Ryan Garcia, Gervonta Davis se strinjata z obračunom v prvi kategoriji

Gervonta Davis in Ryan Garcia sta v četrtek na Instagramu objavila, da se bosta naslednje leto v Las Vegasu srečala na težko pričakovanem superborbi.

Borba bo potekala s težo 136 funtov in bo predvidoma aprila, so viri povedali za ESPN.

Davis (27-0, 25 KO) tvitnil da se bo najprej boril 7. januarja, ki je pripravljalni boj. Sojenje boksarskemu zvezdniku za njegovo domnevne vpletenosti v prometno nesrečo je po sodnih zapisih predviden za 16. februar v Baltimoru. Garcia (23-0, 19 KO) bi lahko imel tudi vmesni boj, vendar to še ni odločeno, pravi vir.

Davis-Garcia pay-per-view bo produciral in distribuiral Showtime, mreža, ki izključno televizijsko prenaša Davisove dogodke, so povedali viri. DAZN, ki prenaša Garciine borbe, bo prek svoje storitve ponujal PPV. Joe Markowski, izvršni direktor severnoameriških operacij DAZN, je tvitnil, da obstaja načelni dogovor za tekmo, vendar je treba pogodbi še izmenjati.

“Boks potrebuje to borbo prav zdaj,” Garcia tvitnil. “Čas je, da se vrnemo k temu, zaradi česar je ta šport tako odličen za navijače: glamurozni boji v krajih, kot je Las Vegas, zgodbe o srditih dvobojih in kar je najpomembneje – najboljši se borijo z najboljšimi.”

Dejansko je novica o Davis-Garcii strel v prazno za šport, ki mu ni uspelo konstantno ustvarjati vrhunskih tekem. Davis, 28-letnik iz Baltimora, je eden največjih boksarjev, ki premika iglo.

“Tank” ima 3,8 milijona sledilcev na Instagramu in se redno pretepa pred množico zvezdnikov iz športne in glasbene industrije. ESPN številka 3 v lahki kategoriji je Davis osvojil mladinski naslov v lahki kategoriji z a KO Joseja Pedraze v sedmem krogu leta 2017

Zadnji dve zmagi je dosegel proti Isaacu Cruzu in Rollyju Romeru v dvobojih do 135 funtov.

Garcia je tudi zvezda z 9 milijoni sledilcev na Instagramu. Glede na njegove bliskovito hitre roke je 24-letnik januarja 2021 dosegel najboljšo zmago v karieri, potem ko je preživel knockdown do ustaviti Luka Campbella v sedmi rundi.

Boril se je šele konec leta 2021, potem ko se je zaradi duševnega zdravja umaknil iz dvoboja z Javierjem Fortuno, čemur je sledila operacija zapestja, ki je končala njegov dvoboj z Josephom Diazom Jr.

Garcia, ki se bori izven San Diega, se je letos vrnil z zmagami nad Emmanuelom Tagoejem in Javierjem Fortuno pri 140 funtih. Garcia, ki je v prejšnji kampanji tehtal 135 funtov, je obljubil, da bo ostal pri 140, vendar bo za dvoboj v bantam kategoriji izgubil štiri funte.

Posel je bilo zapleteno sestaviti. Davis je povezan z Mayweather Promotions in PBC, Garcia pa z Golden Boy Promotions Oscarja De La Hoye.

Podjetji redko poslujeta drug z drugim, druga stvar pa so bila konkurenčna omrežja. Po navedbah virov je Garcia priznal kratek konec delitve prihodkov.

“Čas je že, da tisti zunaj ringa nehajo nadlegovati tiste, ki si ne želijo nič drugega kot stopiti v ring in se boriti,” je tvitnil De La Hoya, boksar iz dvorane slavnih.

Borca sta si več let izmenjevala žalitve na družbenih omrežjih, vendar se je zdelo, da je boksarska politika preprečila uresničitev dvoboja, kar je močno škodilo ljubiteljem športa. Toda zdaj sta Davis in Garcia na trku za morda največji dogodek, ki ga boks lahko ponudi.

“Imamo dva izjemno nadarjena boksarja, oba v najboljših letih in z velikim številom oboževalcev, ki se srečata v dvoboju, ki določa kariero,” je v izjavi dejal predsednik Showtime Sports Stephen Espinoza. “To je utelešenje navzkrižnega boksarskega dogodka. Pohvala Tanku in Ryanu, ker sta ostala na poti in navijačem ponudila borbo, ki si jo želijo.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *