Sixers proti Bucksom: Potem ko je Tyrese Maxey utrpel poškodbo levega stopala, Joel Embiid vodi Sixers do zmage

Sixers so zaradi poškodbe izgubili Tyreseja Maxeyja, vendar so v petek zvečer premagali Buckse in prvič v tej sezoni presegli .500 (8-7).

Po 24 točkah z metom 9-za-12 in petih asistencah je bil Maxey po besedah ​​uradnika Sixersov izključen ob polčasu zaradi poškodbe levega stopala. (Več o Maxeyu spodaj.)

Sixersi so vseeno iztržili pogumno zmago s 110-102 v Wells Fargo Centru. Joel Embiid je bil najboljši z 32 točkami, 11 skoki in osmimi podajami.

Giannis Antetokounmpo je pri Bucksih dosegel 25 točk in 14 skokov.

Tobias Harris (bolečina v levem kolku), James Harden (nateg desne stegenske mišice), Furkan Korkmaz (zvin levega kolena) in Jaden Springer (nateg desnega kvadricepsa) so odsotni.

Milwaukee je izgubil Krisa Middletona, Wesleyja Matthewsa, Pata Connaughtona in Joeja Inglesa.

Sixers bodo svoj niz prekinili v soboto zvečer v Philadelphii proti Timberwolves. Tukaj je nekaj opažanj o njihovi zmagi nad Bucksi:

Embiid, Antetokounmpo gresta zgodaj

Glede na to, da Sixers prihajajo štiri dni med tekmami, ne bi bilo presenetljivo, če bi Embiid potreboval čas, da ponovno odkrije svoj ritem in njegova nedeljska predstava z 59 točkami je bila sijajna. Na srečo za Sixerse je bil iz vrat videti popolnoma enak.

Zelo močno je začel tudi Antetokounmpo, ki se je odločil za veliko zabijanje, s katerim je Bucksom zagotovil vodstvo s 7-2 s skokom navzgor. Kar zadeva Embiida, so Sixersi poudarjali zgodnje dotike proti Brooku Lopezu na sredini parketa. Medtem ko je Lopez dobro čuval Embiida, ko so Sixersi izgubili uvod proti Milwaukeeju, se zdi, da je velik del Embiidovega uspeha vedno odvisen od njegovega dobrega streljanja.

V petek je dosegel prvih sedem točk Sixersov, s čimer je dosegel vseh 7 z visoko trojko na tekmi. Končno je dobil nekaj točkovalne podpore Maxeyja, čigar trojka je zaključila serijo 8-0.

Embiid je tudi v prvi četrtini nadaljeval z obrambnimi podrobnostmi. Potem ko je Antetokounmpo našel ovinek za vožnjo v levo proti PJ Tuckerju, se je Embiid premaknil in ga odbil ob rob. Sixers so izkoristili z Maxeyjevo postavitvijo v tranziciji. Antetokounmpo je velik pri nenehnem pritisku na opozicijo in jemljenju morebitnega zagona. Potegnil je za skakalec v daljino in ga potopil, s čimer je Bucksom zagotovil vodstvo 15-12.

Na koncu sta Antetokounmpo in Milwaukee ob koncu prve tekme uspela povečati prednost 13 točk. Nekaj ​​tega je prišlo do produkcije Embiida in Antetokounmpa, vendar so zgodnji boji Sixersov z Greek Freakom na klopi izstopali. Glavni trener Sixersov Doc Rivers je uporabil postavo z Embiidom, ki so ga obkrožali Shake Milton, De’Anthony Melton, Matisse Thybulle in Georges Niang. Nekdanji igralec Sixersov George Hill je zadel za tri točke nad Miltonom, ki je bil vpoklican na naslednjo posest Sixersov.

Bucksi so začeli z 12 za 18 od tal in 5 za 9 z velike razdalje, kar pomeni, da so morali Sixersi priti od zadaj na drugo zaporedno srečanje z Milwaukeejem.

Milton (15 točk, šest podaj) je imel še en težek niz, Embiid pa je sedel na začetku druge tretjine. Potem ko je Hill ukradel žogo na odprtem parketu, je Milton spustil glavo in Bucksi so izkoristili priložnost za hiter prodor in položili Jrueja Holidaya za postavitev 39-28.

Hardenova odsotnost je v središču pozornosti postavila več šibkejših področij Sixersov, igra čuvaja druge enote pa je bila v zadnjih tednih pogosto zaskrbljujoča. Maxeyjeva poškodba zdaj še bolj pritiska na Miltona in Meltona. Korkmaz je v petek zjutraj opravil lažji trening po streljanju Sixersov in se imenoval “vsakdanji”.

Maxey se je poškodoval ob koncu velikega polčasa

Obramba Sixersov je v zadnjem času močnaampak to se zagotovo ni preneslo v prvi polčas.

Njihova začetna postava je bila na papirju trdna obrambna skupina; Daniel House Jr. in Melton je igral skupaj z Embiidom, Maxeyjem in Tuckerjem. Vendar sta velikost in napad Bucksov predstavljala predvidljive težave. Bobby Portis, visok 6 čevljev in 11, je imel v prvih šestih minutah še dve priložnosti.

Tucker je naredil svoj drugi prekršek na premikajočem se zaslonu pri 1:26 pred koncem prve četrtine, čeprav ga je Rivers držal v igri. Medtem ko se Sixersi brez Embiida niso veliko ustavili, je Maxey opravil odlično delo, saj je samozavestno ustvaril napad in dosegel zadetke na vseh treh ravneh. Naredil je impresiven korak nazaj pred Antetokounmpom v kotu in dosegel 23 točk ob koncu drugega polčasa z odprtim metom za tri točke po odmoru. Ko je v svoji vlogi agresiven in jasen, se točke za 22-letnika hitro naberejo.

Maxeyeva igra se je nenadoma končala. V drugi četrtini je bil storjen prekršek med vožnjo 1:36 pred koncem in prišel je šepajoč. Čeprav je poskušal oditi in naredil nekaj korakov v množici, je bilo skoraj takoj očitno, da njegova bolečina ne bo izginila. Maxey je razdelil svoja dva prosta meta, preden je odšel.

Adrian Wojnarowski iz ESPN je poročal, da so bili rentgenski posnetki Maxeyevega stopala negativni in bo imel v soboto MRI.

Kljub Maxeyjevi fantastični igri so Sixersi ob polčasu zaostajali za sedem točk, v veliki meri zaradi njihove površnosti. Nič ni narobe z nekaj izgubljenimi žogami, povezanimi s pospeševanjem tempa, a Sixersi so nekajkrat oddali žogo v zadnjih nekaj minutah pred odmorom. Melton je zagrešil eno od 11 izgubljenih žog ekipe v prvem polčasu z dolgo, nepremišljeno podajo, namenjeno Houseu.

Seveda, potem ko je bil Maxey izključen, je njegov status postal večji od rezultatov igre. Sixersi vedo, da lahko preživijo s stilom igre, ki je izjemno osredotočen na Embiida, vendar očitno ne bi radi ostali brez začetnega zaledja dlje časa.

Iskanje (nenavadne) poti navzdol

Sixersi so dobro začeli tretjo četrtino brez Maxeyja in povedli z 69-67, ko je Embiid skočil na srednji razdalji.

Minute, ko je Embiid sedel, so bile bolj pustolovske kot kdaj koli prej; Rivers je v drugi in tretji četrtini uporabil postavo Paul Reed-Embiid. Ko je bilo 2:37 pred koncem tretje tekme, je šel v ospredje Reed-Montrezl Harrell in prosil Reeda, naj čuva Antetokounmpa. Ta odločitev se je obrestovala že zgodaj, saj je Reed ustavil dvakratnega MVP-ja v izolaciji in zrušil obrambno tablo. Georges Niang (17 točk) je na koncu zadel trojko za vodstvo Sixersov s 84:77. Miltonov tek in Houseov hitri skok sta bila druga pomembna koša v tem nekonvencionalnem delu brez Embiida.

Število prekrškov na Riversovem krožniku se je povečalo, ko je Embiid izstopil. Razumljivo je, da je odstranil Thybulla približno minuto in pol po Reedovem vstopu v tretjo četrtino; to ni dvojec, ki bi bil na splošno primeren za učinkovit napad. Thybulle, ki je zaradi poškodbe gležnja izpustil zadnja dva treninga Sixersov, je dobil le štiri minute.

Po nekaj minutah Tucker-Harrella v ospredju na začetku četrte so Sixersi povedli z 92-90 in Embiida vrnili v igro. Težave Antetokounmpa na črti prekrška so bile v veliko pomoč, ko so imeli Sixers v tej fazi vodstvo. Na tekmi je dosegel 4 za 15 in domače občinstvo je bilo navdušeno nad vsakim zgrešenim zadetkom (pa tudi stopnjevanjem Nagrade “Brick for chicken”.).

V primerjavi z nedeljsko nočno zmago nad Jazzom je sekundarni igralec Sixersov v četrti četrtini opravil veliko boljše ofenzivno delo okoli Embiida.

V ključnem nizu je Melton odskočil v obrambi in nato vrgel žogo pred Miltona. Ko je bil Embiid opazno izbrisan, ni prečkal polovice igrišča, dokler ni ostalo približno 15 sekund na uri za strele. Zamahnil je z žogo do Nianga, ki je Portisa ugnal za polaganje ena in ena. Pri naslednjem polaganju je Embiid pomagal Meltonu pri veliki trojki iz kota in Sixersi so povedli s 102-99.

Embiidova igra srednjega razreda je vedno dobra možnost. Pokopal je zaporedne skoke in povečal prednost Sixersov na sedem točk. Potem, ko je bil Milwaukee odločen, da jih premaga nekdo drug, so driblali v skakanju in namesto tega našli Miltona za polaganje.

Če je obstajal kakršen koli dvom, da je dosegel še eno raven MVP, je Embiid dosegel še en skok pred Lopezom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *