Reakcije na univerzitetni nogometni lestvici: Alabama precenjena, USC podcenjena v zadnjih 25 najboljših

Akcija študentskega nogometa v 12. tednu je vključevala divje igre z vsako od štirih najboljših ekip v državi, ki so se borile za zmago. Ali je zatreslo izdajo tega tedna Uvrstitev končnice univerzitetnega nogometa? res ne. Prvi štirje so ostali enaki z Georgia na št. 1, zvezna država Ohio na št. 2, Michigan na št. 3 i TCU na 4. mestu po izločilni zmagi Baylor.

Vendar se je za ekipami, ki so uvrščene med prve štiri, zgodil preobrat. Med najbolj opaznimi gibi je bil Tennessee padel s 5 na 10 po porazu proti nepostavljeni Južni Karolini in Severna Karolina padla s 13. na 17. mesto po porazu z Georgia Tech.

Torej, katere ekipe so posodobljene Univerzitetni nogomet So uvrstitve v končnici precenjene ali podcenjene, ko se podajamo v zadnji vikend redne sezone? Pa poglejmo.

Crimson Tide z dvema porazoma se je pomaknil na 7. mesto, eno mesto pred enim porazom Clemson in tri mesta pred ekipo Tennesseeja z enakim rekordom, od katerega je izgubila oktobra. Zakaj? Zaradi nedavne pristranskosti in dejstva, da je Tennessee pravkar pokadil neuvrščene juzna Carolina? To ni razumen izgovor.

Alabama se je borila za zmago Teksas, Arkansas, Teksaški A&M in Bodi gospodična. To je poleg “dobrih izgub” na #5 LSU in št. 10 Tennessee, ki ga je predsednik CFP Boo Corrigan omenil v oddaji. “Kontrola igre” je metrika, ki jo odbor pogosto omenja, Alabama pa se je letos trudila nadzorovati več tekem, tudi pri zmagah. The Crimson Tide so št. 7 zaradi prepoznavnosti blagovne znamke — nič več, nič manj.

Podcenjeno: USC

Trojanci so 21. po zmagah Država Oregon in na številki 18 UCLAslednji se je zgodil pri 12 tednih. Njegova ena izguba je bila divja izguba ene točke na poti do 14. mesta. Utah. Zakaj točno stoji za LSU z dvema porazoma? Zdi se, kot da je to bolj naklon SEC ali, nasprotno, kazen za Pac-12.

Tigri imajo dva poraza: poraz v 1. tednu proti št. 16 zvezna država Florida in domači poraz proti 10. Tennesseeju. Njihovi prepoznavni zmagi sta nad št. 7 Alabama in št. 20 Ole gospodična. To so solidne zmage, a so to veliko boljši od tistega, kar je objavil USC? št. USC bi moral biti nagrajen za svojih 10 zmag, ne pa kaznovan zaradi dojemanja konference, čeprav ima boljši življenjepis kot ekipa nad njim.

Ducks z dvema porazoma so na 9. mestu po zmagi z 20-17 nad Utahom, ki je bila, ne razumite me narobe, fantastična zmaga. Do poraza doma na 13. mesto pa jih ločita še dva tedna Washington prekinil niz 23 tekem na domačem igrišču na stadionu Autzen.

Oregonu koristi dvom, ker ima “dober” poraz proti št. 1 Georgii v 1. tednu, čeprav je bil poraz 49-3, v katerem bi Dawgs lahko dal 70, če bi hotel. Razlika v točkah bi morala biti pomembna… vsaj malo. Zdi se, da je bil Oregon nagrajen zgolj za igranje z Georgio v Atlanti, ne pa za to, kar je dejansko naredil na igrišču na stadionu Mercedes-Benz.

Potrebujete več univerzitetnega nogometa v svojem življenju? Poslušajte spodaj in se naročite na podcast Cover 3, kjer Chip Patterson in Tom Fornelli razčlenjujeta najnovejšo izdajo lestvice končnice univerzitetnega nogometa.

Podcenjen: Washington

13. uvrščeni Huskiji v razdelku “podcenjeni” gredo z roko v roki z Oregonom, ki je naveden kot “precenjen”. Washington je v gosteh premagal Oregon in ima zmago nad 21. državo Oregon. To mora biti pomembno. Napad podaje je vodil branilec Michael Penix Jr. je eden najbolj dinamičnih v državi, trener Cullen DeBoer pa je v samo eni sezoni obudil nekoč ponosen program v tekmeca.

Washington je izgubil proti UCLA, ekipa Oregon pa je premagala. Ima tudi nerazložljivo izgubo zvezna država Arizona, ki je v mejah sejne sobe očitno odmevalo bolj kot Huskiji, ki so premagali Ducke. Če so vse stvari enake ali vsaj približno enake, mora biti rezultat med seboj pomemben. Washington je s stališča življenjepisa dovolj blizu, da si zasluži višjo uvrstitev kot Oregon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *