Rob Manfred razpravlja o pismu Peta Rosea, partnerstvu FTX, spremembah pravil MLB in še več

NEW YORK – Komisar Rob Manfred je v četrtek popoldne dejal, da je “popolnoma prepričan”, da Mets in Jenkiji v svoji komunikaciji o Aaronu Judgeu so bili nadvse.

The Athletic objavljeno v sredo zvečer doseglo Združenje igralcev MLB po zgodbi 3. novembra na SNY, spletni strani televizijske mreže Mets, v kateri je pisalo, da Mets in Yankees “uživata medsebojno spoštovanje in ne pričakujte, da bosta to spodkopala z odmevno vojno pri ponudbah.” Po kolektivni pogodbi klubi ne morejo sodelovati pri znižanju cen prostih igralcev.

“Popolnoma sem prepričan, da so se klubi obnašali v skladu z dogovorom,” je dejal Manfred na sedežu MLB, kjer je imel tiskovno konferenco po četrtletnih sestankih lastnikov lige. “To temelji na časopisnem poročilu. Postavili se bomo v položaj, da MLBPA verodostojno pokažemo, da to ni problem. Prepričan sem, da bo rezultat takšen. A očitno razumemo čustva, ki obkrožajo to besedo (posel) in bomo temu primerno tudi ravnali.”

MLB preučuje zadevo, vendar je Manfred dejal, da trenutno ni osebno vpleten v preiskavo lige. MLBPA ima pravico vložiti uradno pritožbo, če se odloči.

Tukaj je več Manfredovih komentarjev novinarjem, ki so vključevali tudi obvestilo da bo Globe Life Field v Arlingtonu leta 2024 gostil tekmo All-Star.

Nedavno pismo Peta Rosea

Manfredov odnos do Peta Rosea se po tem ni spremenil Rose je pred kratkim poslala pismo komisarju prosi za odpuščanje zaradi športnih stav.

»Verjamem, da ko stavite na baseball, z vidika Major League Baseball, spadate na seznam trajno neprimernih. Ko sem zadnjič obravnaval to vprašanje, ko je zaprosil za ponovno zaposlitev, sem jasno povedal, da mislim, da funkcija tega bejzbolskega seznama ni enaka merilom za upravičenost do dvorane slavnih. To ostaja moje stališče. Mislim, da je to pogovor, ki res sodi na ploščo Hall of Fame. Sem v tem odboru in enostavno ni primerno, da sem na čelu tega pogovora.«

Rose je v svojem pismu zapisal: »Danes pišem iz treh razlogov. Prvič, ker pri mojih letih želim biti 100 % prepričan, da razumeš, kaj mislim, ko rečem, da mi je žal. Drugič, prositi za odpuščanje. In tretjič, ker še vedno vsak dan razmišljam o tem, kaj bi pomenilo, če bi me upoštevali v hram slavnih.”

Pravila igre se po letu 2023 spremenijo

MLB razmišlja o možnih spremembah pravil za leto 2024, vendar Manfred na tej stopnji ni želel deliti idej. Vendar se zdi možno, da morebitne spremembe za leto 2024 morda niso tako hude tiste za naslednje leto. MLB naslednjo sezono prepoveduje menjavo, uvaja uro za igrišča, omejuje število krat, ki jih lahko metalci vržejo, da preverijo tekače, in spreminja velikost baz.

»Tole bom rekel,« je rekel Manfred, »zavedam se – zavedati se je morda najboljša beseda – da bomo naslednje leto naredili veliko. In včasih se morate prepričati, da vidite, kako – naslednje leto je veliko velikih sprememb. In mislim, da so res pomembni. Mislim, da bo zaradi tega igra boljša. Toda pozorno moramo opazovati, kako se odvijajo. To je pomembna spremenljivka glede na to, kaj sledi.”

FTX partnerstvo, popravki

Junija 2021 je MLB objavila, da bo prvi sponzor popravka sodnika FTX, ki je bil ustanovljen tudi kot »uradna znamka MLB za menjavo kriptovalut«.

Sledi visok profil kolapsa FTX in posledična polemika okoli vodje podjetja, milijarderja kriptovalut Sama Bankman-Frieda, Manfreda, je dejal, da bo MLB v prihodnje bolj previden.

“Očitno je bil razvoj FTX nekoliko neprijeten,” je dejal Manfred. “Bili smo zelo previdni pri napredovanju v tem prostoru. Veste, poskušali smo – bili smo zelo verni, ko smo se držali proč od samih kovancev, v nasprotju s sponzorstvi, ki temeljijo na podjetjih. Mislimo, da je bilo to razumno, zlasti glede na to, kako so se stvari odvijale. Mislim, da bomo v prihodnje ravnali previdno.”

Manfred ni želel navesti, koliko denarja MLB izgublja v dogovoru FTX.

»Pogodba FTX je bila za nas pomemben posel. Ne želim iti v podrobnosti, ki presegajo to,” je dejal Manfred.

Bankman-Fried je v sporočilu za javnost MLB, ki je lansko leto napovedal partnerstvo, dejal: »FTX je počaščen, da je prva borza kriptovalut, ki je povezana z zgodovino in tradicijo ameriške nacionalne zabave. FTX.COM in FTX.US sta navdušena nad sklenitvijo tega prvega tovrstnega partnerstva z Major League Baseball. Pri FTX si vsak dan prizadevamo za pozitiven globalni vpliv in ni boljšega partnerja za doseganje tega cilja kot MLB in njena mednarodna baza oboževalcev. Veselimo se objave nadaljnjih podrobnosti o našem dolgoročnem partnerstvu pozneje v tem letu.”

Manfred je dejal, da je “verjetno dobra stava”, da popravki FTX naslednje leto ne bodo uporabljeni.

Barantanje nižje lige

MLB in MLBPA sta podala prejšnje predloge v kolektivnih pogajanjih nižjih lig. Manfred je rekel, da upa na dogovor, ki ga bo prvo za nižjeligašeto bo narejeno do začetka sezone.

“Naravni časovni okvir bi bil, da bi to poskušali narediti izven sezone,” je dejal Manfred. “Izven sezone se vedno bolje pogajamo. Zato mislim, da bi bilo takšno naravno pričakovanje poskusiti nekaj narediti pred dnevom odprtja.«

Centralizirana destinacija za gledanje iger

Kje lahko gledate svoje najljubše bejzbolsko moštvo, se včasih razlikuje od večera do večera, raznolikost destinacij pa je lahko za oboževalce frustrirajoča. Cilj, je dejal Manfred, ostaja ustvariti storitev, kjer bi oboževalci morali manj skakati med kanali ali pretočnimi storitvami.

“V idealnem primeru bomo prišli do situacije, ko obstaja destinacija, bodisi specifična za baseball ali več kot en šport, kamor lahko ljudje gredo in vedo, da bodo lahko igrali igre,” je dejal Manfred. “To je tisto, kar mislim, ko rečem, da svojim navijačem na digitalni osnovi omogočite, da gledajo tekme, kjer jih želijo gledati, ko jih želijo.”

A, žarki‘ neskončna stadionska drama

Lastnik Raysa Stu Sternberg je izvršnemu svetu MLB povedal, da Raysi še vedno razpravljajo o gradnji novega stadiona “po vsej regiji Tampa Bay,” je dejal Manfred. Manfred ni zagotovil novosti o zasledovanju A na stadionu ali morebitni selitvi v Las Vegas.

(Foto: Eric Hartline / USA Today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *