Reynoldsova e-cigareta Vuse pridobiva večji delež na ameriškem trgu

Elektronska cigareta Vuse podjetja RJ Reynolds Vapor Co. še naprej povečuje svoj tržni delež v primerjavi z Juulom v primerjavi z mesecem in letom.

Najnovejša analiza maloprodajnih podatkov družbe Nielsen, objavljena v torek, zajema štiritedensko obdobje, ki se konča 5. novembra.

Vuseov tržni delež se je povečal s 40 % v prejšnjem poročilu na 40,4 % v primerjavi z Juulovim, ki je padel z 28 % na 27,6 %.

Vuse je medletno povečal prednost na 34,4 % do 31,5 % v primerjavi s 33,6 % do 32 % v prejšnjem poročilu.

Po Barclaysu Nielsen pokriva predvsem velike verige. Za manjše verige skupina ekstrapolira trende, zato se spremembe trendov v Nielsenu ne pokažejo takoj.

V zadnjih mesecih je senca potencialne prepovedi e-cigaret Juul Labs Inc. s trgovskih polic v ZDA pospešeno povečevanje tržnega deleža družbe Vuse.

Ljudje tudi berejo …

št. 3 NJoy je ostal nespremenjen pri 2,8 %, blu eCigs Fontem Ventures pa nespremenjen pri 1,4 %.

Juulova štiritedenska prodaja v dolarjih je po zadnjem poročilu padla s 50,2-odstotnega povečanja od 10. avgusta 2019 na 20,1-odstotno zmanjšanje po zadnjem poročilu.

Za primerjavo, Reynoldsov Vuse se je v zadnjem poročilu povečal za 35 %, medtem ko se je NJoy povečal za 7,6 % in blu eCigs za 35,4 %.

To je 23. junija objavila Uprava za hrano in zdravila Juul Labs bi moral odstraniti vse izdelke e-cigaret z ameriških polic.

Vendar pa je ameriško prizivno sodišče za DC Circuit 24. junija odobrilo Juul Labs nujno upravno prekinitev usmrtitve. Prepoved omogoča podjetju Juul, da nadaljuje s prodajo svojih e-cigaret in sorodnih izdelkov.

6. julija je FDA – za zdaj – odstopila od nadaljevanja prepovedi.

“Agencija je ugotovila, da obstajajo znanstvena vprašanja, edinstvena za aplikacijo Juul, ki zahtevajo dodaten pregled,” je dejal FDA. “Ta administrativni zadržek med dodatnim pregledom začasno prekine nalog za zavrnitev trženja, vendar ga ne razveljavi.”

FDA ni povedala, kako dolgo bo trajal dodatni znanstveni pregled.

Juul je 11. novembra potrdil, da odpušča do 400 delovnih mest in prejema sredstva od svojih prvih vlagateljev.

Številni mediji, najprej Wall Street Journal in kabelski kanal CNBC, so poročali, da pobuda za zmanjšanje obsega zmanjšanje operativnega proračuna za med 30% in 40%.

Juul je v izjavi za Winston-Salem Journal dejal, da je “ugotovil pot naprej, ki so jo omogočile kapitalske naložbe nekaterih naših prvih vlagateljev.”

“Ta naložba bo Juul Labs omogočila ohranitev poslovnih operacij, nadaljevanje upravne pritožbe zoper odredbo o zavrnitvi trženja FDA ter podporo inovacijam izdelkov in znanosti.”

Še maja 2019 je imel Juul 74,6-odstotni delež na ameriškem trgu e-cigaret.

Potem je vrsta regulativnih ukrepov vodila do koncesij Juul Labs za zmanjšanje izdelka.

30. septembra je Altria Group Inc. je odprla pot ponovnemu vstopu na trg e-cigaret, potem ko se je odločila trajno prekiniti pogodbo o prepovedi konkurence z Juul Labs.

Tiskovni predstavnik Altrie Steve Callahan je dejal, da “naša odločitev, da končamo našo prepoved konkurence, poveča našo prilagodljivost za tekmovanje v e-vaporju.”

“Omogoča nam, da ohranimo naš gospodarski interes za Juul, da konkuriramo organsko in prek M&A.”

Tradicionalne cigarete

Industrijski analitiki pravijo, da medletno zmanjšanje prodaje tradicionalnih cigaret v dolarjih v zadnjem Nielsonovem poročilu odraža predvsem to, kako inflacija, zlasti vključno z višjimi cenami plina in energije, žene več kadilcev k nižjim cenam.

Proizvajalcem je uspelo izravnati nekatere nedavne padce z nizom dvigov cen na paket v zadnjih mesecih. Cena je cena, ki jo veletrgovci plačajo proizvajalcem za svoje tradicionalne cigaretne izdelke.

Povečanje se običajno prenese na maloprodajne stranke.

Na splošno je Reynolds v zadnjih 10 mesecih zvišal svojo maloprodajno ceno za vsaj 1,05 USD za številne svoje premium blagovne znamke, od januarja 2020 pa tudi skupaj za 1,62 USD.

Od 5. novembra je prodaja tradicionalnih cigaret Philip Morris v ameriških dolarjih padla za 5 % v primerjavi z letom prej, medtem ko je prodaja cigaret Reynolds padla za 6,5 ​​%, ITG Brands LLC pa se je povečala za 2,5 %.

Največji tržni delež Philipa Morrisa je znašal 51,3 %, najbolje prodajani Marlboro pa 45,8 % celotnega tržnega deleža.

RJ Reynolds Tobacco Co. je znašal 34,1 %, pri čemer št. 2 Newport pri 13,4 %, št. 3 Camel z 8,4 %, št. 4 Pall Mall s 4,7 % in št. 5 Naravna ameriška žgana pijača s 4 %.

ITG je znašal 8,1 %, čeprav je ITG dejal, da je njegov tržni delež bližje 10 %. Njegova blagovna znamka Winston je številka 7 z 1,9 %, medtem ko je številka 8 Kool z 1,8 % in št. 9 Maverick z 1,7 %.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *