Rosenthal: Mets se pogovarja s prostim agentom Justinom Verlanderjem, pravijo viri

Morda Justin Verlander in Max Scherzersoigralci z Tigri od leta 2011 do 2014, se lotite ponovne združitve?

Vsaj to je možnost.

The Metssoočajo z več luknjami v svoji rotaciji, vključno z možno izgubo asa desničarja Jacoba deGroma, je Verlander prejšnji teden intervjuval Zoom, glede na vire iz glavne lige.

Verlander, soglasni zmagovalec ameriške lige Cy Young leta 2022, je prost igralec. Prav tako deGrom in dva druga člana Metsove rotacije 2022, Chris Bassitt in Taijuan Walker. Metsi so se prejšnji teden srečali z Japonski desničar Kodai Sengain so bili v stiku z drugim prostim agentom, Jamesonom Taillonom, so povedali viri.

The New York Post je v soboto objavil, da Mets “razmišljajo” o Verlanderju. Pogovori med strankama kažejo, da je zanimanje ekipe za Verlander več kot le teoretično. Post pa je tudi poročal, da Mets verjamejo, da bodo znova podpisali pogodbo z DeGromom, če bo njihova ponudba zanj blizu ali enaka drugim, ki jih prejme.

Za Mets je metanje široke mreže vreden premislek in komaj presenečenje. Carlos Rodón, še en najboljši prosti agent, je verjetno prav tako na njihovem seznamu potencialnih tarč. Rotacijo ekipe trenutno sestavljajo Scherzer, Carlos Carrasco in manj uveljavljeno Taylor Megill, David Peterson in Elieser Hernandezki ga je ekipa pridobila v trgovini Marlins v petek.

Verlander očitno ni le na radarju Metsa. Prvak svetovne serije Astros hočem ga nazaj The Dodgers in morda Jenkiji so med drugimi klubi, ki ga vidijo kot privlačno kratkoročno naložbo z visokim dolarjem. Verlander ni bil upravičen do kvalifikacijske ponudbe, potem ko jo je prejel lansko sezono, tako da bi se katera koli ekipa, ki bi z njim podpisala, izognila izgubi izbir na naboru in mednarodnemu bonusu. (Rodón je prejel kvalificirano ponudbo, Mets pa je takšne ponudbe razširil na deGroma, Bassitta in Brandona Nimmo, ki izpolnjujejo pogoje za odškodnino, če odidejo).

Ponovna združitev Verlanderja in Scherzerja bi Metsu dala dva trikratna zmagovalca Cy Younga, ki sta oba postala prvaka svetovne serije, potem ko sta zapustila Tigers, Scherzer z Državljani 2019, Verlander z Astrosi v letih 2017 in 2022. Verlander bi Metsom zagotovil tudi ustrezen blažilnik na vrhu rotacije, če izgubijo DeGroma, dvakratnega zmagovalca Cy Younga.

Opozorilo: Verlander bo februarja dopolnil 40 let, Scherzer pa julija 39 let. Pričakuje se, da bo Verlander sklenil večletno pogodbo s povprečno plačo v območju Scherzerjevih rekordnih 43,3 milijona dolarjev. Mets morda oklevajo plačati skupno 80 milijonov dolarjev plus za dva metalca, ki sta skupaj opravila več kot 6000 menjav v karieri, vključno s po sezoni. Scherzer je bil minulo sezono zaradi težave z levo stegensko mišico dvakrat na seznamu invalidov in njegovih 145 1/3 menjav je bil njegov najnižji skupni seštevek v sezoni.

Še enkrat, deGrom junija dopolni 35 let, bo verjetno stal več kot Verlander in tudi ni brez tveganja. Ko je zdrav, je deGrom najbolj dominanten podajalec v igri. Različne poškodbe pa so ga v zadnjih dveh sezonah omejile na 156 1/3 menjav. Objavil je 3,07 ERA v 12 startih, vključno z enim v postsezoni, potem ko je 2. avgusta prišel iz IL. Njegova stopnja udarcev je bila osupljivih 42,7 odstotka. Njegova stopnja hoje je bila le 3,3 odstotka.

Verlander je imel bolj popolno sezono, ko se je vrnil po operaciji Tommyja Johna in v 175 menjavah dosegel najboljši rezultat 1,75 ERA v glavni ligi. Astrosi so ga previdno uporabili, saj so vedeli, da je izpustil skoraj vse prejšnji dve kampanji. Verlander je 23 od svojih 28 štartov opravil s pet ali več dni počitka. Od 30. avgusta do 16. septembra je bil zunaj tudi s poškodovanim desnim mečom. Vendar se je vrnil in dosegel 1,17 ERA v svojih zadnjih štirih uvodih v redni sezoni, nato pa je s svojim prva zmaga v svetovni seriji.

Za Mets in katero koli drugo ekipo, ki išče deGroma, se obeta kot vredna alternativa.

(Foto: Carmen Mandato / Getty Images)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *