Samodejno vrtenje, tapnite za prebujanje in druge funkcije ne delujejo več na Pixel 6, Pixel 7

Najnovejša napaka, ki je okužila linije Pixel 6 in Pixel 7, je tista, ki tem modelom preprečuje samodejno vrtenje iz pokončne v ležečo orientacijo. Zdi se, da je tako na YouTubu. Vaši so to v zadnjem času resnično izkusili na mojem Pixel 6 Pro. Namesto samodejnega vrtenja v ležeči položaj so uporabniki prisiljeni tapniti majhno polje v spodnjem desnem kotu zaslona v pokončnem položaju, da video ročno premaknejo v ležečo orientacijo.

Uporabniki Pixela ugotovijo, da samodejno vrtenje ne deluje z aplikacijo YouTube

Vključeni uporabniki Pixel Reddit razpravljali so tudi o napaki. Uporabnik z imenom BennyBoy218 piše: “Zdi se, da večinoma uporabljam YouTube, vendar se samodejno vrtenje ne aktivira. Sam ga moram ročno aktivirati, kar je frustrirajoče.” Nekateri uporabniki so ugotovili, da se slika samodejno preklopi v ležečo, če povlečete videoposnetek v YouTubu z dna v pokončnem načinu. Kot pravi eden od Redditorjev, “poteg navzgor po videoposnetku gre v celoten zaslon, kar se mi zdi lažje kot majhen kvadrat.”

Nekateri trdijo, da ta težava ni omejena na znamko Pixel. Naročnik na Reddit, ki se imenuje “adamcordo” (kar bi lahko bilo njegovo pravo ime), pravi, da se je ista težava pojavila na njegovem Galaxy Note 20 Ultra. Posledično predlaga, da bi bila težava lahko nekaj, kar je povezano z aplikacijo YouTube in ne napaka Android.

In glede na število glasov za moj komentar na redditu, ki navaja, da se to dogaja tudi na Pixel 6 Pro, predvidevam, da je napaka pri samodejnem vrtenju med gledanjem YouTuba na Pixelu 6 ali Pixelu 7 precej razširjena.

Druga težava, na katero je ta pisec naletel konec prejšnjega tedna, je odstranila eno najboljših lastnosti Pixela. Recimo, da se sproži alarm ali časovnik. Samo recite “stop” in alarm bo opuščen. Osebno mi je ta funkcija všeč, ker mi omogoča, da ustavim časovnik ali alarm, tudi če nisem tik ob telefonu, da bi se dotaknil gumba »ustavi« na zaslonu (in da bo jasno, to ni stvar mene biti len, pohabljen, v kroničnih bolečinah in uporabljati palico).

Toda po pošiljanju povratnih informacij na Google neposredno iz telefona, zdi se, da je rešil težavo. Tako da, hvala fantje!

Zdi se, da druga težava, o kateri je poročal uporabnik Pixela 7, spominja na Pixel 6. Uporabnik Reddita “shoeover46” pravi, da se modem njegovega telefona ne vklopi, ko gre skozi območje brez mobilnih storitev (kot je podzemna garaža), dokler se ne igra z letalom stikalo za način.

Tap-to-wake in optični bralnik prstnih odtisov Pixel 6 imata težave

Medtem ko objavljamo nekaj očitkov o pikslih, moramo poudariti, da so nekateri od nas imeli nedosledne rezultate s funkcijo dotika za bujenje. Včasih to deluje izjemno dobro, včasih pa sploh ne deluje. Redditor z imenom “AlaskanSnowDragon” piše: “Rekel bi, da zame (to) deluje 85-90 odstotkov () časa. Vendar ne deluje/registrira dovolj, da bi bilo opazno in moteče.”

Končno stara ženska. Zdi se, da je senzor prstnih odtisov pri Pixel 6 Pro nekoliko nazadoval. Bilo je nekaj govoric o tem, da se bo Google naslednje leto obrnil na Qualcommov ultrazvočni senzor prstnih odtisov za linijo Pixel 8. Kar zadeva govorice o Pixel Fold, upodobitve, ki smo vam jih nedavno pokazali iz FPT je razkril, da bo biometrični čitalnik integriran s stranskim gumbom za vklop.

Naslednja posodobitev za linijo Pixel bo četrtletno znižanje funkcij Pixel, ki se pričakuje 5. decembra. Upajmo, da bodo nekatere od teh napak s to posodobitvijo odpravljene. Tisti med vami, ki sodelujete v programu beta za Android 13 QPR1, boste lahko tudi zapustili program beta in se od njega odjavili, ko bodo namestili stabilno različico decembrskega četrtletnega znižanja funkcij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *