Primer finalistov za nagrado MVP 2022

Vsak igralec, nominiran za nagrado za najkoristnejšega igralca, ima očitno odlično sezono. Toda opisati, kaj so letošnji kandidati za MVP dosegli kot “veliko”, pomeni podcenjevati njihovo sezono.

V Ameriški ligi se je zgodovina domačih tekem pisala na vzhodu, medtem ko je lanski MVP nadaljeval s pisanjem lastne edinstvene znamke zgodovine na gomili in na zahodu. Medtem je sredi države levičar popeljal svojo ekipo do najboljšega rezultata v mladinskem krogu.

V nacionalni ligi se je en igralec spogledoval s trojno krono in se poteguje za svojo prvo nagrado MVP proti dvema najboljšima igralcema tretje baze, kar jih je šport kdaj poznal — od katerih je eden njegov soigralec.

Tukaj je pogled na primer za vsakega od šestih kandidatov za MVP pred četrtkovo razglasitvijo zmagovalca MLB omrežje ob 18:00 ET.

Poskušam se ujemati z igralcem, ki je zadel 62 golov Aaron Judgepostaviti rekord AL in biti dominanten dvosmerni igralec Shohei Ohtani je težko, toda Alvarez ima nekaj impresivnih akreditivov. Zadel je tretje ali četrto mesto v postavi prvaka divizije s 106 zmagami, ki je končal sedem tekem pred Yankeesi in 33 tekem pred Angelsi.

Alvarez je udaril .306 s 37 domačimi meti in 97 meti RBI, 187 OPS+ in 1.019 OPS v 135 igrah, takoj za sodnikom v OPS v AL. Uvrstil se je tudi na drugo mesto v AL po odstotku udarcev (59,8 odstotka), na drugo mesto po odstotku udarcev (0,406), na drugo mesto po odstotku udarcev (0,613), na tretje mesto po domačih udarcih, četrto po povprečju po zadetkih, tekih (95) in hoje (78) in izenačeno na peto mesto v RBI.

Junija je bil imenovan za igralca meseca AL, ko je vodil AL v povprečju udarcev (0,418), odstotku na osnovi (0,510), udarjanju (0,835) in OPS (1,346). Njegovih 6,8 bVOJNA četrti v AL za sodnikom Ohtanijem in Andres Gimenez stražar.

Poleg tega Alvarez ni bil omejen na DH. V karieri je dosegel 56 startov na levi strani in imel sedem notranjih asistenc, kar je izenačeno na drugem mestu med levimi zunanjimi igralci AL. Astrosi so imeli 25-6 v tekmah, v katerih je zadel Alvarez. — Brian McTaggart

V želji, da bi postal prvi zunanji igralec Yankeesov, ki bi osvojil nagrado MVP po Mickeyju Mantlu leta 1962, je Judge vstopil v sezono za dolgo časa, potem ko je na otvoritveni dan zavrnil podaljšanje pogodbe in postavil rekord ameriške lige v eni sezoni z 62 domačimi teki. medtem ko je v 157 igrah dosegel 0,311/0,425/0,686.

30-letnik je vodil Majors v homersih, vožnjah (133), RBI (131), odstotku zadetih udarcev, odstotku na bazi, OPS+ (211) in skupno bazo (391), kar je pet točk manj od povprečja lovilcev dvojčkov Luis Arraez (.316) za trojno krono.

Sodnikovo prizadevanje, da bi podrl 61 let star rekord Rogerja Marisa v domačih vožnjah v sezoni, je več tednov osvajalo športni svet, ki je kulminirala v 62. eksploziji v drugi tekmi dvoboja 4. oktobra v Teksasu.

Četrti Major Leaguer, ki je dosegel 62 ali več domačih zadetkov v sezoni, Judge je vodil Majors pri domačih s 16 zadetki pred Phillies Kyle Schwarber (46), največ, odkar je Athletics Jimmie Foxx vodil Majors s 17 domačimi zadetki leta 1932.

Judge je prej prejel glasove za MVP leta 2017, ’18 in ’21, končal je na drugem mestu za Astros’ Jose Altuve leta ’17, ko je bil soglasno imenovan za Novinca leta v AL. — Bryan Hoch

Medtem ko je Judge s svojim skupnim seštevkom lovil zgodovino, je Ohtani leta 2022 znova pisal zgodovino.

Dvosmerni superzvezdnik je bil neverjetno še boljši kot leta 2021, ko je soglasno je osvojil nagrado MVP ameriške lige. Ohtani, 28, je dosegel 0,273/0,356/0,519 s 34 domačimi žogami, 11 ukradenimi žogami in 95 RBI-ji v 157 tekmah, obenem pa dosegel 15-9 z 219 udarci v 166 menjavah na moundu. Postal je prvi igralec v zgodovini AL/NL, ki se je kvalificiral med vodilne v ligi kot podajalec in strelec v isti sezoni.

Ohtani je postal prvi igralec v zgodovini AL ali NL z 10 zmagami na mound in 30 homers v isti sezoni. Babe Ruth, član Hiše slavnih, je edini igralec z 10 zmagami in 10 domačimi zadetki v istem letu, ko je leta 1918 dosegel 13 zmag in 11 domačih zadetkov.

Ohtani je prav tako postal edini igralec v zgodovini AL ali NL z igro 8-RBI, 13-strikeout, ki mu je uspelo v zaporednih dneh proti Royals 21. in 22. junija.

Kot podajalec je Ohtani vodil Ameriško ligo po številu udarcev na devet menjav in vodil ligo z 10 tekmami z vsaj 10 udarci. Med vodilnimi v ligi AL je bil tretji v udarcih, četrti v ERA in izenačen na četrtem mestu v zmagah. In kot strelec je bil Ohtani tretji v AL v udarcih izven baze, četrti v homersih in peti v OPS.

Seštejte vse in v bejzbolu ni bolj dragocenega igralca od Ohtanija, ki je elita tako kot podajalec kot kot strelec. — Rhett Bollinger

Arenado je nedvomno najboljši vsestranski igralec in potencialno najboljši tretji igralec v zgodovini. Tako meni član Hiše slavnih in 16-kratni dobitnik zlate rokavice Jim Kaat, ki je trdno prepričan, da je treba Arenado omenjati z Mike Trout, Manny Machado in Vladimir Guerrero ml. kot najboljši vsestranski igralec baseballa.

Odločen, da se vrne nazaj po letu 2021, za katerega je menil, da je bil slab, in da dokaže, da njegova pretekla produkcija ni bila le rezultat razvodenitve Colorada, je Arenado sestavil verjetno svojo najboljšo sezono doslej. V ekipi z MVP finalistom Paul Goldschmidt, Arenado je popeljal Cardinals do njihovega prvega naslova v veliki ligi v svoji 10-letni karieri MLB. Bil je prvi v NL v WAR (7,9), drugi v udarcih (.533), šesti v povprečju udarcev (.293), 11. v domačih tekih (30), četrti v RBI (103), tretji v dvojicah (42). in četrti v OPS (.891). Aprila in avgusta je postal igralec meseca, edini dvakratni zmagovalec v NL.

V obrambi je bil še boljši Arenado. 31-letni tretji nosilec je izenačil rezultat Ichira Suzukija in osvojil svojo 10. zaporedno zlato rokavico na začetku kariere.

Arenadova največja ovira za končno osvojitev MVP je seveda Goldschmidt. Prvi igralec je končal drugi za Arenadom v NL v WAR in ni osvojil zlate rokavice. Tako kot Goldschmidt tudi Arenado nikoli ni bil MVP, vendar se mu je nekajkrat približal, ko je bil osmi (2015), peti (’16), četrti (’17), tretji (’18) in šesti (’19). — John Denton

Čas je, da superzvezdnik iz prve baze zasede svoje pravo mesto med velikani igre, ki so osvojili tudi nagrade MVP. Dvakrat je končal na drugem mestu v NL MVP, enkrat na tretjem in dvakrat na šestem mestu. Izgubil je proti Andrew McCutchen in Giancarlo Stanton leta 2013 (najboljši NL 36 HR, 125 RBI) in ’15 (33 HR, 110 RBI), kljub temu, da je postavil pošastne številke. To sezono — tisto, ki jo je že zmagal Nagrada NL Hank AaronMLBPA Nagrada za najboljšega igralca in Silver Slugger — zdi se, da je najboljši strel za 35-letnega “Goldyja”, da končno postane MVP.

25. avgusta — ko je zadel Cubs za tri zadetke, dva home runna in pet RBI — je Goldschmidt vodil NL v povprečju udarcev in RBI ter za Schwarberjem zaostal za enega. Goldschmidtova želja, da bi postal prvi dobitnik trojne krone NL po Joeju »Duckyju« Medwicku leta 1937, ni uspela, a ne preden je sestavil svojo najboljšo sezono v večstranskem boju.

Goldschmidt, vodilni v NL v OPS (.981) in swingu (.578), je maja osvojil NL igralca meseca in trikrat NL igralca tedna. Končal je tudi med prvimi petimi v NL v WAR (7,8, drugo), odstotku na osnovi (.404), povprečju udarcev (.317), domačih tekih (35) in RBI (115). Poleg tega, da je Goldschmidt pomagal Cardinals osvojiti krono NL Central, je bil Goldschmidt finalist Zlate rokavice in nominiranec franšize za nagrado Roberto Clemente. Je glavni favorit, da postane prvi kardinal z naslovom MVP po Albertu Pujolsu leta 2008 in ’09. – John Denton

Machado je vodil nacionalno ligo s 7,4 fWAR — najvišji seštevek katerega koli igralca na položaju Padresa od Kena Caminitija leta 1996. Ustrezno je, da je bil Caminiti zadnji (in edini) Padre, ki je osvojil nagrado MVP.

Če se mu želi Machado pridružiti, bi bilo potrebno nekaj razburjenja, saj je Goldschmidt domnevni favorit. Toda Machado je zgradil pravi primer, ko je vodil Padrese do njihovega prvega nastopa v celotni sezoni v končnici po 16 letih.

Zmanjšal je .298/.366/.531 z 32 homerji in svojo običajno izjemno obrambo na tretji bazi. Poleg tega je Machado nastopil takrat, ko so ga Padres najbolj potrebovali. Večji del zgodnjega dela sezone je on je bil Padres napad. Fernando Tatis ml. bil je odsoten, trgovske okrepitve pa so prišle šele v začetku avgusta.

Skozi vse je Machado prebil – naenkrat. Konec junija je utrpel hudo poškodbo gležnja. Padresa je skrbelo, da bo lahko odsoten več mesecev. Namesto tega je Machado zamudil le 10 dni.

Igral je poškodovano in njegove številke so bile zadete, toda Padres je obupno potreboval Machada na igrišču. Odvzemite mu .694 July OPS in obstaja velika verjetnost, da je MVP favorit.

Namesto tega je v hudi konkurenci s parom kardinalov – čeprav je za nekatere dejstvo, da mu sodijo skupaj s parom soigralcev, zadosten razlog, da se Machado šteje za najvrednejšega.

“Sem pristranski,” je dejal vodja Padresa Bob Melvin. »Vendar je odvisno od vaše definicije MVP. … Goldschmidt, te številke so fantastične, vendar ima za sabo tudi Arenado. Torej, poglejte, odigralo se bo, kakorkoli se bo odvijalo. Toda ne vidim fanta, ki bi bil bolj dragocen za svojo ekipo v tej ligi, kot je za nas Manny Machado.” — AJ Cassavell

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *