Sixers vs. Nets: Sixers, osiromašeni s poškodbami, so premagali Brooklyn na prvi Simmonsovi tekmi

Kako je to za ekipno zmago?

S Tyrese Maxey, James Harden, Joel Embiid in Jaden Springer vse na stranTorkov večerni dvoboj proti Netsom v Wells Fargo Centru še zdaleč ni bil izgubljen primer za Sixerse.

To sezono so izboljšali na 9-8 z zmago 115-106. Tobias Harris, De’Anthony Melton, Paul Reed, Georges Niang in Shake Milton so dosegli vsak po 16 ali več točk.

Kyrie Irving je dosegel 23 točk, Kevin Durant 20.

Na svoji prvi tekmi v Wells Fargo Centru po porazu Sixers v sedmi igri proti Hawksom 20. junija 2021 je Ben Simmons dosegel 11 točk, 11 podaj, sedem skokov, tri blokade in tri ukradene žoge.

Sixers bodo v sredo zvečer odpotovali v Charlotte, kjer bodo igrali proti Hornetsom. Tukaj je nekaj opažanj o njihovi zmagi nad Brooklynom:

Simmons proti Sixersom…

Kot vsi znani Simmonsova zgodovina Sixersov znal je napovedovati, dobil je glasne žvižge, kadar koli je imel žogo. Množica je tudi nekaj vzklikala “F— Ben Simmons”.

Noč se je tako za Simmonsa kot za Brooklyn začela svetlo. Nicolas Claxton je dosegel osem od prvih 10 točk Netsov, vse v igri, in Netsi so skočili na prvih osem točk prednosti.

Harris je mislil, da je čisto blokiral Simmonsov prvi poskus zadetka iz igre, vendar je bil zažvižgan za prekršek in Simmons je šel na črto prostih metov, kjer so imeli navijači stalno priložnost, da so žvižgi izpustili. Množico je utišal s potezo 2 proti 2. Na navdušenje občinstva Simmons v tretji četrtini ni mogel ponoviti tega truda. Njegovi zaporedni zgrešitvi na črti prekrška so pomenili brezplačne nuggets skozi celotno igro Sixersova promocija “Bricken for Chicken”.

Simmons Sixersov ni osupnil s skoki v daljino, je pa pokazal svoje vsestranske sposobnosti. Na začetku druge četrtine je 26-letnik blokiral Niangovo lebdečo potezo in nato zakucal v posesti, ki je sledila. Popolnoma odmerjena asistenca Roycea O’Neala v tretji tretjini je bila še en impresiven trenutek za Simmonsa.

Čeprav je nekdanji Simmonsov soigralec, Niang v minuli sezoni dejansko nikoli ni igral tekme z njim. Simmonsu je dal blažilec na strani obrambe in občasno zabijal žogo ter dodal nekaj fizičnosti. Ta pristop je potisnil predaleč z odrivom žoge pozno v drugi četrtini, kar so uradniki označili za očitno napako 1.

Sixers so si ustvarili dovolj veliko prednost, da je bil Hack-a-Simmons pozno v igri odsoten. Simmons je izstopil s 3:08 pred koncem, Nets pa so zaostajali za 14 točk.

Sixers z velikim robom za lokom

PJ Tucker je naredil lep zdrs na zaslonu ob prvi posesti Sixersov, vendar je bil le kratek pri strelu od blizu in zgrešil priložnost za zadetek prvič po 12. novembru.

Veliko posesti Sixersov je trajalo pozno v strelu, vendar je bilo njihovo streljanje v teh točkah spodobno. Harris je v prvi četrtini zagrešil težak preobrat, Melton pa je izpraznil met za tri točke. V prvem polčasu je premagal tudi strelca.

Sixersi so uvedli consko obrambo sredi prve tretjine in to ni zmotilo Netsov. Ob drugi posesti Brooklyna proti coni je Simmons našel prostor za pravo polaganje. Durant je zadel tudi dva srednja skakalca. Brez Embiida je formula Sixersov za ustrezno obrambo verjetno kombinacija pravočasne agresije in nasprotnikovega pomanjkanja skokov.

Vsaj pri Sixersih je Brooklyn zamenjal dvojke za trojke. Furkan Korkmaz je iz prvega poskusa izvedel trojko iz kota in Sixersom zagotovil prvo vodstvo večera z 21-20. Milton je z leve podal do Nianga za trojko. Ko je Niang skočil na polaganje pri naslednji posesti Sixersov, sta nasmeška Hardna in Maxeyja izstopala na klopi Sixersov. Sixersi so po četrtini vodili za sedem točk, predvsem zato, ker so z velike razdalje dosegli 5 za 8, Nets pa 0 za 3. Brooklyn je zadel trojko šele v drugi četrtini, ko je ostalo 8:24.

Matisse Thybulle, ki ga je pred kratkim pestila poškodba gležnja, se je prvič prijavil s 5:58 pred koncem drugega. Neverjetno, njegov prvi dotik je bil udarec iz kota tik pred iztekom ure za strel. Kmalu zatem je Thybulle poskusil dvakrat z istega mesta, a je bil prazen.

Kar zadeva Tuckerja, se njegov niz brez zadetkov kar ni hotel končati. Bil je zelo učinkovit pri svojem tipičnem nizkem obsegu na začetku sezone, saj je metal 57,4 odstotka iz igre in 11 od svojih 24 trojk na 13 tekmah. Vendar je v torek pozno v tretji četrtini padel s tal na 0 za 6, ko je zadel tri kota. Zagotovo bo kmalu znova zadel.

Reed se dvigne do trenutka, Harris stopi po strahu zaradi poškodbe

Montrezl Harrell ni bil vedno gladek z žogo v svojih rokah, vendar je na koncu dosegel šest točk, štiri skoke in svoje običajno energično bahanje okoli barve v svoji prvi vožnji. Pomagal je Sixersom zaključiti večer s prednostjo 20-4 v skokih v napadu, pri čemer je v samo 16 minutah dosegel šest žog.

Reed je imel tudi tip-in v svojem uvodnem obdobju, ki je bilo dolgo, ker je igral tako dobro. Dragocena je bila tudi Reedova sposobnost, da se drži obrobnih igralcev v obrambi. Nasprotoval je polaganju Setha Curryja, blokiral polaganje Joeja Harrisa, odigral trdno obrambo na vratnici in prisilil Simmonsa, da je zgrešil desno, ter prekinil O’Nealeov lob, namenjen Simmonsu. V najboljšem primeru Reedova sposobnost, da naredi nekaj produktivnega pri skoraj vsaki igri, ni nič drugega kot Meltonova. Popolnoma je izkoristil razpoložljivo minuto, ko je nastopil Embiid, in na splošno odigral odlično igro.

Reed je imel v torek zvečer enega svojih boljših delov sezone kot roller. Obramba Brooklyna je bila pogosto šibka, toda Reed je vozil močno in učinkovito ob robu. Njegov zaostanek za 8:45 pred koncem v drugi četrtini je Sixerse povišal z 42-30. V tej fazi so imeli Sixers 19 točk s klopi, Nets pa le štiri. Končna razlika je bila 47-29.

Videti je bilo, da bo globina Sixersov še bolj preizkušena, ko je Harris obležal na igrišču v bolečinah pri rezultatu 11:19 v tretji četrtini. Končno je vstal in skupaj z glavnim atletskim trenerjem Kevinom Johnsonom previdno odšel v slačilnico.

Harris se je vrnil čez nekaj minut. In bil je zelo oster. 30-letni napadalec je izkoristil zlom obrambe Netsov v tranziciji in zakucal.

Ko so ga Sixersi izolirali proti O’Nealu, je Harris metodično podpiral O’Neala na način, ki ga ekipa ne želi spodbujati, ko so vsi zdravi, nato pa potopil kratkega skakalca, ki je končal serijo 7-0. V drugem polčasu se je odločil, da postane prva napadalna možnost Sixersov. Harris je v tretjem delu štiri sekunde pred koncem naredil pomembno postavitev in tako Sixersom zagotovil vodstvo s 85-82.

V četrti je Harris s prvo trejko večera prednost Sixersov povečal na 10 točk. Harris je pokazal tudi precej svojih orodij stare šole in igral fizično igro grind-it-out. V danih okoliščinah je bilo povsem primerno in pri Sixersih je bilo prav, da so ugotovili, da si Harris zasluži touchdown pri skoraj vsaki posesti.

Milton je nato prevzel vajeti, da bi ugasnil morebitno upanje Netsov o vrnitvi, pri čemer je vrtal dva skakalca in dosegel polaganje, kar je spodbudilo glavnega trenerja Netsov Jacqueja Vaughna, da zahteva odmor in vključi svoje velike rezerve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *