Reds pridobijo Kevina Newmana – MLB Trade Rumors

Redsi in Pirates so se dogovorili za menjavo med divizijami, ki pošlje zunanjega igralca Kevin Newman v Cincinnati po pomoč Dauri Moreta. Obe ekipi sta objavili dogovor.

Newman prvič v svoji karieri menja organizacijo. Na naboru leta 2015 ga je Pittsburgh izbral kot 19., na glavne turnirje pa je prišel približno tri leta pozneje. Kot novinec se je mučil na 31 tekmah, a je v svojem drugem letu dosegel dobre rezultate. Izdelek Univerze v Arizoni je dosegel .308/.353/.446 v 531 nastopih leta 2019, s čimer si je zagotovil primarno kratkočasno službo v procesu.

To vlogo je obdržal naslednjih nekaj sezon, vendar je njegova ofenzivna produktivnost padla. Newman je imel precej podpovprečne številke v obeh letih 2020–2021, skupaj pa je dosegel le 0,226/0,268/0,302 v 726 nastopih na tablici. Tudi z močnimi obrambnimi metrikami leta 2021 se je njegova skupna proizvodnja gibala okoli ravni zamenjave. Vendar mu je obnova Bucsa še naprej dajala priložnosti in letos je ladjo dovolj popravil, da so lahko našli trgovskega partnerja.

29-letnik je dosegel 0,274/0,316/0,372 v 309 nastopih v pretekli sezoni. Sredi leta je zamudil več kot dva meseca zaradi poškodbe leve dimlje, vendar je bila njegova produktivnost najboljša od leta 2019. Splošni ofenzivni profil desničarja se v njegovi karieri ni veliko spremenil. Newman naredi veliko kontakta, žogico da v igro zgodaj v štetju, da omeji tako svoj izpad in hojo. Ima zelo malo moči, z le 20 domačimi teki v karieri – od tega 12 v sezoni 2019, v kateri je bil verjetno najživahnejša žoga v zgodovini lige. Zanaša se na kakovostno povprečje udarcev žog v igri, da bi podprl svoje številke, vendar je videti kot spodobna možnost na dnu postave, ko pride dovolj singlov.

Newmanova vizitka je njegova sposobnost igranja na sredini. Zabeležil je več kot 2.500 menjav v glavni ligi na kratkem postanku, običajno z oceno na ali malo pod povprečjem lige. Leta 2021 se je upokojil s kakovostnimi ocenami, vendar je njegova kariera ocenjena kot devet tekov pod povprečjem Defensive Runs Saved in šest tekov pod vrednostjo Statcast. Public Metrics ga je ocenil nekoliko pod povprečjem v nekaj manj kot 800 okvirjih kariere in na drugi bazi.

Prisotnost Oneil Cruz v Pittsburghu je lovil Newmana na kratkem postanku. Bucsi bi se nanj lahko zanesli v drugi bazi, a bi morda raje pogledali 23-letnika Rodolfo Castro z namenom, da bi stvari sčasoma spremenili v možnosti, kot je Nick Gonzales oz Oliver Peguero.

Cincinnati ima manj jasnosti pri kratki stopnji z Jose Barrero doslej še ni mogel prevzeti položaja. rdeča dogovor Kyle Farmer z Dvojčkoma nocoj in bi lahko uporabil stabilno možnost, da obdrži položaj, dokler ne pride najboljša možnost elly križ, ki bo januarja dopolnil 21 let in je letos končal v Double-A. Newman je že drugič to zimo upravičen do arbitraže, sodelavec MLBTR Matt Swartz pa ga predvideva za plačo 2,8 milijona dolarjev; ga je mogoče nadzorovati do leta 2024.

26-letni Moreta je prejel svoj prvi vpoklic v veliko ligo konec leta 2021. Desničar, visok 6’2″, je igral na štirih tekmah v zadnjem delu, vendar je imel v prejšnji sezoni spodoben niz. Rdeči so 35-krat poklicali Moreto in ta je v 38 1/3 menjavah dosegel ERA 5,40. Moreta je premagal spodobnih 24,4 % nasprotnikov v primerjavi s povprečno stopnjo hoje 8,1 %, vendar so ga zadrževale velike težave pri njegovih tekih. Odpovedal se je 10 hojam (povprečno 2,35 na devet menjav), predvsem zaradi zelo nizke stopnje udarcev, 32,7 %.

Zaradi izjemne nagnjenosti k žogi se je težko znašel v Cincinnatijevem napadalcu prijaznem domačem okolju, vendar bi se morda bolje odrezal v bolj prostornem PNC Parku. Moreta ima hitro žogo, ki v povprečju dosega nekaj manj kot 96 MPH, letos pa je zgrešil netopirje pri dobrih 11 % svojih ponudb. Z ugodnejšim domačim parkom je možno, da bi te spodobne številke udarcev in hoje prevedel v uspešno delo v srednjih menjavah. Arbitraže ne bo dosegel vsaj do konca sezone 2024, še vedno pa ga lahko izberejo za nižje lige v vsaki od naslednjih dveh sezon. On je velika možnost srednje reliefne globine lige.

Ken Rosenthal in Rob Biertempfel iz Athletica prvi poročal, da Redsi prevzemajo Newmana. Biertempfel je bil poročaj prvi Cincinnati bi v zameno prejel Moreta.

Slika z dovoljenjem USA Today Sports.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *