Recenzija Evil West (PS5) | Push Square

Čeprav je v zadnjih letih prišlo do ponovnega oživljanja naslovov ‘AA’, so igre, kot so Zlobni zahod še vedno ne pride tako pogosto. Glasna, nasilna in preprosto neumna zabava, to je linearna akcijska igra z močnim poudarkom na vedno večjem bojnem sistemu. Ima tudi velike vzdušje iz zgodnjih 2000-ih, z liki s risanimi proporci udov in zasnovami bitij, ki bi lahko prišla naravnost iz misli Spawn ustvarjalec Todd McFarlane.

Strukturno je Evil West približno tako preprost, kot je. Kampanja je razdeljena na poglavja, vsako je označeno s prizori, ravni pa so uravnotežena mešanica bojnih srečanj, koridorjev in občasne uganke.

Morda je presenetljivo, da imajo igre veliko skupnega z letom 2018 Bog vojne. Od platforme z enim gumbom in označenega znaka do vse bolj zapletene bojne mehanike – in celo načina, kako protagonist Jesse šimi vzdolž velikih kovinskih verig – so bile Kratosove norveške dogodivščine očitno navdih. In čeprav se Evil West očitno ne more kosati z bliščem in obsegom uspešnic Sony, mu uspe ujeti enako zadovoljivo težek občutek.

Recenzija Evil West – posnetek zaslona 1 od 2

Vendar pa jo loči ozadje igre. Ponovno dokazuje, da gredo kavboji in grozljivke z roko v roki, to je alternativna zgodovina Amerike, kjer so vampirji stalna, nevidna grožnja širši javnosti. Vladne agencije po ZDA držijo te pošasti pod nadzorom z uporabo orožja na parni in električni pogon, skupaj z dobro staromodno krščansko ikonografijo.

Igralni junak Jesse Rentier je razgret terenski agent, ki ga spremlja njegov zloglasni mentor Edgar Gravenor na križarski vojni za pravico. Zaplet je nekoliko mesnat, kot si lahko predstavljate, vendar se vsekakor ne jemlje preveč resno in je večinoma precej neumen. Nekatera vampirska izročila so prav tako precej zanimiva in težko se je ne nasmehniti, ko Jesse potegne žalostno besedo.

Kar hočemo povedati je, da se lahko z dobrimi pričakovanji dobro zabavate v igri Evil West v 12-urnem trajanju. In kot rečeno, borba je tista, ki prinaša izkušnjo. Trden in poln kul idej je razbijanje krvosesov glavni razlog za nadaljevanje igranja – še posebej, ker Jesse nenehno odklepa nova orožja, sposobnosti in nadgradnje.

Notri je malo neumnosti, a ni dovolj, da bi odvrnilo pozornost od pokola. Začnete z mehansko rokavico, s katero premagate vampirje, da se pokorijo, a kmalu se mešanici doda orožje. Iz Jessejevega zvestega revolverja je mogoče streljati z boka za hitre rafale škode, medtem ko je njegova šibrovka kot nalašč za uničenje letečih sovražnikov ali ostrostrelno streljanje po šibkih točkah. Takšna kombinacija orožja na blizu in na daljavo ne deluje vedno, vendar so bitke Evil Westa še posebej prijetne.

Recenzija Evil West – posnetek zaslona 2 od 2

Vendar pa raznolikost sovražnikov pušča nekaj želenega. Približno na polovici kampanje pride do točke, ko se pojavi čedalje manj novih sovražnikov in spopadati se boste morali z vse več znanimi nasprotniki – vendar v večjem številu. Stvari se nekoliko ponavljajo – še posebej, če so šefi ponovno uporabljeni –, a spet je globina Jessejevega arzenala dovolj ostati zaročen.

Mimogrede, vse to lahko doživite v spletnem sodelovanju za dva igralca. To je nenavadna in nekoliko razočarajoča izvedba (šteje samo napredek gostitelja), vendar obstaja možnost, če si s prijateljem samo želita skupaj iti skozi luštno zgodbo, skupaj z uravnoteženimi srečanji.

In preden prehitro zaključimo, je vredno omeniti uspešnost naslova. To boste želeli igrati pri 60 sličicah na sekundo zaradi vsega boja, vendar je kompromis včasih blaten 1080p. Ne krši dogovora, vendar igra uporablja tudi precej agresiven učinek zameglitve gibanja — ki ga ni mogoče zmanjšati ali onemogočiti. Če to združite z ločljivostjo, se lahko dogajanje včasih izgubi v navalu barv, kot bi nekdo na gramofon postavil mokro oljno sliko.

Zaključek

Evil West je eden tistih res prijetnih 7/10. Nikoli ne bo dobil nobene nagrade in verjetno si ga ne bodo dolgo zapomnili, a počakajte nekaj let in nekdo vam bo nekje prisegel, da je pravzaprav premalo cenjena klasika. To je velika akcijska igra, ki se zna zabavati v boju in izven njega.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *