Ron Rivera napoveduje Taylorja Heinickeja kot QB1 napadalca

Taylor Heinicke bo ostal Washingtonski poveljniki‘ začetni branilec gre naprej, glavni trener Ron Rivera je povedal prisotnim novinarjem po tekmi klubska zmaga 23-10 nad Houston Texans.

»Pojdiva z Taylor«, je rekel Rivera. »Delali bomo Carson [Wentz] pojdi nazaj in poglej, kje je Carson glede na to, ali je pripravljen biti rezerva. Potem gremo od tam.”

Heinicke je vstopil v postavo za Poveljniki v 7. tednu, potem ko je Wentz, začetnik ekipe v 1. tednu, prejšnji teden utrpel zlomljen prst. Washington je od takrat dobil štiri od petih Heinickejevih štartov, vklj impresivna zmaga prejšnji ponedeljek zvečer nad prej neporaženo ekipo Philadelphia Eagles.

“To je poseben trenutek. To je nekaj, za kar sem si prizadeval vse življenje,” je po tekmi dejal Heinicke, potem ko je bil imenovan za začetnika. “Biti začetni podajalec v ligi NFL, to so sanje vsakega otroka. To mi veliko pomeni, zame je zelo posebno. To želim samo nadaljevati.”

Rivera je po tekmi poudaril, da Heinicke v nadaljevanju ni na kratkem povodcu.

“Nočem nikogar izpostaviti. Nočem nikogar izvleči,” je dejal Rivera. “Kar iščem, je, da še naprej igramo dobro in delamo stvari, ki jih moramo narediti. To ni tekmovanje, kar se tiče polemike. To je zadnja stvar, o kateri razmišljam. . . . Najpomembnejša stvar, kar se tiče branilca, je, da bo šel k Taylorju, da začne, ko se pripravljamo na igro proti Atlanti.”

Že drugič v toliko letih je Heinicke zdaj QB1 Washingtona, potem ko je sezono začel kot rezerva kluba. Leta 2021 je Heinicke zamenjal Ryana Fitzpatricka v 1. tednu in začel 15 od zadnjih 16 tekmovanj ekipe, njegova edina odsotnost zaradi izbruha koronavirusa.

Tokrat je Heinicke – ki je priznal, da mu bolj ustreza enoletna začetniška izkušnja – prevzel nadzor nad Washingtonovo začetno nalogo QB in spodbudil napad poveljnikov, ko ga skupina najbolj potrebuje.

“Še naprej je v gradnjo vnašal veliko energije, veliko energije v ta napad,” je dejal branilec Brian Robinson Jr. »Je energična oseba in nekdo, ki mu zlahka zaostanemo. [He’s] nekoga, ki nas zlahka motivira. Veseli smo, da ga imamo, in se veselimo nadaljnjih uspehov.”

Po začetku sezone z 1-4 imajo Commanders zdaj 6-5 – prvič, da je bil Washington tako pozno v sezoni po letu 2018 nad .500. Uspeh Washingtona s Heinickejem na sredini je glavni razlog, da so Commanders ostal z njim na mestu branilca.

“Zmaga. To je resnica,” je dejal Rivera. “Tukaj smo zdaj.”

Heinicke v nedeljo v Houstonu ni imel najboljše posamične predstave. Podajalec je opravil 15 od 27 podaj za 191 jardov brez dotika ali prestrezanja. Že drugi teden zapored Heinickeju ni uspelo vrči podaje za touchdown.

In čeprav so Chiefsi nadzorovali nedeljsko tekmo v Houstonu od začetka do konca, Heinicke meni, da je napad pustil veliko želenega.

“Mislim, da smo na igrišču pustili veliko točk,” je dejal Heinicke. Igrati moramo veliko čistejše, a zmaga je zmaga. Težko je zmagati v tej ligi. Ponosen sem na fante, vendar je še veliko prostora za napredek.”

Washington Football Talk Podcast | Poslušajte in sledite | Oglejte si na YouTubu

Statistika seveda ne pove vsega, a številke kažejo, da je bil napad Washingtona bolj produktiven s Heinickejem na sredini. Tekaška igra, za katero stoji duo Robinson in Antonio Gibson, je v zadnjih nekaj tednih res dobila svojo obliko. Terry McLaurinnajboljši široki sprejemnik ekipe, je bil ciljan na veliko višjo stopnjo (in prispeval veliko več) tudi s Heinickejem.

Leta 2021 Heinicke okoli sebe ni imel niti približno toliko nadarjenih igralcev kot to sezono. McLaurin in Gibson sta dokazala, kaj zmoreta v nogometu, a letošnje okrepitve Robinsona, prvega izbora Jahana Dotsona in zdravega Curtis Samuel bili so enako pomembni za napad poveljnikov.

“To je ekipa, v kateri želite biti, zagotovo bodite branilec,” je dejal Heinicke. “Z vsemi orožji, ki jih imamo, z napadalno linijo, ki igra tako, kot je trenutno, in obrambo, ki jo imamo … Zame se samo trudim, da bi bil vsak dan boljši.”

Heinicke, ki se je zbližal z Wentzem, odkar se je pridružil ekipi to izven sezone, je priznal, da je celotna situacija verjetno težka za nekdanjega QB Washingtona. Heinicke je imel za povedati veliko pozitivnih stvari o Wentzovem ravnanju v zadnjih petih tednih.

“Mora biti težko zanj. Razumem. Ničesar ni naredil narobe. To je čudna okoliščina,” je dejal Heinicke. “Opravil je odlično delo. Na vsakem srečanju mi ​​pomaga, kakor koli lahko. Na ušesu mi je, ko se vrnem na stranski tir. Poskuša mi pomagati. Je odličen vodja te ekipe. In tega ne vidim ki omahuje s tem, kar je Ron pravkar rekel. Je odličen soigralec, odlična oseba in nekdo, ki ga želiš v slačilnici.”

Heinickejevo divje nogometno potovanje je bilo dobro dokumentirano, od XFL do spanja na sestrinem kavču do ponovnega začetnega branilca lige NFL. Če kdo ve, kako hitro se lahko stvari spremenijo v ligi, je to Heinicke.

Zdaj z novo priložnostjo, da se dokaže, je Heinicke pripravljen sprejeti začetni nastop Commanders.

“To sem že rekel: izkoristim vsako priložnost, ki jo dobim, in se ob njej zabavam,” je dejal Heinicke. “V dveh tednih bi se lahko nekaj spremenilo in on se je vrnil, kdo ve? Zato se bom ta teden zabaval s tem, šel tja in dal vse od sebe ter upam, da bom zmagal. To je tisto, kar bom naredil in čutim kot da se pri tem trudim po najboljših močeh.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *