Razpored za zahvalni dan lige NFL 2022: katere ekipe igrajo, začetni časi in drugo

Nogomet za zahvalni dan pač zadene drugače in spored te sezone bo vseboval tri tekme s šestimi ekipami, ki se bodo potegovale za končnico.

The Buffalo Bills in Detroit Lions začnejo stvari zgodaj popoldne kot predjed dneva. Za glavno jed se bosta pomerili Dallas Cowboys in New York Giants.

In za sladico bodo prevzeli Minnesota Vikings New England Patriots.

Levi in ​​kavboji so stalnica zahvalnega dne, kot so puran, nadev, pire krompir in nerodni pogovori za večerjo. Detroit gosti tekmo za zahvalni dan vsako leto od leta 1934, Dallas pa gosti tekmo vsak praznik od leta 1966, razen v letih 1975 in 1977.

Kotni branilec Minnesota Vikings Patrick Peterson (7) prestreže podajo, namenjeno sprejemalcu Arizona Cardinals Robbieju Andersonu (81) med drugim polčasom tekme 30. oktobra 2022 v Minneapolisu.

Kotni branilec Minnesota Vikings Patrick Peterson (7) prestreže podajo, namenjeno sprejemalcu Arizona Cardinals Robbieju Andersonu (81) med drugim polčasom tekme 30. oktobra 2022 v Minneapolisu.
(AP Photo/Abbie Parr)

KLIKNITE TUKAJ ZA VEČ ŠPORTA NA FOXNEWS.COM

Leta 1925 sta Chicago Bears in Chicago Cardinals igrala neodločeno 0:0 na Wrigley Fieldu pred 36.000 gledalci. Leta 1934 so Lions igrali Bears Thanksgiving Day v prvi nogometni tekmi, ki jo je prenašala nacionalna televizija. Bronko Nagurski je vrgel 2-jardno podajo Billu Hewittu in zapečatil zmago z 19-16 v njunem prvem srečanju.

To leto, NFL v čast pokojnemu Johnu Maddnu čez dan. Madden je lani umrl v starosti 85 let, le nekaj dni po izidu njegovega dokumentarca. Liga je dejala, da bo otvoritveno “John Madden Thanksgiving Celebration” vključevalo posebne poklone na CBS, FOX in NBC med vsemi tekmami.

Levi (4-6) vs. Računi (7-3) – 12:30 ET, CBS

Tekmovalec Detroit Lions Jamaal Williams (30) slavi po zadetku touchdowna v prvem polčasu tekme proti New York Giants 20. novembra 2022 v East Rutherfordu, NJ

Tekmovalec Detroit Lions Jamaal Williams (30) slavi po zadetku touchdowna v prvem polčasu tekme proti New York Giants 20. novembra 2022 v East Rutherfordu, NJ
(AP Photo/John Munson)

Lions so tako kot vsako leto v mešanici za zahvalni dan in vstopijo v dvoboj z Billsi, ki želijo izničiti Buffalove upe glede končnice. Detroit je zmagal trikrat zapored za Jaredom Goffom, Jamaalom Williamsom in živahno obrambo.

Buffalo se je vrnil v sedlo z zmago nad Brownsi prejšnji teden. Josh Allen upa, da bo zmanjšal število napak proti Lionsom in ne potopi Buffala v tako ključni tekmi na tej točki sezone. Allen je neporažen tudi na zahvalni dan (2-0). Na prejšnji tekmi za zahvalni dan proti Lionsom je imel 204 podaje in podajo za touchdown

Detroit bo upal, da bo Jamaal Williams nadaljeval svoje solze. Prejšnji teden je imel tri hiteče touchdowne in postal četrti igralec od leta 2000, ki je imel večkratne hitre touchdowne na vsaj petih od prvih 10 tekem svoje ekipe v sezoni.

LESTVITEV MOČI NFL: EAGLES ZNOVA NA VRHU; TITANI IN BENGALCI SO NA TOP 10

Bills so na zahvalni dan 5-4-1 ves čas, Lions pa 37-43-2.

Cowboys (7-3) proti Giants (7-3) – 16:30 ET, FOX

Donovan Wilson, igralec Dallas Cowboys, se je 26. septembra 2022 v East Rutherfordu, NJ, spopadel z Danielom Jonesom (8) iz moštva New York Giants na stadionu MetLife.  Cowboysi so premagali Giantse s 23-16.

Donovan Wilson, igralec Dallas Cowboys, se je 26. septembra 2022 v East Rutherfordu, NJ, spopadel z Danielom Jonesom (8) iz moštva New York Giants na stadionu MetLife. Cowboysi so premagali Giantse s 23-16.
(Jim McIsaac/Getty Images)

Cowboys in Giants se prvič po letu 1992 srečata na zahvalni dan. Ekipi sta na povsem drugih mestih kot takrat, ko sta se prvič srečali na stadionu MetLife 26. septembra.

Dallas pridobiva zagon v svoji ponudbi za naslov NFC East. Kavboji so sedmi po točkah končal tudi na 14. mestu po pridobljenih jardih, njihova obramba pa je prva po dovoljenih točkah in deveta po dovoljenih jardih. Cowboysi so zmagali na 10 od zadnjih 11 tekem proti Giantsom.

New York se želi vrniti po domačem porazu proti Lionsom. Toda premagati obrambo Dallasa z ekipo, ki je polna poškodb, bo težko. Še posebej, ko tip, kot je Micah Parsons, vstopa na ozemlje Reggieja Whitea.

Parsons je zabeležil osmo tekmo v karieri z najmanj dvema vrečama, kar izenačuje Shawna Merrimana in Reggieja Whitea za “drugo največ tovrstnih iger igralca v njegovih prvih dveh sezonah NFL od leta 1982,” glede na NFL.

Cowboys so na zahvalni dan 31-22-1. Velikani so 6-4-3.

Vikingi (8-2) proti Patriots (6-4) – 20:20 ET, NBC

Kotni branilec New England Patriots Marcus Jones (25) teče za touchdown v drugi polovici tekme 20. novembra 2022 v Foxboroughu, Massachusetts.

Kotni branilec New England Patriots Marcus Jones (25) teče za touchdown v drugi polovici tekme 20. novembra 2022 v Foxboroughu, Massachusetts.
(AP Photo/Michael Dwyer)

Praznovanje zahvalnega dne bodo zaključili Vikingi in Patrioti.

New England prihaja v nedeljo z električno zmago nad New York Jets, zahvaljujoč vrnitvi s puntom touchdown Marcusa Jonesa. Patrioti imajo eno najboljših obramb v ligi. Da so Pats drugi po dovoljenih točkah in četrti po dovoljenih jardih. Morda bo Vikingom težko začeti napad.

KLIKNITE TUKAJ ZA PRENOS APLIKACIJE FOX NEWS

Ampak seveda imajo Justina Jeffersona. Zvezdniški sprejemnik vstopi v igro s 4.109 jardi za sprejem v karieri in lahko prehiti Randyja Mossa za največ jardov za sprejem s strani igralca v svojih prvih treh sezonah v zgodovini lige NFLl.

Minnesota ima na zahvalni dan 6-2, Patriots pa 3-2.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *