Rusija in Kuba iščeta poravnavo v kriptovalutah sredi sankcij – Bitcoin News

Rusija in Kuba, ki se obe soočata s sankcijami, iščeta alternativne možnosti za čezmejna plačila, vključno s kriptovalutami, je v Havani razkril svetovalec Kremlja. Moskva že razvija mehanizem kriptovalut, da bi se izognila finančnim omejitvam, ki jih je uvedla njena invazija na Ukrajino.

Kripto in rubelj veljata za plačila v trgovini med Rusijo in Kubo

Vladi Rusije in Kube razmišljata o uporabi ruskih rubljev in kriptovalut za olajšanje dvostranskega sodelovanja v kontekstu sankcij, uvedenih obema državama. Novica izhaja iz izjave Borisa Titova, komisarja za pravice podjetnikov pri ruskem predsedniku, ki je obiskal Havano. Ruski poslovni ombudsman je v kubansko prestolnico prispel v času 38. mednarodnega sejma v Havani.

“Vsi mi, Kuba in Rusija, smo pod sankcijami, dolarski obtok je glavni finančni mehanizem, ki obstaja v svetu za medsebojne poravnave, danes pa se na ravni nacionalnih vlad razvijajo mehanizmi za spremembo situacije,” je dejal Titov. tiskovna agencija Tass.

Dodal je še, da se trenutno pogovarjajo o več možnostih, vključno z izračuni v rubljih. Toda uradnik Kremlja je tudi opozoril, da se podjetja pogosto hitreje prilagajajo in najdejo lastne načine plačevanja, vključno s kriptovalutami in zasebnimi klirinškimi shemami.

Havanski mednarodni sejem (FIHAV 2022) poteka od 14. do 18. novembra v razstavišču Expocuba na obrobju mesta in je bil organiziran leta 1983. Dogodka se udeležujejo predstavniki podjetij iz več kot 60 držav, med drugim iz Brazilije, Venezuele, Španije, Italije, Kanade, Kitajske, Mehike, Rusije in Francije.

Ruske oblasti že mesece razmišljajo o bolj celovitem regulativnem okviru za kripto sredstva. Zakonodajalci v državni dumi naj bi razmislili o novem račun “O digitalni valuti” ia predlog zakona »O rudarjenju v Ruski federaciji«, prilagojen za zapolnitev vrzeli, ki so nastale po začetku veljavnosti zakona »O digitalnih finančnih sredstvih« januarja 2021.

Medtem ko je januarja letos Centralna banka Rusije predlagano splošna prepoved večine dejavnosti, povezanih s kriptovalutami, naraščajoč pritisk na sankcije od začetka ruske “posebne vojaške operacije” v Ukrajini konec februarja, je monetarno oblast prepričala, da je podprla predloge za legalizirati uporaba decentraliziranih digitalnih valut v mednarodne poravnave.

Septembra ruske finančne oblasti začela oblikovanje mehanizma za lažjo uporabo kriptovalut za plačila z drugimi državami. V začetku istega meseca je namestnik finančnega ministra Aleksej Mojsejev razkril, da njegov oddelek vključuje tudi Banko Rusije dogovorjeno da Rusija “ne more brez čezmejnih kripto plačil”.

Oznake v tej zgodbi

konflikta, Kripto, kriptovalute, kriptovaluta, cev, kubanski, dolar, razstava, pošteno, mednarodne poravnave, omejitve, rubljev, Rusija, ruski, ruski rublji, Sankcije, Naselja, trgovina, ameriški dolar, Ukrajina, ukrajinski, Vojna

Ali menite, da bo Rusiji uspelo prepričati Kubo in druge sankcionirane države, da trgujejo v rubljih ali kriptovalutah? Delite svoje misli o tej temi v spodnjem oddelku za komentarje.

Lubomir Tasev

Lubomir Tassev je vzhodnoevropski tehnološki novinar, ki obožuje Hitchensov citat: “Biti pisatelj je to, kar sem, in ne to, kar počnem.” Poleg kripto, blockchaina in fintecha sta mednarodna politika in ekonomija še dva vira navdiha.
Zasluge za slike: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti: Ta članek je zgolj informativne narave. To ni neposredna ponudba ali nagovarjanje k ponudbi za nakup ali prodajo ali priporočilo ali odobritev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne nudi naložbenega, davčnega, pravnega ali računovodskega svetovanja. Niti podjetje niti avtor nista odgovorna, neposredno ali posredno, za kakršno koli škodo ali izgubo, ki je povzročena ali domnevno povzročena z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *