Samsung, Apple na nogah po nezaslišanem razkritju! Novi Pixel 7a bi lahko postal telefon leta 2023

Samsungova serija Galaxy A in Applov iPhone SE bi lahko bila nekaj izmed njih najboljši prodajalec telefonov srednjega razreda na svetu, vendar to ne pomeni, da zagotavljajo najboljšivrednost! To se lahko še posebej izkaže za resnično leta 2023, ko Google Pričakuje se, da bo predstavil novi Pixel 7a.

Zaradi česar je Googlov telefon srednjega razreda iz leta 2023 še posebej zanimiv, je to, da glede na uhajanja informacij in govoriczdaj naj bi ta prišel veliko prej v letu kot njegovi predhodniki, kar bi bila velika zmaga …

Pravzaprav, Amazon zdaj omogoča uporabnikom, da se naročijo na prihajajočo »Objavo o predstavitvi družine Google Pixel 7a«, kar kaže, da bi lahko lansiranje Pixela 7a pomaknili daleč naprej. Amazonovo sklicevanje na “družino Pixel 7a” bi lahko celo pomenilo, da obstaja več kot en model Pixel 7a, ki bi lahko bil večji Pixel 7a XL, vendar to ni ne tukaj ne tam (za zdaj).

Toda uhajanja informacij in govoric se s tem sploh ne končajo, saj se je razvijalec Kuba Wojciechowski poglobil v Googlovo kodo, da bi odkril virtualno vse o novem telefonu Pixel 7a in novice so neverjetne! Po tem uhajanju se pravzaprav sprašujem … zakaj bi kdo namesto Pixela 7a kupil vanilla Pixel 7 ali … kateri koli drug Android telefon?

Torej, prej si oglejmo specifikacije Pixela 7a! Spojler: Ta naprava je resen kandidat za telefon leta 2023, še preden se leto začne!

Nezaslišane nadgradnje kamere in vodilni 90Hz zaslon pomenijo, da bi lahko bil Pixel 7a najboljši telefon Android … kdaj

Po navedbah Kuba Wojciechowskizdaj se pričakuje, da se bo zaslon Pixela 7a ujemal Pixel 7 ko gre za hitrost osveževanja (90 Hz), obravnava mojo največjo težavo s Pixel 6a in njegovo ploščo s 60 Hz. Skrajni čas je, da Google dohiti konkurenco Androida, saj imajo vsi telefoni v tem cenovnem razredu zaslone 90–120 Hz.

Pomembno je omeniti, da bi moral imeti Pixel 7a manjši 6-palčni zaslon, zaradi česar bi bil odlična izbira za mnoge ljudi v primerjavi s Pixel 7 ali Pixel 7 Pro. Kompaktni telefon je veljavna prodajna točka za uporabnike, ki ne želijo nositi opeke v žepu (moj primarni telefon je iPhone 13 mini).

Za proračunski Pixel 7a prihajajo velike nadgradnje kamere

Enako vznemirljivo je, da naj bi bil Pixel 7a predstavljen s senzorjem primarne kamere Sony IMX787, ki je bil predstavljen v začetku leta 2022, ter dvema senzorjema Sony IMX712 – enim za ultraširoko kamero in enim za selfije (spet, vse to glede na do uhajanja kode na Kubi). Medtem ko (domnevno) 13MP IMX712 še ni najavljen, že vemo, da Sony IMX787 1/1,3-palčni 64MP senzor, ki ustreza Pixel 7 Pro in Galaxy S22 Ultra za velikost (ne megapiksli)! To bi bil absolutno velik napredek glede na Sony IMX363, ki ga je Google uporabil v letošnjem Pixel 6a in Pixel 2 iz leta 2017. izzovite velike paradne konje!

Googlov načrt za tekmovanje z Applom in Samsungom se začne s Pixel 7a, ne s Pixel 7 ali Pixel 7 Pro?

Težko je tekmovati z Applom in Samsungom glede prodaje in tržnega deleža. Le peščica proizvajalcev telefonov (Huawei, Xiaomi) je v zadnjih desetih letih uspela primerno konkurirati ameriškim in južnokorejskim velikanom, kar pomeni, da ne glede na to, kako se Google trudi, bodo trajala leta, da jih Google dohiti.

Če pa obstaja en način, kako narediti vtis, pritegniti zanimanje in prodati telefone, je to z izdelavo in ponudbo cenovno dostopnih naprav, ki prinašajo neverjetno vrednost. Huawei in Xiaomi sta pred nekaj leti ubrala isto pot do vrha, ko sta se prebila na svetovni trg s telefoni srednjega razreda, zdaj pa morda Google poskuša doseči enak podvig!

Pricurljale so ogromne nadgradnje za Pixel 7a, neverjetno navdušeni. Uporabniki Androida jamčijo, da ga bodo kupili

Pozor, Apple in Samsung! Pixel 7a je morda najboljši telefon, kar smo jih kdaj videli; tudi Pixel 7 nima možnosti (kar nima smisla, Google)

Iskreno povedano, težko je verjeti, kaj naj bi Google počel s telefonom Pixel 7a. Mislim, informacije, ki smo jih dobili, izvirajo iz zanesljivih virov z dobro zgodovino zagotavljanja zanesljivih informacij, vendar se zdi, da je karkoli res predobro, da bi bilo res…Pričakuje se, da se bo Pixel 7a po specifikacijah bolj ali manj ujemal s Pixelom 7, razen manjšega zaslona (ki ga bodo mnogi imeli raje) in nekoliko drugačne postavitve kamere, ki bi se lahko izkazala za enako dobro ali celo boljšo od vanilijenega Pixela. 7! Seveda bo 7a vključeval tudi tri leta pravočasnih posodobitev programske opreme in štiri leta razširjene varnostne podpore, zaradi česar bo še bolj privlačen.

Glavno vprašanje je, ali bo Pixel 7a lahko ohranil enako ceno 449 $ kot Pixel 6a, glede na vse velike nadgradnje na obzorju. Če je temu tako, bi lahko 7a postal ne le najboljši telefon srednjega razreda na trgu, ampak tudi ena najboljših ponudb za Android, kar smo jih kdaj videli. Kot… kdaj!

Ko že govorimo o konkurenci, prihajajo glavni izzivi za Pixel 7a Galaxy A54 (že vemo, kako bo ta izgledal), Nothing Phone 2 (o tem še nismo slišali ničesar) in iPhone SE 4. Applov srednji razred je malce divji, glede na to, da je ni 100% prepričan, da bo debitiral naslednje leto. Ne glede na to se nobeden od teh telefonov ne bo mogel kosati s Pixelom 7a, ko gre za skupno vrednost, vsaj na papirju in če se govorice o vseh uresničijo.

Seveda si velja zapomniti, da Pixel 7a ne bo na voljo v toliko državah kot Galaxy A54 in iPhone SE. Vendar bi morali veliki trgi, kot so ZDA, Evropa, Velika Britanija in Indija, praznovati!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *