Razprodaja na borzi: ali je akcija Warner Bros. Discovery nakupovanje?

Do tega je privedla razprodaja delnic leta 2022 Nasdaq Composite indeks je od januarja padel za 30 %. Naraščajoča inflacija in obrestne mere so upočasnile porabo potrošnikov in povzročile, da več podjetij poroča o nižjih dobičkih.

Warner Bros. Odkritje (WBD 0,46 %) je bil letos eden izmed najbolj prizadetih, saj so njegove delnice od leta do danes padle za približno 55 %, saj segmenti, ki jih usmerjajo potrošniki, trpijo zaradi makroekonomskih ovir. Bilo je naporno leto, vendar ima podjetje dom dragocene knjižnice vsebin in priljubljenih storitev pretakanja, ki bi lahko dolgoročno prišle daleč.

Evo, zakaj je zaradi razprodaje delniškega trga pravi čas za nakup delnic Warner Bros. Odkritje.

Težavni začetki Warner Bros. Odkritje

Aprila se je Warner Media odcepila AT&T in se združil z Discoveryjem ter ustanovil Warner Bros. Odkritje. Novo podjetje je stroške združitve v višini 43 milijard dolarjev prevzelo kot dolg in si od takrat prizadeva za njihovo odplačilo. Pri tem je predsednik uprave družbe David Zaslav potegnil vrsto kontroverznih potez z mislijo na dobičkonosnost.

Odločitve, kot je zaustavitev produkcije 90 milijonov dolarjev vrednega filma DC Comics, opustitev številnih družinskih in animacijskih projektov ter odpuščanje nekaterih najvišjih vodilnih delavcev, so v zadnjem letu obremenjevale delnice podjetja, saj vlagatelji postajajo vse bolj nezaupljivi do Warnerja. Neposredna prihodnost Bros. Odkritje.

Velik dolg i zaskrbljujoči četrtletni rezultati so prestrašili vlagatelje, nazadnje potrjeno s 13-odstotnim padcem delnic 3. novembra, ko je podjetje poročalo o dobičku za tretje četrtletje 2022. Prihodki so medletno upadli za 11 % na 9,82 milijarde USD, kar je preseglo pričakovanja analitikov o 10,36 milijarde dolarjev. Izgube Warner Bros. Izgube Discoveryja so predvsem povzročili stroški prestrukturiranja po združitvi in ​​težaven oglaševalski trg, ki je pestil tudi podjetja v panogi, kot je npr. Abeceda.

Medtem ko je podjetje za zabavo imel težaven začetek, bodo številne težave verjetno odpravljene, ko bo Warner Bros. Discovery gre skozi fazo prehoda po združitvi in ​​gospodarstvo se dolgoročno izboljša.

Ugodno nakupovanje

Warner Bros. Discovery je dom nekaterih najbolj priljubljenih filmskih in televizijskih franšiz na svetu, vključno z Igra prestolov, Harry Potterin DC Comics. Podjetje je povečalo dobiček s svojimi vrhunskimi blagovnimi znamkami z ustvarjanjem nadaljevanj in stranskih del izvirne vsebine ter s širitvijo v video igre in tematske parke.

Njegov zadnji uspeh je prišel iz Igra prestolov spin-off Zmajeva hišaki je bil premierno predvajan na HBO in HBO Max 22. avgusta. Oddajo si je v ZDA v povprečju ogledalo 29 milijonov gledalcev na epizodo in postala HBO-jev najbolj gledan naslov v tujini.

Uspeh je še posebej obetaven glede na prihajajoče načrte Warner Bros. Discovery za združitev HBO Max in Discovery+. Naslednjo sezono od Zmajeva hiša in dodatne načrtovane odcepitve Igra prestolov lahko veliko pripomore k privabljanju novih naročnikov in povečanju možnosti pobude za pretakanje.

Poleg tega ima delnica družbe povprečno 12-mesečno ciljno ceno 20,74 USD. To je približno 95 % nad trenutno ceno v času pisanja. Z razmerjem med ceno in dobičkom 13 so finančni obeti podjetja v boljšem položaju, kot bi pričakovala cena delnice.

Warner Bros. Discovery pričakuje, da bo njegovo prestrukturiranje v veliki meri zaključeno do konca leta 2024, zaradi česar bi delnice družbe lahko postale odlična dolgoročna naložba. Z natrpanim razporedom izdaj filmov DC, ki prihajajo v letu 2023, so bolj težko pričakovane video igre, vključno z Harry Potter– tematski Hogwartsova zapuščina februarja in lansiranje prenovljene platforme HBO Max/Discovery+, Warner Bros. Discovery ima odlične možnosti.

Zabavni titan je morda močno trpel zaradi razprodaje na borzi leta 2022, vendar bi njegova dragocena knjižnica vsebine in prihajajoči razvoj lahko dolgoročno pomenila pomembne dobičke.

Suzanne Frey, izvršna direktorica Alphabeta, je članica upravnega odbora The Motley Fool. Danny Cook nima nobene pozicije v nobeni od kotiranih delnic. Motley Fool ima pozicije v in priporoča Alphabet (delnice A) in Alphabet (delnice C). The Motley Fool priporoča Warner Bros. Discovery, Inc. Motley Fool ima politiko razkritja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *