Rangers pristane na 2024 MLB ASG; Rob Manfred se pogovarja s Petom Roseom, FTX

NEW YORK — Midsummer Classic prihaja v državo Lone Star.

Komisar Major League Baseball Rob Manfred je to objavil v četrtek Texas Rangers bo leta 2024 gostil tekmo zvezd, kar bo že drugič, ko bo franšiza gostila praznovanja. Ekipa je pred tem že izvedla tekmo zvezd leta 1995, vendar bo dogodek leta 2024 prvi na igrišču Globe Life Field, ki se je odprlo leta 2020.

“Rangersi so se okrepili v težkih okoliščinah in Globe Life Field je bil odličen gostitelj po sezoni 2020, vključno s svetovno serijo,” je dejal Manfred v izjavi. “Navdušeni smo, da naslednje poletje ponovno predstavimo najnovejše bejzbolsko igrišče na svetovnem prizorišču.”

Čeprav še ni bilo napovedi, kdo bo gostil tekmo leta 2025, bodo Mariners gostili leta 2023, Phillies pa leta 2026.

Na tiskovni konferenci v pisarnah MLB v četrtek je Manfred naslovil tudi pismo, ki ga je poslal legenda bejzbola Pete Rose, ki si je prizadeval za možnost, da bi ga obravnavali v Hiši slavnih, in se ponovno opravičil za svoj hazarderski škandal v osemdesetih letih. Kot je Manfred izjavil v preteklosti, je prepričan, da igralci stav na bejzbol sodijo na seznam trajno neprimernih.

“Ko sem zadnjič obravnaval to vprašanje, ko je vložil zahtevo za ponovno zaposlitev, sem jasno povedal, da mislim, da funkcija tega bejzbolskega seznama ni enaka merilom za sprejem v dvorano slavnih,” je dejal Manfred. “To ostaja moje stališče. Mislim, da je to pogovor, ki res sodi v komisijo hrama slavnih. Sem v tej komisiji in preprosto ni primerno, da sem pred tem pogovorom.”

Poleg tega je Manfred dejal, da se FTX – podjetje za kriptovalute, ki je propadlo v zadnjih tednih – leta 2023 ne bo vrnilo kot sponzor. FTX se je že pojavil na sodniških uniformah v sezoni 2022.

“Razvoj FTX je bil nekoliko vznemirjujoč,” je dejal Manfred. “Na tem področju smo bili zelo previdni. Bili smo zelo verni, ko smo se držali proč od samih kovancev v nasprotju s sponzorstvi, ki temeljijo na podjetjih. Menimo, da je bilo to pametno, zlasti glede na to, kako so se stvari obrnile. V prihodnje bomo ravnali previdno.”

Z združitvijo nižjih lig v sindikate sta liga in MLBPA trenutno v teku pogajanj o kolektivnih pogajanjih. Manfred je dejal, da liga in MLBPA nista imeli razprav, ki bi presegale cilje pogajanj.

“Naravni časovni okvir bi bil, da bi to poskušali narediti izven sezone,” je dejal Manfred. “Izven sezone se vedno bolje pogajamo, zato bi bilo naravno pričakovanje, da poskusimo nekaj narediti pred dnevom otvoritve.”

Liga je prav tako napovedala ustanovitev univerze MLB, programa za razvoj kariere, namenjenega pripravi raznolikih vodstvenih delavcev na srednjem nivoju za napredovanje v višje baseball operacije ali vloge na terenu. Program vodi višji podpredsednik terenskih operacij Michael Hill.

Poleg tega je Manfred dejal, da se liga zavzema za to, da bodo ekipe med postopkom zaposlovanja intervjuvale kandidate iz manjšin. Seligovo pravilo, uvedeno leta 1999, zahteva, da ekipe opravijo razgovore z manjšinami, ko zapolnijo prosta delovna mesta menedžerjev, generalnih direktorjev, pomočnikov generalnih direktorjev, direktorjev skavtov in direktorjev manjših lig.

“Tega ne vidimo kot ali/ali med zahtevo za intervju ali izobraževalnim prizadevanjem,” je dejal Manfred. »Menimo, da morate narediti oboje, da zagotovite najboljše možne kandidate za razgovore. Kar zadeva univerzo MLB, mislim, da je le širši, bolj poglobljen kurikulum kot karkoli, kar smo delali v preteklosti. “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *