Rast novih aplikacij za tiskano elektroniko spodbuja rast

BOSTON, 24. november 2022 /PRNewswire/ — Novo poročilo IDTechExa “Trgi prevodnega črnila 2023–2033” celovito raziskuje to ključno tehnologijo materialov, ki podpira fotovoltaiko in nastajajoče področje tiskane elektronike. Na podlagi intervjujev z več kot 30 podjetji poročilo ocenjuje trg za vsako od 8 različnih vrst prevodnih črnil v 15 različnih aplikacijah. Vrste prevodnih črnil vključujejo srebro na osnovi kosmičev, srebro na osnovi nanodelcev, baker, raztegljivo/termično oblikovanje in brez delcev, medtem ko aplikacije vključujejo fotovoltaiko, več vrst tiskanih senzorjev, fleksibilno hibridno elektroniko (FHE), elektroniko v kalupu (IME) in RFID/pametno embalaža Ta podrobna segmentacija ponuja 39 različnih napovedi vrstic, ki zagotavljajo jasno sliko stanja na trgu za vsako vrsto črnila in prihodnje priložnosti. Trg kot celota je trenutno ocenjen na 2,7 milijarde ameriških dolarjev in bo predvidoma narasel do 4,5 milijarde ameriških dolarjev do leta 2033, pri čemer vsa ta rast izvira iz novih aplikacij v tiskani/fleksibilni/nosljivi elektroniki, ne pa na silicijevem PV.

Primarni vpogled iz intervjujev s posameznimi akterji, od uveljavljenih igralcev do inovativnih zagonskih podjetij, je vključen v več kot 30 podrobnih profilov podjetij, ki vključujejo razprave o tehnologiji in poslovnem modelu skupaj z analizo SWOT. Poleg tega poročilo vključuje analizo prostora parametrov prevodne barve, ki temelji na bazi podatkov več kot 100 prevodnih barv, ki vključuje čas strjevanja, prevodnost in viskoznost. Skupaj s segmentacijo prodajalcev glede na vrsto črnila bi to moralo pomagati pridobiti celovito sliko svetovnega trga s prevodnimi črnili.

Tehnični razvoj

Prevodna črnila na osnovi kosmičev so dolgoletna tehnologija, ki se pogosto uporablja za metaliziranje zgornje površine fotovoltaičnih panelov za ekstrakcijo naboja. Vendar pa je malo verjetno, da bo ta trg sledil rasti PV plošč, saj se razvijajo nove tehnologije za zmanjšanje količine potrebnega srebrnega črnila. Namesto tega bo velik del rasti prišel iz novih aplikacij v prostoru tiskane prilagodljive elektronike.

Ta razširitev aplikacijskega prostora ustvarja priložnosti za nove prevodne formulacije črnil, namenjene izpolnjevanju posebnih aplikacijskih zahtev:

 • Prevodna črnila brez delcev se metalizirajo na mestu in ustvarijo gladko, tanko prevodno plast, ki je idealna za zaščito pred visokofrekvenčnimi elektromagnetnimi motnjami in antene. Zaradi zelo nizke viskoznosti so ta črnila idealna tudi za tehnike nanašanja z visoko ločljivostjo, kot je aerosolno tiskanje.
 • Prevodna črnila na osnovi nanodelcev ponujajo višjo prevodnost, kar omogoča kompaktnejše zasnove vezij.
 • Gel tekoče kovine je idealno raztegljivo črnilo, ker se odpornost sčasoma ne poveča – prevodna tekočina teče, da se prilagodi spreminjajočim se dimenzijam. Namenjen je predvsem nosljivim senzorjem napetosti.
 • Barve na osnovi bakra z dodatki, ki preprečujejo oksidacijo med sintranjem. Pridobivajo velik oprijem, pri čemer veliki proizvajalci elektronike vodijo kvalifikacijske projekte. Bakrene barve so še posebej primerne tam, kjer so glavni dejavniki stroški, na primer RFID/pametne antene za embalažo.

Zmogljivosti uporabe

Kot platformna tehnologija za tiskano elektroniko se prevodna črnila lahko uporabljajo v izjemno širokem spektru aplikacij, ki obsegajo tržne vertikale, od zdravstva do energetike. to poročilo razdeli območje nanašanja prevodnega črnila na 15 segmentov, od katerih vsak opisuje:

 • Uvod v aplikacijo.
 • Ocena tehnološkega in komercialnega stanja.
 • Zahteve za prevodno črnilo za to specifično aplikacijo.
 • Primeri prevodnih črnil za to aplikacijo.
 • Tržna napoved, vključno s sprejetjem različnih vrst črnila, kjer je to primerno.

Zaradi potenciala hitre rasti in potrebe po specializiranem črnilu, ki omogoča diferenciacijo, so nekatere najbolj obetavne uporabe prevodnega črnila elektronski kožni obliži, senzorji napetosti in elektronika v kalupu (IME).

Outlook

Rast tiskane/fleksibilne/hibridne elektronike, zlasti tam, kjer omogoča nove aplikacije in celo poslovne modele, kot so elektronski obliži za daljinsko spremljanje zdravja in pametno pakiranje, bo v naslednjem desetletju spodbujala rast trga prevodnega črnila. Poleg tega imajo številne nove aplikacije, kot so elektronika v kalupu, e-tekstilije in visokofrekvenčne antene, posebne zahteve glede črnila, ki nudijo priložnost za razlikovanje.

Ključna vprašanja, na katera odgovori to poročilo

 • Katere vrste prevodnih barv proizvaja vsak dobavitelj?
 • Kako bodo naraščajoče cene srebra vplivale na trg prevodnega črnila?
 • Kakšne so zahteve za vsak nanos prevodnega črnila in koliko črnila se porabi v vsakem?
 • Kakšna je tehnološka in tržna pripravljenost posameznega nanosa prevodne barve?
 • Katere so ključne priložnosti za rast, kjer obstaja prostor za razlikovanje?
 • Kdo so ključni akterji pri proizvodnji posamezne vrste črnila?

IDTechEx ima 20 let izkušenj na področju tiskane in prilagodljive elektronike, vključno s prevodnimi črnili. Analitiki IDTechEx pozorno spremljajo najnovejši razvoj tehnologije in sorodnih trgov z intervjuji s številnimi dobavitelji in uporabniki prevodnega črnila ter se vsako leto udeležijo številnih konferenc o tiskani elektroniki, kot sta LOPEC in FLEX. to poročilo zagotavlja popolno sliko razdrobljene pokrajine prevodnega črnila, kar pomaga pri razvoju in pozicioniranju izdelkov.

Če želite izvedeti več o novem poročilu IDTechEx »Trgi prevodnih črnil 2023–2033«, vključno z vzorčnimi stranmi, ki jih je mogoče prenesti, obiščite www.IDTechEx.com/ink.

O IDTechEx

IDTechEx vodi vaše strateške poslovne odločitve s svojimi izdelki za raziskave, naročnino in svetovanje ter vam tako pomaga izkoristiti nastajajoče tehnologije. Za več informacij kontaktirajte [email protected] ali obisk www.IDTechEx.com.

Prenesi slike:
https://www.dropbox.com/scl/fo/5fhlib80qp9yug8adhpce/h?dl=0&rlkey=c0vpuz88n4k8w60nivn435k97

Kontakt za medije:

Lucy Rogers
Administrator prodaje in marketinga
[email protected]
+44(0)1223 812300

Povezave do družbenih medijev:

Twitter: www.twitter.com/IDTechEx
LinkedIn: www.linkedin.com/company/IDTechEx
Facebook: www.facebook.com/IDTechExResearch

fotografija: https://mma.prnewswire.com/media/1953512/IDTechEx_Conductive_Ink.jpg
Logotip: https://mma.prnewswire.com/media/478371/IDTechEx_Logo.jpg

VIR IDTechEx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *