Rusija se pripravlja na ustanovitev kripto borze pod nadzorom vlade – novice o borzi bitcoinov

Zakonodajalci v Rusiji pripravljajo osnutek zakona, ki bi omogočil vzpostavitev “nacionalne borze kriptovalut”, poročajo lokalni mediji. Kovanci zdaj krožijo izven nadzora vlade, ruska država pa izgublja proračunske prihodke v milijardah rubljev, je poudaril eden od udeležencev teh prizadevanj.

Zakonodajalci želijo, da bi imela Rusija lastno borzo kriptovalut

Zakonodajalci v državni dumi, spodnjem domu ruskega parlamenta, delajo na pravnem okviru, ki bo oblastem v Moskvi omogočil vzpostavitev ruske kripto borze. Poslanci so o pobudi razpravljali s predstavniki industrije sredi novembra, poroča vodilni ruski poslovni dnevnik Vedomosti, ki se sklicuje na dva obveščena vira.

Zakonodajalci nameravajo pripraviti osnutek ob upoštevanju mnenj udeležencev na trgu in ga nato predložiti vladi in Centralni banki Rusije, je razkrila publikacija. Sestanka se niso udeležili predstavniki denarne oblasti in ministrstva za finance, so povedali viri.

Načrt je uvesti potrebne spremembe državnega zakona “O digitalnih finančnih sredstvih”, ki je začel veljati januarja 2021. To je še vedno glavni zakon, ki ureja kripto prostor v državi, čeprav le delno.

Druge spremembe predlagano prejšnji teden si prizadevajo legalizirati rudarjenje, hkrati pa prepovedati kroženje, menjavo in neciljano oglaševanje kriptovalut v Rusiji, z izjemo posebnih “eksperimentalnih pravnih režimov”, ki dovoljujejo njihovo uporabo za plačilo uvoza.

Novico, da že poteka delo za ustvarjanje pravne podlage za rusko borzo kriptovalut, je za Vedomosti potrdil Sergej Altukhov, član parlamentarnega odbora za ekonomsko politiko iz vladajoče stranke Enotna Rusija. Poslanec je v zvezi s tem vprašanjem vztrajal:

Nima smisla trditi, da kriptovalute ne obstajajo, vendar je težava v tem, da krožijo večinoma zunaj vladne regulacije.

Po besedah ​​Altuhova gre vse za milijarde rubljev izgubljenih proračunskih prihodkov od davkov, ki bi jih Ruska federacija lahko pobrala. Poudaril je, da je treba ustvariti pogoje za legalizacijo kriptovalut in prilagoditi “pravila igre”, da ne bodo v nasprotju s stališči izvršilne oblasti in centralne banke.

Eden od virov je tudi opozoril, da se prihodnja borza ne vidi kot platforma, ki bo olajšala širjenje kriptovalut ali njihovo uporabo kot plačilnega sredstva v Rusiji, temveč bolj kot kraj, kjer bodo Rusi lahko prijavili in pretvorili svoje digitalne naložbe v fiat. Po njegovem mnenju bi morala biti vsaj ena taka spletna stran pod rusko jurisdikcijo, da bi preprečili morebitne tuje omejitve in varnostna tveganja, ki izhajajo iz shranjevanja podatkov v tujini.

Oznake v tej zgodbi

dopolnitve, Kripto, kripto borza, kriptovalute, kriptovaluta, poslanci, DFA, Digitalna sredstva, digitalnih finančnih virov, osnutek, Menjava, Zakon, zakonodajalci, Legalizacija, parlament, predlog, Pravila, omejitve, Rusija, ruski, Sankcije, Državna duma

Ali menite, da bo Rusiji uspelo vzpostaviti lastno borzo kriptovalut? Povejte nam v spodnjem oddelku za komentarje.

Lubomir Tasev

Lubomir Tassev je vzhodnoevropski tehnološki novinar, ki obožuje Hitchensov citat: “Biti pisatelj je to, kar sem, in ne to, kar počnem.” Poleg kripto, blockchaina in fintecha sta mednarodna politika in ekonomija še dva vira navdiha.
Zasluge za slike: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti: Ta članek je zgolj informativne narave. To ni neposredna ponudba ali nagovarjanje k ponudbi za nakup ali prodajo ali priporočilo ali odobritev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne nudi naložbenega, davčnega, pravnega ali računovodskega svetovanja. Niti podjetje niti avtor nista odgovorna, neposredno ali posredno, za kakršno koli škodo ali izgubo, ki je povzročena ali domnevno povzročena z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *