Rezultati Bellator 288: Vadim Nemkov izključi Coreya Andersona, Usman Nurmagomedov ukroti Patrickyja Pitbulla

To je bil velik večer za ruskega MMA asa Vadim Nemkov obdržal naslov v poltežki kategoriji in Usman Nurmagomedov osvojil pas v lahki kategoriji pri Bellator 288.

Nemkov je začinil Andersona z udarci z nogami in zavrnil vseh 15 Andersonovih poskusov odstranitve ter odnesel domov s 48-47, 49-46, 49-46 in zmagal na turnirju za Veliko nagrado Bellator v velterski kategoriji z 1 milijonom dolarjev.

“Bil sem dobro pripravljen,” je kasneje prek prevajalca povedal Nemkov. “Nisem bil moten in sem držal zelo visok tempo. Kot sem rekel, nikoli ne izgubim na povratni tekmi in nisi mi verjel.”

Nemkov se bo soočil Yoel Romero Bellatorjeva nedavno potrjena vrnitev na CBS na Bellator 290 4. februarja, Bellatorjev komentator John McCarthy napovedal v kletki po naslovu poltežke kategorije.

Anderson je ohranjal visok pritisk in se skušal prebiti do priložnosti za odstranitev. Vsakič, ko se mu je približal, je bil Nemkov pripravljen na enonoge sete in pasti za noge. Tako ga je Anderson premagal, Nemkov pa je z boljšim upravljanjem razdalje zgodaj povedel. Močan udarec z nogo in skok ena-dva sta zadela večkrat, udarec s kolesom pa je Andersona poslal ven na koncu prvega.

V drugem zaporednem dvoboju sta se Nemkov in Anderson spopadla z glavama, ko se je Anderson umaknil za odstranitev. Tokrat pa ni bilo reza kot v njunem prvem dvoboju, zaradi česar je Bellator Grand Prix prestavljen. Anderson je zmagal v prvi borbi – drugič je večkrat zaostal za en korak.

Udarec v nogo v 4. rundi ni kaj dosti pomagal Američanu, ki je ohranil pogumen obraz, ko mu je noga zaradi dodatne kazni otrdela. Končal je borbo, ko je preostanek preživel v lovljenju in jemanju kontre svojega natančnejšega nasprotnika.

Nurmagomedov zamrzne Pitbulla

Pri 24 letih se je Nurmagomedov pridružil svojemu starejšemu bratrancu, Khabib Nurmagomedovkot neporaženi prvak MMA z diskvalifikacijo iz Patricky Pitbull na soglavnem turnirju Bellator 288.

Mladi Nurmagomedov je streljal z razdalje, preden je eksplodiral v makijo, ki je preprečila, da bi Pitbull prejel večji del svojega prekrška. Končni rezultat je bil 50-45 in dvakrat 50-44 za novega Bellatorjevega prvaka v lahki kategoriji, ki je v svojem petem nastopu v promociji povečal svoj rekord neporaženosti na 16-0.

Nurmagomedov je skoraj predčasno končal s Pitbullom in drugo rundo končal z navalom komolcev, zaradi katerih je sodnik pozorno spremljal. Pitbull je v tretji prekinil nastali boj, ki pa je zaživel šele v peti rundi. Brez dvoma ga je spodbujal njegov brat prvak v peresni kategoriji patrick pitbull, Patricky je prišel naprej in zadal največ udarcev v boju. Na njegovo žalost ga je to odprlo do odvzemov, zato je naslednjih nekaj minut preživel na hrbtu in se poskušal izogniti najhujšemu. Potem ko je opustil vzpenjanje, da bi se izognil zadušitvi, je lahko spremenil položaj in se vrnil na noge. Zadnji vdih le ni bil dovolj, da bi ujel Nurmagomedova, ki se je nasprotniku nasmehnil in mu čestital.

Lahko bi si predstavljali Khabiba Nurmagomedova nekje nasmejanega, toda po zaslugi Usmanovega kota je UFC velterska kategorija Abubakar Nurmagomedovupokojeni prvak UFC v lahki kategoriji se je prek FaceTime pridružil praznovanju svojega bratranca.

Khizriev ubrani pozni odboj Weichela

Daniel Weichel nekaj je moral storiti, in to hitro, potem ko je bil ločen Timur Khizriev prvih 10 minut skupaj na nogah. Za razliko od mnogih svojih dagestanskih kolegov se je Khizriev več kot udobno držal in redno ujel Weichela v kontri. Z eno rundo pred koncem se je Weichel zelo približal temu, da bi obrnil ploščo z odvzemom in povratnim odvzemom; Khizriev je bil prisiljen braniti vrat, nogo (skozi Suloyev razteg) in roko. Leteče koleno, ki je pristalo v prvih dveh okvirih, je našlo svoje, in Khizriev se je zibal nazaj. Vendar je bilo premalo prepozno in Khizriev je zmagal z odločitvijo. Dva od treh sodnikov Weichelu sploh nista pripisala zaslug za njegov pozni vzpon, saj sta za dagestanskega borca ​​soglasno ocenila 29-28, 30-27 in 30-27.

James preživi zadušitev in razbije Fortune

Daniel James zavrnil nadaljevanje bleščice za Tyrell Fortune in zgodaj v drugi rundi ugnal Bellatorjevega težkega veterana. James je zgodaj preživel nekaj časa pred ekrani, saj je bil žrtev grozljivih rokoborskih veščin Fortune. Ko je poskušal pobegniti na noge, ga je Fortune zadušila od zadaj in ga stisnila za drago. James je morda nekaj sekund ločil od tega, da bi izstopil, toda njegova kontrola roke mu je omogočila, da je preživel in spremenil položaj. Ko sta se v drugi rundi srečala v središču kletke, izmenjava udarcev ni šla v prid Fortune in desni aperkat, ki ga je izvedel, ga je poslal na platno. Serija brutalnih nadaljnjih udarcev je končala delo in James je bil avtor njegove neverjetne vrnitve, s čimer je Fortune prinesel drugi poraz z nokavtom v karieri.

Chokheli vzame Faraldovo 0

Levan Čokeli razkrila vrzel v nokavteju Roman Faraldospretnosti, ki ga je večkrat popeljal na platno, ko je akcija postala preveč intenzivna. Prijemi v kletki so Faralda držali pokonci za več kritičnih poskusov odstranitve, toda drugi ga je stal točk in ni uspel dokončati Chokhelija. Potem ko je v drugem treščil Georgiana, je Faraldo vzel konja in se oddaljil, le da mu je zmanjkalo časa. Do tretjega je bil Faraldo na tleh in je šel naravnost v kontra, preden se je odpovedal lahki odstranitvi. Chokheli je obdržal prvo mesto in priplul do cilja ter dosegel soglasno 29-27 točk.

Chokheli se je po neuspehu vrnil v stolpec zmag Goiti Yamauchimedtem ko je Faraldo doživel prvi poraz v poklicni karieri po petih zaporednih uvrstitvah v kletko Bellator.

Celotni rezultati Bellator 288:

Vadim Nemkovdef. Corey Anderson s soglasno odločitvijo (48-47, 49-46, 49-46)

Usman Nurmagomedov def. Patricky Pitbull s soglasno odločitvijo (50-45, 50-44, 50-44)

Timur Khizriev def. Daniel Weichel s soglasno sodniško odločitvijo (29-28, 30-27, 30-27)

Daniel James zmagal Tyrell Fortune s tehničnim nokautom (komolci) – 2. krog, 0:27

Levan Chokheli def. Roman Faraldo s soglasno sodniško odločitvijo (29-27, 29-27, 29-27)

Imamshafi Aliev zmag. Sean Fallon s tehničnim nokautom (cut) – 1. krog, 3:20

Killys Mota zmaga Jairo Pacheco s soglasno sodniško odločitvijo (30-27, 30-27, 30-27)

Archie Colgan zmagal Jesse Hannam s tehničnim nokautom (udarci) – 1. krog, 0:50

Sullivan Cauley zmagal Jay Radick z nokautom (udarci) – 1. krog, 1:01

Jordan Newman zmagal Jayden Taulker preko submissiona (back choke) – 2. krog, 3:20

Laird Anderson zmagal Rob Fenicle s tehničnim nokautom (udarci) – 2. krog, 2:28

Isaiah Hokit zmagal Matias Nader s tehničnim nokavtom (udarci) – 2. runda, 3:48

Wladmir Gouvea poraz. Kory Moegenburg s tehničnim nokautom (udarci) – 2. krog, 1:46

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *