Rangersova menjava Ryana Reavesa bo koristila vsem stranem v poslu

ANAHEIM, Kalifornija – The Rangersi so zamenjali Ryana Reavesa za Minnesota Wild v sredo kot nujen korak za ustrezno delovanje pod omejitvijo plače, vendar je bil nakup krilnega veterana julija 2021 ključni korak pri tem, da je klub prišel tja, kjer je danes.

Rangers so na naboru lige NHL leta 2025 prejeli izbor v petem krogu divjine v zameno za Reavesa. Še pomembneje pa je, da so ustvarili 1,343 milijona dolarjev prostora, skrčili seznam igralcev na 22 in zdaj lahko začnejo pridobivati ​​več v pripravah na rok za trgovanje.

Zamenjava se je morala zgoditi, vendar se je zgodil tudi Reavesov mandat pri Rangersih, ki so nekoč obupno potrebovali celo delček bahanja, ki ga 35-letni nadzornik nosi s seboj vsak dan.

Reaves ima še vedno vrednost kot NHL igralec, le ne več za to ekipo Rangers. Po drsanju na 11 od prvih 12 iger te sezone je postalo jasno, da Reaves ne more dohajati hitrega in spretnega sloga igre, ki ga hočejo igrati Rangersi. Reaves se je pred tem oblekel le enkrat na osmih tekmovanjih Rangers so izgubili s 3-2 proti Ducksomzaradi česar je bil logičen kandidat za tako ali drugače prestop.

Ob koncu končnice lanske sezone, v kateri je bil praskan za 5. in 6. igro konferenčnega finala proti Lightningu, Reaves ni pozabil, da bi se lahko njegova vloga na četrti črti zmanjšala glede na to, kako se bodo stvari odvijale. izven sezone. Kar hitro je postalo resničnost.

Ryan Reaves, ki se je med nedavno tekmo spopadel s Tannerjem Jeannotom iz Predatorsov, je bil zamenjan za Wild.
Ryan Reaves, ki se je med nedavno tekmo spopadel s Tannerjem Jeannotom iz Predatorsov, je bil zamenjan za Wild.
Šport USA TODAY

Domneva se, da sta se med Reavesovim taborom in Rangersi dogovorila, da bo dogovor sklenjen, če se bo zanj dobro prilegal drugje. Omogočanje menjave je bila vedno prednostna pot, tako da so lahko Rangersi sprostili čim več plače, namesto sorazmernih 1,125 milijona dolarjev, ki bi jih pridobili z zamenjavo Reavesa za AHL Hartford.

Del tega je bila želja, da Reaves odide dostojanstveno. Vpliv, ki ga je naredil v svojih 483 dneh v New Yorku, ni ostal neopažen in Rangersi so ga očitno želeli popraviti.

Za Reavesa je bilo zanimanje, a ne toliko, kot bi ga bilo, če bi ga Julien Gauthier preskočil na lestvici globine. Gerard Gallant je treniral Reavesa z Vegasom in razvila sta odnos, zato je dejstvo, da glavni trener Rangersov ni igral z njim, verjetno veliko povedalo preostali ligi.

Zdi se, da je trgovina koristila vsem vpletenim. Rangersi so prejeli nizek izbor nabora, kar se morda ne zdi veliko, a res je, če pomislite, da ne bi dobili ničesar, če bi se odpovedali Reavesu in bi bil on zahtevan. Reaves se pridruži ekipi v vzponu z mladimi talenti in znanim obrazom generalnega direktorja Wilda Billa Guerina, ki je bil pomočnik Jima Rutherforda, ko je bil ta pri Penguinsih v letih 2017-18. In Minnesota dobiva igralca, za katerega je znano, da poživi slačilnico.

“Ni za boj,” je Guerin povedal za The Athletic. »Je velika osebnost. Ima veliko energije. Ima bahatost. To smo pogrešali. Energija, ki jo prinaša, je res dobra. In velikost. Pomagal nam bo povrniti našo identiteto.«

To je bistvo Reavesa. Rangerji so potrebovali njegovo živahno držo, nalezljivo držo in neprimerno drzno prisotnost. Reaves je več kot samo fizično impozanten prispevek na ledu. Z igralcem, kot je Reaves, je v slačilnici drugačna vrsta samozavesti.

Reaves je prinesel zabavo na vsak trening, tako da je svoje soigralce med vajami pogosto spravil v smeh ob deskah. Vsak od njegovih soigralcev pri Rangersu je vsaj enkrat rekel, da so nekoliko bolj drsali, kadar koli je bil zraven. Učil je Vitalija Kravcova, kako se boriti. Ustvaril je celo svojo tradicijo pred tekmo, v kateri je na ves glas zavpil vratarju Igorju Šesterkinu, naj “osvobodi” preostalo ekipo.

Ločitev je bila morda nujna, toda Rangerji so potrebovali Reavesa, da bi jim pomagal ponovno odkriti njihov pridih. Verjetno bodo še vedno lahko slišali odmeve njegovega glasu vsakič, ko bodo stopili na led.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *