Prvi pogled: Yetijev novi SB140 – ločitev razlike

Če ste oboževalec Yetija, je bil to zelo dober mesec. Matt vam je pred enim tednom pokazal novi SB160potem je prišel Kazimer z SB120, danes pa si delimo razliko s prav tako novim SB140. V liniji je še vedno 27,5-palčna različica, vendar je ta SB140 v bistvu naslednja generacija SB130 (zmeda, vem) in se lahko konfigurira s 150-milimetrskimi ali 160-milimetrskimi vilicami, odvisno od sestavnega kompleta.

Kot druga nova kolesa je tudi SB140 na voljo v dveh različicah. Prijavite se za enega boljših modelov Lunch Ride s temi 160-milimetrskimi vilicami in izbirate lahko med šestimi popolnimi kolesi, vsa z blažilniki Float X ter močnejšimi pnevmatikami in zavorami. C1, C2 in C3 temeljijo na težjem karbonskem okvirju in se prodajajo za 6600 $, 6900 $ oziroma 7800 $. Obstajajo še trije drugi modeli, ki temeljijo na dražjem in lažjem okvirju Turq, ki uporablja dražja in lažja ogljikova vlakna. Za pridobitev T1, T3 in T4 boste potrebovali 8.800 $, 10.200 $ in 11.700 $.

SB140 Podrobnosti
• Namenjeno za: trail vožnjo in drugo
• Hod: 140 mm
• Hod vilic: 150 mm / 160 mm
• Material okvirja: karbonska vlakna, dve različici
• Kot glave: 65,4º / 65º
• Kot sedeža: 71,8º – 73,7º
• Kolesa: 29″
• Velikosti: SM – XXL
• Doseg: 435 mm – 525 mm
• Teža okvirja: 3.375 gramov (med Turq okvir z DPS blažilnikom)
• Cena: $6,400 – $11,700, $4,500 (samo okvir)
• Več informacij: www.yeticycles.com

Če želite vilice s 150 mm hoda in nekoliko lažji komplet za izdelavo, se cena začne pri 6400 $ za C1 ali 6700 $ za C2. Kolesa z okvirjem Turq se začnejo pri 8.600 $ T2 in 10.000 $ T3 ali pa lahko dobite vrhunsko T4 za 11.500 $. Izbirate lahko med enajstimi različnimi SB140 in okvirjem za 4500 $, zato obiščite Yetijevo spletno stran za vse specifikacije in podrobnosti.

Podrobnosti okvirja

Novi SB140 izgleda veliko kot prejšnja različica, vendar so razlike bolj očitne od blizu … ali če ste že brali o njihovih drugih novih kolesih. Nizko nameščen kos karbona pred spodnjim nosilcem je bil končno zmanjšan na tanjšo obliko, ki nudi tudi večji odmik od tal. Tam boste našli tudi ščitnik za spodnjo cev z dvojno gostoto, ki uporablja mehkejši notranji sloj v kombinaciji s tršim pokrovčkom, pritrjenim na vrhu, ki ga je mogoče odstraniti, da olajšate napeljavo kapalke.

Kabli vstopajo in izstopajo na običajnih mestih, vendar je Yeti dodal majhne sponke na vsako od teh točk, ki jih nežno držijo na mestu in bi morale preprečiti, da bi odvečna ohlapnost ropotala po notranjosti okvirja. Druge stvari, ki jih je treba omeniti, vključujejo prehod na lupino spodnjega nosilca z navojem namesto Pressfit BB92, veliko gumijaste zaščite na nihajni roki in razmeroma poceni univerzalni obešalnik menjalnika, ki ga je enostavno najti.

Yeti je prav tako spremenil kup v oddelku vzmetenja, pri čemer je pazil na zanesljivost, predvsem pa je vtisnil vse ležaje kolesa v kovinske komponente vzmetenja namesto v karbonske sprednje ali zadnje trikotnike. To je smiselno zaradi vseh očitnih proizvodnih in dolgoročnih razlogov, vendar je tudi lažje in manj tvegano odstraniti in namestiti ležaje v kos aluminija kot v draga ročno položena ogljikova vlakna. Na voljo so tudi novi vrtišči s plavajočimi vpenjalnimi kleščami, ki držijo vse skupaj, okvirji serije Turq pa imajo boljša tesnila, ležaje in strojno opremo, uporabljeno na drsni enoti Switch Infinity, kot okvirji C-spec, ki uporabljajo lanskoletne stvari.

Kaj je vse to s Turqom in C-serijo? Dve različici okvirja sta narejeni na istem mestu in na zunaj izgledata enako, vendar Yeti pravi, da sta različici Turq “narejeni iz najkakovostnejših ogljikovih vlaken, ki so na voljo, in ponujajo popolno ravnovesje togosti in skladnosti.” Okvirji serije C so deležni “rahlo spremenjene postavitve ogljikovih vlaken”, zaradi česar je njihova izdelava cenejša, zato je cena za celotno sestavo nekoliko nižja. Kakovost vožnje in togost okvirja naj bi bili enaki, vendar modni okvir SB140 Turq tehta 3375 gramov, kar je 174 gramov manj kot rustikalna različica C, če sta oba opremljena z istim blažilnikom Fox DPS.

Podrobnosti vzmetenja

Nekateri smo mislili, da bo novi SB160 morda uporabljal podobno šestpasovno razporeditev kot motorizirani E160, vendar je Yeti ostal pri nekoliko spremenjeni različici drsne zasnove Switch Infinity, ki so jo izpopolnili v preteklih letih. Ista zgodba je s SB140 in to je dobro; Vedno nam je bila všeč uravnotežena narava Switch Infinity, saj vedno enako dobro opravi naloge pedala in blaženja udarcev.

Yeti ima zanimivo zgodovino z nekonvencionalnimi oblikami vzmetenja in če niste seznanjeni s Switch Infinity, je tukaj bistvo tega. Polni zadnji trikotnik lebdi na dveh členih; zgornji poganja amortizer preko split spojke in je precej navaden, vendar ne tako navzdol na dnu. Tam boste videli, da je glavni tečaj na nosilcu iz anodiziranega črnega aluminija, ki drsi gor in dol po dveh tračnicah, prevlečenih s Kashima, in nizu nadgrajenih puš. Luknje za mast vam omogočajo, da po potrebi dodate nekaj ljubezni, ne da bi razstavili celotno stvar, Yeti pa je dodal tudi boljša tesnila, ležaje in strojno opremo.

Kaj vse počne? “Ko Switch Infinity obrne smer, se zaščita pred počepom dramatično zmanjša za svobodo gibanja vzmetenja,” pojasnjuje Yeti, pri čemer črni nosilec drsi navzgor po dveh zlatih vodilih v prvem delu vožnje kolesa za večjo zaščito pred počepom in boljši občutek moči, preden se kasneje premaknete navzdol, tako da ima veriga manjši vpliv na delovanje vzmetenja.

Geometrija

Izpopolnjevanje se nadaljuje v oddelku geometrije, z nekaj majhnimi spremembami tu in tam, a tudi z opaznim premikom na verige, specifične za velikost. Medtem ko je imela prejšnja različica zadnji del 433 mm v celotni ponudbi, je novo kolo postalo 2 mm daljše, začenši pri 436 mm za majhno in vse do 444 mm za dvojno ekstra veliko. Enako velja za dejanske sedežne kote, ki se pri različici Lunch Ride začnejo pri 71,8 in segajo do 77,3 stopinje (malo strmo pri običajnih modelih).

Modeli Lunch Ride imajo vilice s 160 mm hoda, ki nastavijo kot glave do 65 stopinj, medtem ko manj agresivne različice s 150 mm vilicami sedijo pri 65,4 stopinjah. Številke dosega segajo od 435 do 525 mm, z velikim sedežem 485 mm in efektivno dolžino zgornje cevi 623 mm.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *