S&P Global Market Intelligence pričakuje, da bodo nakopičeni geopolitični pretresi še naprej spodbujali globalne politične in gospodarske odnose v letu 2023.

Recesije v Evropi in Severna AmerikaNerešeni konflikti in skrbi glede energetske varnosti bodo naslednje leto nenehno gospodarsko in geopolitično tveganje

NEW YORK, 22. november 2022 /PRNewswire/ — Pandemija COVID-19 in RusijaUkrajina vojna je leta 2022 temeljito reorganizirala globalne strukture in odnose in bo v prihodnjem letu še naprej povzročala dodatno negotovost, navaja novo poročilo S&P Global Market Intelligence. Ponovno uravnovešanje svetaizdano danes.

Poročilo izpostavlja pet krovnih tem, ki vodijo globalne politične in gospodarske odnose v letu 2023: neurejeno globalno varnostno okolje, energetska varnost in energetski prehod, nenehne motnje v svetovnih dobavnih verigah, reorganizacija trga dela in gospodarske razlike.

“Testi, ki so pred nami, so med seboj povezani in imajo velik komercialni učinek,” je dejal dr. Lindsay NewmanVodja oddelka za geopolitično razmišljanje pri S&P Global Market Intelligence. “Ko se bodo vlade, civilna družba in multilateralne institucije prilagajale temu, kar se zdi novo obdobje negotovosti in nestabilnosti, bodo podjetja in trgi upravljali s sankcijami, povečanim protekcionizmom, vladnim posredovanjem, alternativnimi plačilnimi sistemi in tveganjem ugleda.”

S&P Global Market Intelligence identificira pet ključnih geopolitičnih in globalnih makroekonomskih tem:

  • Številni nerešeni konflikti, vklj RusijaUkrajinabodo v letu 2023 viri trajnega tveganja, ki se bo prelilo v svetovne gospodarske obete. Invazija na Ukrajina je pospešilo množico globalnih varnostnih tveganj, s katerimi se je treba spopasti leta 2023. Gospodarska in varnostna sfera bosta leta 2023 in kasneje postali vse bolj soodvisni, saj države uporabljajo finančne vzvode, vključno s carinami, izvoznimi omejitvami in sankcijami, da bi pospešile prednostne naloge nacionalne varnosti.
  • Z energetsko varnostjo ponovno na vrhu dnevnega reda Rusija invazija na Ukrajinadržave bodo fiskalne prednostne naloge za leto 2023 uravnotežile z novo spodbudo za pospešitev svojih energetskih prehodov. V prihodnjem letu bo energetska varnost ostala na vrhu dnevnega reda, države pa bodo morale uravnotežiti nujne prednostne naloge virov, kot sta hrana in energija, s svojimi ambicijami glede energetskega prehoda.
  • Pričakovana ublažitev motenj v dobavni verigi v prvi polovici leta 2023 ostaja občutljiva na pomanjkanje delovne sile in virov, vključno s kritičnimi tehnologijami in kritičnimi minerali. Ko se akutni šok zaradi pandemije COVID-19 umiri in zaradi skrbi glede življenjskih stroškov in recesije, pričakujemo relativno umiritev motenj v dobavni verigi v prvi polovici leta 2023.
  • Trgi dela so v tranziciji, saj povpraševanje presega ponudbo, kar nagiba ravnotežje moči in dohodka k delavcem na večjih trgih.. Pričakuje se, da se bo tesnost na trgu dela na večjih trgih nadaljevala, vendar se bo nekoliko zmanjšala tam, kjer leta 2023 zavlada recesija, pri čemer bo morebitna upočasnitev rasti plač omejena.
  • Tvegano okolje bo še naprej podpiralo gospodarske obete za leto 2023. Recesije se zdaj zdijo verjetne Evropi in Severna Amerikamedtem Azija Pacifik (APAC) in drugi nastajajoči trgi bodo verjetno obšli recesijo.

Zahtevati kopijo Poročilo o rebalansu svetaprosim kontaktirajte [email protected].

Mnenja, kotacije, kreditne in druge analize S&P Global Market Intelligence so izjave o mnenjih na dan, ko so bile izražene, ne izjave o dejstvih ali priporočila za nakup, zadrževanje ali prodajo kakršnih koli vrednostnih papirjev ali sprejemanje kakršnih koli naložbenih odločitev in ne upoštevajo primernosti. zavarovanje.

O S&P Global Market Intelligence
Pri S&P Global Market Intelligence se zavedamo pomena točnih, globokih in pronicljivih informacij. Naša ekipa strokovnjakov zagotavlja neprimerljive vpoglede ter vodilne podatkovne in tehnološke rešitve ter sodeluje s strankami za razširitev njihove perspektive, samozavestno delovanje in prepričljivo sprejemanje odločitev.

S&P Global Market Intelligence je oddelek S&P Global (NYSE:S&P). SPGI). S&P Global je vodilni svetovni ponudnik bonitetnih ocen, meril uspešnosti, analitike in rešitev za potek dela za globalne delniške, blagovne in avtomobilske trge. Z vsako našo ponudbo pomagamo številnim vodilnim svetovnim organizacijam krmariti v gospodarskem okolju, da lahko načrtujejo za jutri, danes. Za več informacij obiščite www.spglobal.com/marketintelligence.

Kontakt za medije
Katherine Smith
Globalna tržna inteligenca S&P
+1 781-301-9311
[email protected]

VIR S&P Global Market Intelligence

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *