Robert Kiyosaki pravi, da bitcoin ni problem – nekdanjega izvršnega direktorja FTX imenuje ‘Bernie Madoff of Crypto’ – predstavljene novice o bitcoinih

Priznani avtor uspešnic Bogati očka, revni očka Robert Kiyosaki pravi, da bitcoin po propadu borze kriptovalut FTX ni problem. Kiyosaki meni, da je nekdanji izvršni direktor FTX Sam Bankman-Fried bolj podoben Bernieju Madoffu kriptovalut kot Warren Buffett med kriptovalutami.

Robert Kiyosaki o Bitcoinu, FTX Blowup, Bernie Madoff

Avtor Rich Dad Poor Dad Robert Kiyosaki je delil svoje misli o Bitcoinu, propadli kripto borzi FTX in njenem nekdanjem izvršnem direktorju Samu Bankman-Friedu (SBF). FTX je poslal zahtevo bankrot prejšnji teden je Bankman-Fried odstopil kot izvršni direktor podjetja.

Rich Dad Poor Dad je knjiga iz leta 1997, ki sta jo skupaj napisala Kiyosaki in Sharon Lechter. Že več kot šest let je na seznamu uspešnic New York Timesa. Prodanih je bilo več kot 32 milijonov izvodov knjige v več kot 51 jezikih v več kot 109 državah.

Po padcu FTX je veliko ljudi pohitelo zapustiti kriptoprostor, kar je povzročilo množično razprodajo trga. Vendar je Kiyosaki v ponedeljek tvitnil:

Bitcoin ni problem. Nič ne povzroča inflacije bolj kot zlato, srebro, nafta.

V nasprotju s tem je trdil, da so bankrotirana kripto borza, družina predsednika Joeja Bidna, Federal Reserve, marksistični pedagogi in skorumpirani politiki “res veliki problemi.”

Njegov tvit se nadaljuje:

Zlato, srebro, bitcoin, policija, veterani, ki so ključni za naše osebne svoboščine.

FTX je bitka raziskal številni organi po vsem svetu, vključno z ameriškim ministrstvom za pravosodje (DOJ), Komisijo za vrednostne papirje in borzo (SEC) in Komisijo za trgovanje s terminskimi pogodbami na blago (CFTC).

Kiyosaki FTX in Bankman-Friedo primerja z Berniejem Madoffom in njegovo Ponzijevo shemo

Kiyosaki je v torek dodal še en tvit. Znani avtor je zapisal: “WTF: FTX največji donator demokratom na vmesnih volitvah,” ​​in dodal:

Kevin O’Leary in Jim Cramer sta navdušena nad Samom Bankman-Friedom, ki ga imenujeta Warren Buffett med kriptovalutami. SBF [is] bolj kot Bernie Madoff med kriptovalutami. Koliko bolj koruptivna sta lahko Silicijeva dolina in Hollywierd?

Madoff je vodil največjo Ponzijevo shemo v zgodovini, vredno 64,8 milijarde dolarjev. Obsojen je bil goljufije, pranja denarja in drugih povezanih kaznivih dejanj ter obsojen na 150 let zveznega zapora. Madoff je umrl v zaporu 14. aprila lani v starosti 82 let.

Kiyosaki ni edini, ki vidi podobnosti med Bankman-Friedom in Madoffom. Sheila Bair, ki je med finančno krizo leta 2008 predsedovala Zvezni korporaciji za zavarovanje vlog (FDIC), je pred kratkim opazila srhljive podobnosti med FTX in Ponzijevo shemo Bankman-Frieda in Bernieja Madoffa. Izjavila je:

Šarmantni regulatorji in vlagatelji so lahko moteči [them] od kopanja in opazovanja, kaj se v resnici dogaja… Na ta način se je počutil kot Bernie Madoff.

Medtem je izvršni direktor Binance Changpeng Zhao (CZ) dejal, da fiasko FTX izgleda kot Finančna kriza leta 2008in nekdanji minister za finance Larry Summers sta zlom kripto trga primerjala s Enronova goljufija.

Zvezdnik Shark Tank Kevin O’Leary ima lastniški delež v FTX in podpisal večletno pogodbo, da postane ambasador in tiskovni predstavnik kripto borze. Njegovo nadomestilo se izplača v kriptovalutah in upravlja na platformi FTX. Bankman-Fried je glavni donator demokratske stranke. Nekdanji vodja FTX je bil drugi največji donator demokratov v letih 2021–2022, saj je podaril 39,8 milijona dolarjev – takoj za milijarderjem Georgeom Sorosom, glede na podatke o političnih donatorjih Open Secrets.

Kiyosaki je a vlagatelj v bitcoin. Priporočil je BTC za dolgo časa. Prejšnji mesec, je pojasnil zakaj kupi bitcoin. Septembra je nujno vlagateljem vstopiti v kriptovalute zdaj, preden se zgodi največji gospodarski zlom v zgodovini.

Oznake v tej zgodbi

Bogati oče, revni oče, Bogati očka, revni očka Bitcoin, Kripto bogati očka, revni očka, robert kiyosaki, Robert Kiyosaki Bernie Madoff, Robert Kiyosaki bitcoin, Robert Kiyosaki FTX, Robert Kiyosaki Jim Cramer, Robert Kiyosaki, Kevin O’Leary, Robert Kiyosaki Ponzi, Robert Kiyosaki Sam Bankman-Fried, Robert Kiyosaki SBF

Kaj menite o komentarjih Roberta Kiyosakija o Bitcoinu in FTX? Sporočite nam v spodnjem oddelku za komentarje.

Kevin Helms

Avstrijski študent ekonomije Kevin je Bitcoin odkril leta 2011 in od takrat je evangelizator. Njegovi interesi so varnost bitcoinov, odprtokodni sistemi, omrežni učinki ter presečišče med ekonomijo in kriptografijo.
Zasluge za slike: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti: Ta članek je zgolj informativne narave. To ni neposredna ponudba ali nagovarjanje k ponudbi za nakup ali prodajo ali priporočilo ali odobritev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne nudi naložbenega, davčnega, pravnega ali računovodskega svetovanja. Niti podjetje niti avtor nista odgovorna, neposredno ali posredno, za kakršno koli škodo ali izgubo, ki je povzročena ali domnevno povzročena z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *