Sony trdi, da je Microsoftova “prava strategija” “narediti PlayStation kot Nintendo”

Sony trdil, da Microsoft»prava strategija« za predlaganim prevzemom Activision Blizzard je imeti Igralna postaja “postati kot Nintendo” in ne tekmujejo v strelskem prostoru z oceno 18.

Pripombe so bile podane v nedavno objavljenem odgovoru britanskemu regulatorju, Organu za konkurenco in trge. odločitev o razširitvi preiskave v predlagani pridobitvi.

V svojem 22-stranskem odgovoru je Sony Interactive Entertainment navaja da če bi posel uspel, bi uporabniki zapustili ekosistem PlayStation, bi Microsoft lahko dvignil Xbox cene, neodvisni razvijalci pa bi bili s posledicami oškodovani.

Kot je bil trend z napredovanjem predpisov, se velik del dokumenta osredotoča na Call of Duty in domnevno škodo, ki bi jo lahko povzročil posel Activision Blizzard, če bi vodilna franšiza postala ekskluziva za Xbox.

Napovednik priznanj | Call of Duty: Modern Warfare II

V enem delu svoje izjave nosilec platforme izpostavi svoje komentarje izdelal Microsoft da so druge platforme uspevale brez Call of Duty, vključno z Nintendo Switch. V svojem zadnjem odgovoru Sony pravi, da trditev “ignorira dejstva.”

SIE trdi, da se Nintendova strategija razlikuje od PlayStationa in Xboxa, ker se ne zanaša na franšize strelcev z oceno 18 – igre, za katere trdi, da bo imel Microsoft virtualno izključno lastništvo, če Activision posel morajo odobriti svetovni regulatorji.

V tem smislu je rečeno, da je Microsoftova “prava strategija” s poslom Activision Blizzard narediti PlayStation kot Nintendo, ker ne tekmuje v tem prostoru.

»Microsoft trdi, da Nintendov diferenciran model kaže, da PlayStation ne potrebuje Call of Duty za učinkovito tekmovanje. Toda to razkriva pravo Microsoftovo strategijo,« je SIE dejal v izjavi. »Microsoft želi, da bi PlayStation postal kot Nintendo, da bi bil manj tesen in učinkovit tekmec Xboxu.

“Po transakciji bi Xbox postal vse na enem mestu za vse najbolj prodajane franšize strelcev na konzoli (Call of Duty, zdravo, Gears of War+ Doom, Overwatch), kot je pojasnjeno v Sklepu, in bi bila potem osvobojena resnega konkurenčnega pritiska.”

Izjava SIE nadaljuje s trditvijo, da so Activisionove igre, “zlasti Call of Duty,” “kritične” za PlayStation.

“Franšiza je trdno zasidrana v psihi igralcev: vsako nadaljevanje, odkar je bil Call of Duty prvič izdan leta 2003, je nenehno na vrhu lestvic,” je dejal in delil redigirane odstotke svojega deleža občinstva, za katerega verjame, da bo izgubil na Xbox, če CoD postane ekskluziven.

Sony trdi, da je Microsoft

“Če ne upošteva teh dejstev, Microsoft trdi, da je bil Nintendo uspešen brez dostopa do Call of Duty,” se je nadaljevalo. »To zgreši bistvo. Odločitev identificira veliko dokazov, ki kažejo, da Nintendo ponuja drugačno izkušnjo za Xbox in PlayStation, ker se osredotoča na družinam prijazne igre, ki se zelo razlikujejo od iger PEGI 18 FPS, kot je Call of Duty.

“To podpirajo Microsoftovi interni dokumenti, ki po navedbah CMA kažejo, da: “Na splošno Microsoftovi interni dokumenti sledijo PlayStationu bolj kot Nintendu, pri čemer Nintendo pogosto ni vključen v nobeno notranjo oceno konkurence.”

Medtem ko so posel Activision odobrili regulatorji v Savdska Arabija in BrazilijaUrad Združenega kraljestva za konkurenco in trge je nedavno svojo preiskavo razširil na drugo fazo. Je v postopku vabilo javnosti da prej delijo svoje poglede na prevzem dokončno odločitev do 1.3.2023.

V obrazložitvi svoje odločitve o odobritvi prevzema je brazilski CADE dejal, da se strinja z Microsoftovo trditvijo, da PlayStation ni potreboval Call of Duty, da bi ostal konkurenčen.

“Kot je razvidno, se Nintendo trenutno ne zanaša na nobeno vsebino Activision Blizzard za konkurenco na trgu,” je dejal.