Resnica o finančnem trgu dela konec leta 2022

Našega zaposlitveni oglasi pri eFinancialCareers so eni najbolj zaokroženih in zastopanih na trgu v finančni industriji. Analizirali smo nekatere trende, ki smo jih opazili v zadnjih dveh letih, da bi vam predstavili, kako se je trg dela obnesel od takrat – čeprav je odvisno od vas, da napoveste prihodnost.

Spodnji grafi prikazujejo razvoj števila delovnih mest, objavljenih na svetovni ravni po sektorjih na eFinancialCareers od novembra 2020. Grafi so indeksirani, pri čemer je november 2020 100. Glavni zaključek je, da najbolj aktivni sektorji delovnih mest v finančnih storitvah zdaj ne rastejo; stagnirati.

Odprte pozicije v investicijskem bančništvu (M&A, kapitalski trgi) se morda zdi kot vožnja z vlakcem, vendar je ukroten v primerjavi z divjimi gugalnicami zasebni kapital službe. Število delovnih mest v investicijskem bančništvu se je med novembrom 2020 in julijem 2022 močno povečalo, vendar – zaskrbljujoče za mlade investicijske bančnike – število delovnih mest v investicijskem bančništvu se je od takrat zmanjšalo. To je lahko povezano z dejstvom, da so sami bančni dohodki navzdol približno 50 % leta 2022 v primerjavi z letom 2021.

Stvari bi se dalo izboljšati. Deutsche Bank je na primer ob objavi poslovnih rezultatov v tretjem četrtletju vlagateljem povedala, da pričakuje “boljše leto” za investicijsko bančništvo v letu 2023 – čeprav bi bilo težko doseči slabše od leta 2022 – in Bank of America je že napovedala, da ne bo ukiniti delovna mesta IB, Bloomberg registriran.

Medtem se zdi, da zaposlovanje zasebnega kapitala sledi sezonskim vzorcem in močno niha, čeprav so njegova nedavna nihanja zmanjšala število delovnih mest bolj kot v zadnjih letih. Trenutno se zdi, da se delovna mesta PE počasi zmanjšujejo.

Delovna mesta v srednji urad so manj volatilne kot pri investicijskem bančništvu, vendar tudi ne rastejo. Samo skladnost trenutno je več zaposlitev kot novembra 2020. Čeprav tvegana dela upadale, niso bile tako vitke kot tehnološka delovna mesta. Mogoče ljudje zapuščajo tehnološka podjetja vendar ne bo dobil službe v financah?

Offshoring ostaja problem v večjih finančnih središčih. William Wright, generalni direktor britanskega možganskega trusta New Financial, opazil v raziskovalnem dokumentu, da so “mnoga podjetja … velik del svojih podpornih operacij prepustila državam, kot je Poljska – ne zaradi Brexita, ampak zato, ker je to veliko ceneje, kot da bi jih zaposlili v Londonu, Edinburghu, Manchestru.”

Morda mislite tako prodaja in trgovina posel bi zdaj uspeval. Navsezadnje so bili še posebej uspešni trgovci z valutami in blagom s fiksnim donosom (FICC). močno v 2022. Realno pa se je v primerjavi z lanskim letom zmanjšalo tudi število trgovskih poslov.

Kot je razvidno iz grafikona, so se delovna mesta FICC skozi celotno obdobje zmanjševala, čeprav so bila v drugi polovici leta na nizki ravni. Od julija se je zmanjšalo tudi število zaposlitev za delnice. Posli hedge skladov so bili stabilnejši, vendar nespremenjeni v primerjavi z lanskim letom.

Zakaj se ne ustvari več delovnih mest? Dohodkovni uspeh sektorja FICC kot celote prikriva različne pogoje v njegovih sestavnih delih. Trgovcem s krediti gre na primer slabo, saj so prihodki medletno upadli za 36 % in so na dobri poti za najslabše leto po letu 2012, Bloomberg rekel je. Po drugi strani Commodities deluje dobro. Enako velja za makro mize – prihodki družbe Deutsche so se na primer v tretjem četrtletju podvojili.

Pojemajo tudi posli v borznem trgovanju. Sektor prodaje in trgovanja z delnicami je imel na splošno slabše leto, kljub a 10 % Delnice Barclaysa so se v prvih devetih mesecih podražile.

Zgornji grafikoni temeljijo na globalnih podatkih. Morda obstajajo regionalne razlike. V New Yorku, na primer, gredo stvari na bolje. Nadzornik zvezne države New York poročilo o industriji vrednostnih papirjev – ki zajema največjega finančnega delodajalca na svetu Wall Street – ocenjuje, da bo državna industrija vrednostnih papirjev leta 2022 (do septembra) dodala 1600 delovnih mest.

Kliknite tukaj, če želite ustvariti profil na eFinancialCareers. Bodite vidni kadrovnikom, ki najemajo finančna in tehnološka delovna mesta.

Ali želite deliti zaupno zgodbo, namig ali komentar? Kontakt: Zeno.Toulon@efinancialcareers.com v prvi stopnji.

Bodite z nami tako, da pustite komentar na dnu tega članka: vse naše komentarje urejajo ljudje. Včasih ti ljudje morda spijo ali niso za svojimi mizami, zato lahko traja nekaj časa, da se vaš komentar prikaže. Sčasoma bo – razen če je žaljivo ali obrekljivo (v tem primeru ne bo).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *