St. Louis sklene začasni dogovor o razdelitvi denarja za poravnavo Ramsov

ST. LOUIS — Predstavniki St. Louis, okrožje St. Louis. Louis in oblast, ki ima v lasti The Dome at America’s Center, sta dosegla začasni dogovor o razdelitvi preostalih 519 milijonov dolarjev poravnave iz tožbe NFL Rams glede selitve.

Kopija dvostranska poskusna pogodba je bil v torek pozno izpuščen iz pisarne županje Tishaure O. Jones.

Mesto, kjer so Rams igrali svoje domače tekme in ki je leta 2015 privedlo do obtožb, da poskuša preprečiti selitev ekipe v Los Angeles, bi dobilo največji delež denarja od poravnave: 250 milijonov dolarjev.

okrožje St. Louis, ki je plačeval letna plačila za Dome in je bil tožnik v tožbi proti NFL in Rams, vendar se ni pridružil nesrečnemu prizadevanju za izgradnjo novega stadiona ob reki, bi dobil 169 milijonov dolarjev.

Ljudje tudi berejo …

Regionalna konvencijska in športna uprava (RSA), ki je lastnica Dome in je bila tretja tožnica v tožbi, bi prejela 70 milijonov dolarjev.

Dodatnih 30 milijonov dolarjev bi šlo mestu za prilagoditev tekoče širitve kongresnega centra America’s Center downtown, ki je presegla proračun zaradi visokih stroškov gradnje, ko sta mesto in okrožje izdala obveznice za začetek gradnje v začetku tega leta.

Če svetniški odbor sv. Louisa ne bo dodelila denarja za širitev kongresnega centra do 30. junija, takrat bo RSA vrnjenih 30 milijonov dolarjev.

Ali bo sporazum končno odobren, je zdaj odvisno od 11-članskega odbora RSA, ki ga mora še podpisati. Sestavljajo ga po trije imenovani iz mesta in občine ter pet državnih imenovanih. Župan Jones, okrožni izvršni direktor Sam Page in guverner Mike Parson so zapolnili odbor s svojimi imenovanci.

Mestni svetniki in občinski svet St. Louisu ni treba dokončno odobriti sporazuma.

Predlagani pakt je podpisal predsednik RSA Earl Nance Jr., ki ga je Jones ponovno imenoval v upravni odbor. Vendar se je upravni odbor RSA v začetku tega meseca zavzel za to, da se denar “nameni” za regionalne projekte. Predlog o dodelitvi denarja za regionalne projekte je bil sprejet soglasno. Le Nance se je zadržala.

Nekateri člani RSA podpirajo vlaganje denarja v strukturo, podobno skrbniškemu skladu, in uporabo obresti za trajno financiranje projektov.

Mestni uradniki pa so navedli državne omejitve pri vlaganju javnih sredstev, ki bi lahko omejile donos, ki bi ga denar lahko dobil od takšne strukture.

Predlagani dogovor prihaja ob eni obletnici poravnave v višini 790 milijonov dolarjev, o kateri sta se NFL in Rams dogovorila, saj je večletna tožba zaradi odločitve lastnika Stana Kroenkeja, da preseli ekipo v Los Angeles, grozila, da bo njega in druge lastnike ekip NFL obtožila. žarometi. sojenje na sovražnem terenu v St. Louis.

Odvetnikoma odvetniških pisarn Dowd Bennett in Blitz Bardgett & Deutsch, ki sta prevzeli primer, sta prejela več kot 275 milijonov dolarjev pravnih stroškov. Preostalih 512 milijonov dolarjev za tri tožnike naj bi do sredine januarja naraslo na približno 519,5 milijona dolarjev.

Tožba proti ligi NFL in Rams ter končna poravnava nista vsebovali nobenih smernic o razdelitvi denarja. Mesto naj bi si prizadevalo za največji delež zaradi izgube davčnih prihodkov od dejanskih nogometnih tekem in s tem povezane gospodarske dejavnosti.

RSA je s svoje strani odvisna od 4 milijonov dolarjev na leto – polovica iz Missourija in po 1 milijon dolarjev iz mesta in okrožja – za vzdrževanje kupole v skladu s sporazumom, ki se izteče leta 2024. Poravnava je bila obravnavana kot način za ohranitev kupole, ki se uporablja za dogodke in konvencije v pridruženem Ameriškem centru, dolgoročno.

Spodbuda za gospodarski razvoj regije, Velika St. Louis Inc. je v torek zvečer v izjavi pozval tri jurisdikcije, naj vložijo denar “s pogumom, da prečkajo jurisdikcijske meje in spodbujajo vključujočo rast po vsej podzemni železnici.« Greater St. Louis je v preteklosti predstavljal idejo o dolgoročni donaciji kot enemu od načinov za povečanje soseske.

“Še vedno verjamemo, da so trije nacionalni modeli, navedeni v našo nedavno belo knjigo ponujajo najboljše možne poti za maksimiranje preobrazbenega potenciala teh enkratnih prihodkov od poravnave,” je v izjavi dejal generalni direktor Greater St. Louis Jason Hall. metro.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *