Spotify lansira zvočne knjige na angleško govorečih trgih zunaj ZDA • TechCrunch

Spotify širi svojo novo uvedeno storitev zvočnih knjig zunaj ZDA, je danes objavilo podjetje. Storitev bo zdaj uvedena na drugih angleško govorečih trgih, vključno z Združenim kraljestvom, Irsko, Avstralijo in Novo Zelandijo, kar bo uporabnikom omogočilo dostop do Spotifyjevega kataloga naslovov zvočnih knjig iz aplikacije za pretakanje.

Podjetje prvič predstavil podporo za zvočne knjige v ZDA. septembra letos uporabnikom ponuja dostop do več kot 300.000 naslovov zvočnih knjig. Te lahko odkrijete v novem središču »Audiobooks« v aplikaciji Spotify ter v izbranih priporočilih. Na začetku bi uredniki Spotifyja izbrali naslove, ki bi jih priporočili uporabnikom aplikacije za pretakanje, so sporočili iz podjetja. Sčasoma pa namerava Spotify uporabiti algoritemska priporočila za predlaganje skladb uporabnikom – tako kot to počne danes z drugimi podprtimi zvočnimi formati, kot so glasba in poddaje.

Podjetje je za TechCrunch potrdilo, da bodo potrošniki na novo dodanih trgih prav tako imeli dostop do enakega števila naslovov kot tisti v ZDA (300.000+), vendar niso želeli deliti nobene meritve v zvezi s tem, koliko uporabnikov Spotifyja je izkoristilo to možnost. . za nakup zvočnih knjig po zagonu storitve.

Podobno kot druge aplikacije za zvočne knjige, Spotify ponuja standardni nabor funkcij, vključno z možnostjo prenosa naslovov za poslušanje brez povezave, ocenjevanja naslovov, prilagajanja hitrosti predvajanja in poslušanja v različnih napravah.

Vendar pa Spotifyjeva izvedba zvočnih knjig z vidika potrošnika pušča veliko želenega. Podjetje ne želi dati naslovov na voljo prek nakupov v aplikaciji, kjer bi moralo Appleu ali Googlu plačati provizijo za svojo prodajo. To pomeni, da morajo uporabniki najprej obiskati spletno mesto Spotify, da kupijo knjigo, neposredno plačati Spotifyju in se nato vrniti v aplikacijo, da dejansko dostopajo do naslova. Poleg tega se Spotify ne povezuje s svojo spletno stranjo iz svoje mobilne aplikacije. Namesto tega, ko se uporabnik dotakne »predvajaj« na zvočni knjigi, ki ga zanima, se prikaže sporočilo z razlago: »V aplikaciji ne morete kupiti zvočnih knjig. Vemo, ni idealno.”

Izvršni direktor Spotifyja Daniel Ek, čigar podjetje je pred skoraj štirimi leti vložilo tožbo proti Applu pri Evropski komisiji, je to vprašanje navedel kot še en način, kako Apple “dela resno škodo internetnemu gospodarstvu” in “duši konkurenco”. je zapisal v objavi na blogu o izzivih storitve zvočne knjige.

Druge storitve so Appleova pravila zaobšle na različne načine. Na primer, Audible, ki je v lasti Amazona, prodaja naročnine in “kredite” za nakup zvočnih knjig prek nakupov v aplikaciji.

Apple je v upanju, da se bo ubranil regulacije, uspel je letos posodobil svojo politiko, da dovoli aplikacije za branje, vključno s ponudniki zvočnih knjig, za povezavo iz njihove aplikacije na njihovo spletno stran, da bi uporabnikom aplikacije omogočili ustvarjanje ali upravljanje svojih računov. Spotify izvaja to funkcijo v razdelku z nastavitvami računa, kjer lahko uporabniki zdaj vidijo, kateri načrt trenutno plačujejo, in se lahko dotaknejo drugih možnosti za nadgradnjo ali znižanje svojega načrta. To jih nato preusmeri na spletno mesto Spotify. In tukaj podjetje uporabnikom pove:V aplikaciji ne morete spremeniti svojega načrta. Vemo, da ni idealno.” Vendar pa uporabnikov s tega zaslona z nastavitvami ne usmerja na razdelek zvočne knjige na svojem spletnem mestu.

Spotify je dejal, da namerava sčasoma izboljšati svoje odkrivanje zvočnih knjig, poleg razširitve funkcije na nove trge ter uvedbe novih formatov in novih načinov za interakcijo z vsebino zvočnih knjig. Podjetje je predlagalo, da bi zvočne knjige lahko služile kot nov vir prihodkov, ko je pridobilo distributerja digitalnih zvočnih knjig Najdi način lani, češ da industrija naj bi se povečalo s 3,3 milijarde dolarjev od leta 2020 na 15 milijard dolarjev do leta 2027.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *