomenilo, da je bila zver Urban Meyer izvaljena in vzgojena ter nato ranjena in ranljiva predana Ryanu Dayu. In to bi moralo pritegniti pozornost vseh v Penn Stateu, Wisconsindržava Michigan, USC in UCLA.

Ker to lahko pomeni, da bo imel priložnost v prihodnosti.

Oglejmo si kratkoročne in dolgoročne koristi zmage Wolverines.

Zakaj je zmaga v Michiganu kratkoročno odlična za Veliko deseterico

Zaradi načina, kako so se zmage in porazi pretresli med kandidati za končnico univerzitetnega nogometa, bi zmaga v Michiganu v soboto lahko dala Veliki deseterici najboljše možnosti za postavite dve ekipi v razred s štirimi ekipami. SEC je to storil dvakrat, ACC pa je to storil leta 2020, ko je Notre Dame vodil razpored konferenc, vendar doslej najbogatejša konferenca v državi še vedno ni zavzela polovice polja. CFP se bo v obeh razširil na 12 dve leti ali štiri, po tem pa bi morala Velika desetka vsako leto imeti več ekip v nosilcu. Toda to je morda njihova najboljša priložnost za prevlado v postopkih, medtem ko število ostaja štiri.

Kako bi to delovalo?

če TCU konča se s 13-0 in USC zmaga Gospa in njegov nasprotnik v igri za naslov Pac-12, potem poraženec igre verjetno ne bo imel možnosti. Toda glede na vse, kar smo videli, obstaja verjetno manj kot 50-odstotna možnost, da bosta TCU in USC v naslednjih dveh tednih dosegla rezultat 4-0. Če se eden od njih spotakne, ima druga ekipa Big Ten priložnost. Če oba padeta, se verjetnost samo poveča.

To še posebej velja, če je poraženec igre država Ohio. 11-1 Michigan morda ne bo mogel premagati slabosti svojega nekonferenčnega razporeda proti prvaku 12-1 Big 12 TCU ali prvaku 12-1 ACC Clemson. Odločitev iz leta 2019, da opustimo načrtovano serijo doma in doma za 2022–23 z UCLA, se je takrat zdela strahopetna in je videti še slabša v retrospektivi. Medtem ko je Michigan leta 2023 dobil zaželenih sedem domačih tekem – tekma UCLA v tej sezoni bi bila na stadionu Michigan – je zamudil priložnost za nekonferenčno zmago, zaradi katere bi Wolverines verjetno postali kandidat za CFP, tudi če bi izgubili proti državi Ohio.

Toda zvezna država Ohio 11-1 verjetno ostaja močan tekmec CFP. Buckeyes bi imeli še posebej dober primer v primerjavi s Clemsonom. Zakaj? Ker nam je izbirna komisija CFP v prejšnjih razvrstitvah povedala, da letos ne spoštuje ACC, in ker si Buckeyes in Tigers delita enega posebej vidnega nekonferenčnega nasprotnika.

Ohio State je sezono odprl z zmago proti Notre Dame v Columbusu z 21-10. 5. novembra je Clemson odpotoval v South Bend in bil poražen s 35-14. Če Notre Dame v soboto premaga USC in izloči Trojance, bo zmaga Ohio State videti še boljša. In tudi če bi TCU zaklenil tretje mesto z zmagami proti Država Iowa in Država KansasBuckeyes bi ostali v igri za 4. nosilca.

Seveda se država Ohio noče vrniti k SRP. Ponovno želi potrditi svojo prevlado nad Veliko deseterico in poslati Michigan na lov za trofejo Rose Bowl. Harbaughova trditev leta 2021, da je bil Day “rojen na tretji bazi”, verjetno zreže kožo trenerju, čigar edina velika desetka poraza v štirih letih na delovnem mestu ostaja ta igra.

Zakaj je zmaga v Michiganu dolgoročno odlična za Veliko deseterico

Ta igra je velika tudi za Dana. Medtem ko bi bil poraz šele njegov drugi v igri Big Ten v prej omenjenih štirih sezonah kot glavni trener Ohio Statea, bi to močno pripomoglo k namigovanju, da prejšnji presežek talentov Ohio State morda ne bo več dovolj za prevlado v ligi.

Penn State, za katerega se vedno zdi, da igra napeto v Ohio Stateu, je le eno mesto za Michiganom v naboru talentov 247Sports. Če lahko Michigan zapolni to vrzel z načrtom in slogom igre, potem bi ga Penn State lahko zapolnil z načrtom ali razvojem branilca s petimi zvezdicami, ki je svojo prvo sezono preživel kot rezerva dolgoletnemu začetniku.

Država Michigan plačuje Melu Tuckerju nespodobno vsoto denarja, da bi Spartance pripeljal na raven države Ohio. To sezono je vsem eksplodiralo v obraz, a Tucker še naprej poskuša nadgraditi seznam Michigan Statea s sposobnostmi zaposlovanja in ocenjevanja, ki jih je izpilil v Ohio State, Alabama in Gruzija.

Wisconsin išče novega trenerja zaradi uprave zavrnil Paula Chrysta preden bi program lahko preveč zaostal. Če je Kristusova zamenjava — verjetno začasni trener Jim Leonhard — nadgraditi oddelek za zaposlovanje in najeti kakšnega ofenzivnega koordinatorja, Badgersi nenadoma postanejo problem.

Kaj pa, če trener Iowe Kirk Ferentz kdaj ugotovi, da je to le kompetenten prekršek poleg Hawkeyesbi lahko elitna obramba in posebne ekipe zagotovile nekaj posebnih sezon?

In ne pozabite, da Lincoln Riley prihaja leta 2024 in s seboj prinaša Trojance. Quarterback Caleb Williams bo izginil – verjetno s Heismanovo trofejo v njegovem primeru. Toda Riley je dokazal, da bo vedno imel dinamičnega branilca. Če Riley kdaj ugotovi, kako zaposliti in postaviti ustrezno obrambo, bi morali biti vsi prestrašeni. Vključno z Buckeyes.

Toda to je druga težava za drug dan.

Ta teden se morata Day in družba boriti z možnostjo, da bi se Michigan lahko kosal z zvezno državo Ohio. Buckeyes so v preteklem desetletju gradili veliko prednost nadarjenosti pred preostalimi Velikimi desetimi. Če pa tega že drugo leto zapored ne bodo mogli udejanjiti, bi to lahko napovedalo novo obdobje, ki bo na voljo vsako sezono.

(Fotografija Jima Harbaugha in Ryana Daya, Aaron J. Thornton / Getty Images)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *