Regulator ustavi trgovanje z žetoni FTX v Indoneziji – novice o borzi bitcoinov

Agencija, ki nadzoruje indonezijski kripto trg, je ustavila trgovanje z žetoni FTX na domačih platformah. Obvestilo je prišlo po tem, ko je FTX, borza, ki je izdala žeton FTT, razglasila stečaj v Združenih državah in je bila predmet preiskav regulativnih organov po vsem svetu.

Indonezijske oblasti so kripto borzam naročile, naj ustavijo trgovanje z žetoni FTX

Indonezijska regulativna agencija za trgovanje s terminskimi pogodbami na blago (Bappebti) je borzam digitalnih sredstev v državi ukazala, naj prenehajo trgovati z žetonom FTX, ki je znan tudi po svoji oznaki FTT. Po izjavi, ki jo citira Reuters, je ukaz veljaven od ponedeljka, 14. novembra.

Sledi ta poteza predložitev za zaščito pred stečajem v poglavju 11 v imenu FTX in povezanih subjektov v ZDA 11. novembra. Pravni postopek, ki ga je sprožila borza, je povzročil »množični umik in cena žetonov FTX je še naprej padala padec dramatično,” je dejal vršilec dolžnosti vodje Bappebtija Didid Noordiatmoko, kot ga citira tiskovna agencija Antara.

Žeton FTX je med 383 kripto sredstvi, omenjenimi v odloku, ki ga je Bappebti izdal v začetku tega leta, je v poročilu zapisal indonezijski CNN. Dokument vzpostavlja “Seznam kripto sredstev, s katerimi se trguje na trgu fizičnih kripto sredstev”.

Regulator izvaja natančen nadzor nad subjekti, ki omogočajo trgovanje s FTT, je poudaril Didid. Izvršni direktor je vse te kripto platforme pozval, naj spremljajo in analizirajo razvoj žetonov ter zagotovijo zaščito uporabnikov. Trgovalo je več borz, registriranih pri Bappebti.

Januarja letos je FTX ocenil vrednost 32 milijard dolarjev in je bila med največjimi platformami za kripto trgovanje na svetu. Njegov nedavni zlom je sprožil preiskave neuspešne menjave s strani regulatorjev ZDAthe Bahami, Japonskain puran in začasni odvzem licence, od Ciper to Avstralija.

Med januarjem in oktobrom 2022 je FTT predstavljal manj kot 0,04 % celotne vrednosti kripto transakcij v Indoneziji. Vendar namerava Bappebti glede na trenutno situacijo z žetoni pregledati celoten seznam registriranih kripto sredstev, s katerimi se trguje v Indoneziji. Prejšnji teden je vlada v Džakarti navedeno želi prenesti nadzor nad kriptovalutami na organ za finančne storitve (OJK) v okviru načrtovanega zategovanje kripto predpisi.

Oznake v tej zgodbi

Stečaj, Bappebti, Kripto, kripto sredstva, kripto borza, kriptovalute, kriptovaluta, Menjava, FTT, ftx, FTX žeton, FTX žetoni, Indonezija, indonezijski, Nadzor, Uredba, Pravila, regulator, nadzor, Žeton, Žetoni, trgovanje

Ali pričakujete, da bodo regulatorji v drugih državah sprejeli podobne ukrepe glede menjav FTX in žetonov FTT? Povejte nam v spodnjem oddelku za komentarje.

Lubomir Tasev

Lubomir Tassev je vzhodnoevropski tehnološki novinar, ki obožuje Hitchensov citat: “Biti pisatelj je to, kar sem, in ne to, kar počnem.” Poleg kripto, blockchaina in fintecha sta mednarodna politika in ekonomija še dva vira navdiha.
Zasluge za slike: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons, Maurice NORBERT / Shutterstock.com

Zavrnitev odgovornosti: Ta članek je zgolj informativne narave. To ni neposredna ponudba ali nagovarjanje k ponudbi za nakup ali prodajo ali priporočilo ali odobritev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne nudi naložbenega, davčnega, pravnega ali računovodskega svetovanja. Niti podjetje niti avtor nista odgovorna, neposredno ali posredno, za kakršno koli škodo ali izgubo, ki je povzročena ali domnevno povzročena z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *