Sony prevzame podjetje za 3D animacijo Beyond Sports, da ponudi popolno športno izkušnjo Metaverse – Metaverse Bitcoin News

Velikan za zabavo in elektroniko Sony je pred kratkim zaključil nakup podjetja Beyond Sports, specializiranega za uporabo podatkov iz resničnega sveta za izdelavo 3D animacij. S tem prevzemom lahko podjetje zdaj domnevno ponudi popolnoma metaverzalno izkušnjo za športne tekme, skupaj s tehnologijo drugih podjetij, ki je že v njegovem portfelju.

Sonyjev nakup Beyond Sports se približuje športnemu metaverzumu

Sony se zdaj podaja v športni metaverzum. Podjetje je pred kratkim zaključilo nakup podjetja Beyond Sports, ki se ukvarja s 3D slikanjem in animacijo in ima v lasti tehnologijo za preoblikovanje informacij iz resničnega sveta iz športne igre v predstavitev metaverzuma. Številke o nakupu niso bile objavljene, vendar naj bi po navedbah znašale kar 70 milijonov dolarjev. Nikkei ocene.

Ta nakup, skupaj s tehnologijo podjetja Hawk-Eye Innovations – drugega podjetja v lasti konglomerata – bo podjetju omogočil, da v realnem času ustvari vsebino, povezano s košarko, baseballom, tenisom in nogometom. Hawk-Eye Innovations, pridobljen leta 2011, proizvaja tehnologijo, ki omogoča natančno določanje položaja žoge v vsakem trenutku, uporabljajo pa jo organizacije, kot sta Nacionalna nogometna liga (NFL) in Nacionalna hokejska liga (NHL).

Kombinacija obeh bi lahko Sonyju omogočila ustvarjanje digitalne, natančne predstavitve igrišča z realističnim gibanjem žoge in igralca.

Virtualni športni trg

Drugo podjetje v lasti Sony bi lahko zapolnilo distribucijsko vrzel in približalo te izkušnje občinstvu. Pulselive, podjetje, ki upravlja več spletnih mest za športne ekipe in organizacije, bi lahko te metaverzalne izkušnje vključilo v ta spletna mesta, ustvarilo novo linijo prihodkov in poskušalo popularizirati ta nov pogled na šport.

Sony bi lahko ponudil tudi metaverse igre z uporabo svoje linije konzol Playstation kot distribucijske naprave. Podjetje razvija slušalke za navidezno resničnost (VR) izključno za svojo konzolo, imenovano Playstation VR 2, ki naj bi izšla februarja 2023 in bi se lahko uporabljala za uživanje v teh metaverzalnih izkušnjah na poglobljen način.

Sony se je že spogledoval z metaverse in tehnologijo NFT (non-fungible token), predložitev nabor patentov za uporabo NFT kot načina za sledenje zgodovini in lastništvu sredstev v igri. Tudi izvršni direktor Sonyja Kenichiro Yoshida navedeno pred tem je Sonyjeva “prva prednostna naloga ustvariti metaverzum okoli zabave,” z uporabo vseh orodij, ki jih ima znamka v ta namen.

Kaj menite o najnovejši Sonyjevi pridobitvi, ki temelji na metaverse? Povejte nam v spodnjem oddelku za komentarje.

Sergio Goščenko

Sergio je novinar o kriptovalutah iz Venezuele. Sebe opisuje kot zamudnika, saj je vstopil v kriptosfero, ko so se cene decembra 2017 dvignile. Ker ima izkušnje z računalniškim inženiringom, živi v Venezueli in je pod vplivom razmaha kriptovalut na družbeni ravni, ponuja drugačen pogled na uspeh kriptovalut in kako pomaga tistim, ki nimajo bančnih storitev in nimajo dovolj storitev.

Zasluge za slike: Shutterstock, Pixabay, WikiCommons, TZIDO SUN / Shutterstock.com

Zavrnitev odgovornosti: Ta članek je zgolj informativne narave. To ni neposredna ponudba ali nagovarjanje k ponudbi za nakup ali prodajo ali priporočilo ali odobritev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne nudi naložbenega, davčnega, pravnega ali računovodskega svetovanja. Niti podjetje niti avtor nista odgovorna, neposredno ali posredno, za kakršno koli škodo ali izgubo, ki je povzročena ali domnevno povzročena z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *