QB s klopi Zach Wilson se opravičuje Jetsom za komentarje po tekmi

FLORHAM PARK, NJ — Na dan, ko je izgubil prvo službo v dramatičnem napadu s branilcem, Zach Wilson poskušal povrniti svoje New York Jets‘ soigralci opravičujoče.

Pod kritikami navijačev in medijev je Wilson v sredo govoril s celotno ekipo in priznal, da je pokvaril nedeljsko tiskovno konferenco po tekmi – na kateri ni hotel prevzeti odgovornosti za svojo slabo predstavo ob porazu proti New England Patriots.

“Slabo mi je bilo,” je rekel.

Ta tekma je v kombinaciji s tem, kar je trener Robert Saleh označil za poslabšanje temeljev, pripeljala do tega, da je Wilson postavljen na klop. Mike White se bodo v nedeljo začeli proti Chicago Bears na stadionu MetLife. Joe Flacco bo podajalec številka 2; Wilson bo neaktiven.

Wilson, čeprav je priznal svojo slabo igro, ni dvomil v Salehovo odločitev. Igralci so povedali, da je v pogovoru z ekipo izrazil podporo Whiteu, hkrati pa obljubil, da bo dobil službo nazaj. Želel je razčistiti s soigralci, med katerimi so bili nekateri razburjeni zaradi njegovih komentarjev po tekmi, so povedali viri.

“To je bila edina stvar, o kateri sem lahko razmišljal zadnjih nekaj dni,” je dejal Wilson. “Želel sem priložnost govoriti s temi fanti in to res iz srca.”

Wilsonova klop je bila pomemben osi za organizacijo, ki je naborila skoraj vse okoli njega, odkar ga je leta 2021 naborila kot drugega. To postavlja vprašanja o prihodnosti njihovega položaja branilca, predloga, za katerega si Jets nikoli niso mislili, da se bodo morali soočiti tako kmalu.

V obrazložitvi odločitve je Saleh dejal, da so Wilsonovi temelji “res zmedeni” in da potrebuje čas, da se ponovno osredotoči. Ima “vse namene” to sezono znova igrati z Wilsonom in vztraja, da “nismo omahovali v našem prepričanju, da bo on prihodnost franšize.” Saleh je degradacijo opisal kot začasno ponastavitev.

“Je to majhen korak nazaj? Absolutno,” je dejal Saleh. “Ampak mislim, da bo to velik korak, ko bo dobil priložnost za ponastavitev? Vsekakor. To torej ni zabijanje žeblja v njegovo krsto. To ni to. To ni blizu tega. Ampak verjamem , na koncu tega bo pomlajen, prenovljen mladenič.” Wilson je bil razumljivo nezadovoljen z odločitvijo, Saleh pa je svojo reakcijo opisal kot: “Zakaj jaz? Zakaj zdaj? Želim igrati.”

“Težko je, človek. Nikoli ni zabavno,” je Wilson povedal novinarjem. “Prvo, kar mi je prišlo na misel, je bilo, da moram v službo, da moram okrevati.” Ni bil šok.

“Veste kaj? Ne bi rekel (bil sem) nujno presenečen, ker nisem opravljal svojega dela,” je dejal. “Seveda se ne bi strinjal z odločitvijo in vsem, ampak vse se spušča v dejstvo, da moram igrati bolje.”

Saleh ni želel določiti časovnega razporeda Wilsonove vrnitve, češ da bo “dnevno.” To seveda odpira vrata morebitni kontroverzi podajalca, če bo White uspešen.

Jetsi (6-4) so ​​v upanju, da bodo končali svojo 11-letno sušo v končnici, šli v način zmage. Verjamejo, da je njihova obramba šampionskega kalibra, in ne želijo zapraviti te priložnosti zaradi nenavadne igre branilca.

Imajo 5-2, odkar se je Wilson vrnil po poškodbi kolena pred sezono, toda njegova igra je bila zelo nedosledna – dveletni trend. S skupnim QBR 37,6 se uvršča na 31. mesto od 33 kvalificiranih podajalcev v zadnjih dveh sezonah. Prejšnji teden se je dotaknil tal z najnižjimi podajami v karieri, 77 jardi, na tekmi proti Patriotsom, ki je izgubila z 10:3.

Viri so povedali, da so Wilsona poklicali trenerji na sestanku ekipe v ponedeljek, zaradi česar so nekateri verjeli, da je njegova izključitev neizbežna. Saleh je trdil, da Wilsonovi komentarji po tekmi niso bili dejavnik pri njegovi odločitvi. Wilson je rekel, da ni vedel, da je povzročil nemir, dokler ni njegov oče poklical telefona in vprašal: “Brat, kaj počneš?”

“To je zasluženo,” je Wilson dejal o kritikah po vsej državi. “Način, na katerega sem ravnal s situacijo, ni bil pravi. Moram biti boljši nogometaš in potem moram biti boljši vodja teh fantov. Tukaj imam priložnost obrniti stran kot igralec in vodja.”

Cornerback DJ Reed cenim Wilsonovo opravičilo.

“Vse, kar je povedal, je prišlo iz srca,” je dejal. “Bilo je zelo pošteno in vsi so ga spoštovali.”

“Način, na katerega sem ravnal s situacijo, ni bil pravi. Moram biti boljši nogometaš in potem moram biti boljši vodja teh fantov. Tukaj imam priložnost obrniti stran kot igralec in vodja.”

Zach Wilson

Pred samo tremi tedni je Wilson prejel močno podporo Saleha, ki je dejal, da bo Wilson začel preostanek sezone, če se ne poškoduje. Kaj se je spremenilo?

“Obstaja nekaj osnovnih temeljev, ki so se mu res pokvarili,” je dejal Saleh. “To je samo priložnost zanj, da se usede, osredotoči na te stvari in najde način, da se ponovno poveže z vsemi različnimi stvarmi, v katere smo se zaljubili med pisanjem. To je nekaj, kar čutim, da bo zmogel .”

Saleh je dejal, da je “trenutno v njegovi igri samo nekaj stvari … ki bodo samo še slabše, če ga bomo kar naprej metali ven.” Oblikovali so načrt vadbe, ki bi mu omogočil, da se osredotoči na te osnove. Saleh je dejal, da so težave “popravljive”.

Statistično gledano je Wilson zgodovinsko slab pri metanju pod pritiskom. Ponavadi gleda na hitenje podaje namesto navzdol, kar pogosto povzroči udarce izven hrbta. Koordinator ofenzive Mike LaFleur je priznal, da je delo nog problem.

“Moram najti način, da ga pripravim do tega, da bo do konca igral načeloma dobro,” je dejal LaFleur.

Bela ni gotova stvar; ima samo tri začetke kariere.

Z Wilsonom, ki je v pretekli sezoni zdravil poškodbo kolena, je White dosegel status skoraj kultnega junaka na svojem prvem štartu v karieri, ko je vrgel 405 jardov in trikrat dotaknil udarec. Cincinnati Bengals. npr Dallas Cowboys izbor na naboru je dobil še dva starta — nepopolna tekma proti Indianapolis Colts (odšel je zaradi poškodbe) in štirikratno prestrezanje Buffalo Bills.

White je to sezono dejansko začel kot branilec št. 3 za Wilsonom in Flaccom. V 8. tednu so spremenili diagram globine in belega povišali v QB2 – poteza, zaradi katere so se nekateri v ekipi praskali po glavi. Saleh je dejal, da “mu dajo priložnost, da se pripravi, kot da bi bil naslednji mož.”

In zdaj je.

“Sprva sem bil samo navdušen,” je dejal White o svoji reakciji na napredovanje. “Točno to si želi vsak igralec v tej slačilnici, priložnost za tekmovanje in dokazovanje. A kar je še pomembneje, to je le priložnost, da si dober soigralec in najprej pomagaš ekipi ter skrbiš za ekipo.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *