‘Sploh ni bilo težko’

Kevin Durantzahteva za trgovanje s Brooklyn Nets pretresel letošnjo izven sezone, a na koncu ostal kratek.

Zdaj, mesece pozneje in ko so Netsi v najboljšem primeru v težkem položaju, je Durant pojasnil razloge za svojo zahtevo v intervju s TNT-jevim Chrisom Haynesom. V bistvu je nekdanji MVP dejal, da želi iz Netsov, ker ni zadovoljen s stopnjo intenzivnosti okoli sebe in koliko neuspehov ekipe je mogoče pripisati njemu:

“Sploh ni bilo težko zaprositi za zamenjavo, ker je šlo za žogo,” je Durant povedal za B/R. “Šel sem do njih in rekel: ‘Joj, ni mi všeč, kako se pripravljamo. Ne maram posnetkov. Všeč so mi treningi. Potrebujem več. Rad bi delal na več s—t. Drži me odgovoren. Spravi se na mojo rit na filmu, če ti bo to pomagalo, da se vsem postaviš na glavo. Želim narediti več zapiranj. Želim delati na več vajah z granatami v praksi.’

“To je bila vrsta sr—t, s katero sem jim prihajal naproti. Ni bilo tako, ‘Joj, vsi se morate prepričati, da mi lahko vsi okoli mene olajšajo življenje.’ Hudiča ne, vsem drugim želim olajšati življenje. Vprašajte Steva Nasha, lahko ga pokličete takoj. Rekel bi mu: ‘Joj, potrebujem več zaključnih vaj. Več moramo vaditi.’ Na tem sem bil.

“Nisem čutil tega in nihče ni bil v istem vzdušju kot jaz. Jacque Vaughn je bil. Poleti sem imel nekaj pritožb in moje pritožbe se niso nanašale samo na mene, temveč na to, kako se gibljemo kot enota. Želim, da nas spoštujejo tukaj v svetu košarke. Nočem, da nas igralci pogledajo in rečejo: ‘O, človek, te [expletive] so polni s—t. To ni vrsta ekipe, v kateri želim biti.« Torej, ko se vsi igramo kot kurac, poznaš eno osebo, ki jo bodo gledali. Zato sem prosil za zamenjavo.”

Durant je razpravljal tudi o tem, zakaj je ekipa padla na noge v lanski sezoni, in priznal, da ekipa ni imela “dobre priprave” ali “odlične energije”, nekaj, kar meni, da se spreminja pod vodstvom novega glavnega trenerja Netsov Jacqueja Vaughna.

Mreže Kevina Duranta se še vedno borijo

To je bila sezona nočne more za Netse, čeprav Durant izgleda tako dobro kot vedno s 30,3 točke, 6,5 skoka in 5,3 podaje na tekmo. Kyrie IrvingDurantova desna roka med njegovim vodenjem pri Netsih ostaja suspendirana, ker je delil in zavrnil obsojanje antisemitskega videa na družbenih omrežjih, čeprav naj bi se bližal vrnitvi. Ben Simmonsdomnevni tretji zvezdnik Netsov je zaradi poškodbe kolena prihajal v postavo in izstopal iz nje.

Predvsem pa ima ekipa rezultat 6-9 v sezoni, ki bi morala biti tekmovalna, leto po tem, ko je končala s 44-38 in bila pometena v prvem krogu, s čimer se je končala sezona, ki bi morala biti tekmovalna.

Morda bi bilo nepošteno, če bi to pripisali Durantu, čeprav se je odločil, da se pridruži Netsom in je očitno imel besedo pri mnogih njihovih velikih odločitvah. Vsekakor se zdi, da tako razmišlja, saj je izpostavil talent, ki ga trenutno obkroža, in priznal pričakovanja, s katerimi se še vedno sooča.

Vztrajal je tudi, da se ima z Netsi odlično:

“Poglejte našo začetno postavo. Edmond SumnerRoyce O’Neale, Joe Harris, [Nic] Claxton in jaz. Brez nespoštovanja, toda kaj pričakujete od te skupine?” je Durant povedal za B/R. “Pričakujete, da bomo zmagali, ker sem tam. Torej, če na to pogledate iz tega objektiva, pričakujete, da bomo igrali dobro, ker je št. 7 tam.

“Imam se zelo dobro. Želim si, da bi me lahko slišali govoriti med igro. Če bi imel bolj prižgan mikrofon, bi me ljudje nehali spraševati, ali sem srečen ali ne. Uživam v vsakem trenutku, ko stopim na tem prekletem igrišču in delno tudi zato, ker sem strgal svojega Ahila. In pandemija, nisem vedel, ali bomo spet igrali. Nisem vedel, ali bom spet igral.

“Samo pomislil sem:” To ne more biti to zame. Resnično moram uživati ​​v vsakem trenutku, ko sem tukaj. To je del poklica. Moram trenirati, moram zabijati mete, moram biti agresiven in se moram pogovarjati s soigralci na pravi način. To je potovanje in bitka.”

Glede na to, da je v prvem letniku štiriletno podaljšanje pogodbe za 198 milijonov dolarjev, verjetno je dobro, da je Durant srečen. Bomo videli, ali se bo to spremenilo, če Netsi to sezono ne bodo spremenili stvari.

Napadalec Brooklyn Nets Kevin Durant dribla med drugim polčasom košarkarske tekme NBA proti Los Angeles Clippers v soboto, 12. novembra 2022, v Los Angelesu.  (AP Photo/Marcio Jose Sanchez)

Kevin Durant je še vedno eden najboljših igralcev lige NBA. Netsi se še vedno borijo. (AP Photo/Marcio Jose Sanchez)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *