Preverjanje položaja zainteresiranih ekip s prostimi igralci

Zdi se, da se vrh trga kratkih igralcev zdaj širi, saj Yankees in Padres kažejo zanimanje, s čimer se je število ekip, ki bi lahko bile na trgu za enega od štirih prostih igralcev, povečalo na 11.

Ni znano, kako resni so Jenkiji, še posebej, ali imajo proračun za dodajanje superzvezdnika Aarona Judgea in velikega kratkega igralca (vsekakor imajo prihodke) ali pa so pogovori le varovanje pred mejo, če se zgodi neznosno in Judge odide (v ta konec se zdijo Jenkiji v zadnjem času nekoliko bolj samozavestni).

Kakor koli že, naraščajoče zanimanje pomeni, da bo večina ekip izpuščenih. Na najzanimivejšem pozicijskem trgu te zime so štirje veliki igralci na vrhuncu – Carlos Correa, Trea Turner, Xander Bogaerts in Dansby Swanson – vendar povpraševanje zlahka preseže ponudbo.

Turner je naklonjen zaradi svoje kombinacije hitrosti in moči, vendar nekateri poznavalci verjamejo, da bo Correa, ki je boljši v obrambi, ima večji rekord po koncu sezone, je mlajši in nima priložene odškodnine za izbor na naboru, dejansko dobil večji posel. Govori se, da se vsaj zgodaj zavzema za rekordno celotno pogodbo – čeprav se je lani, po še boljši sezoni, domnevalo, da je bila njegova najvišja ponudba 275 milijonov dolarjev, 10-letna ponudba Tigrov.

Tukaj je popolna razčlenitev 11 zainteresiranih ekip …

Carlos Correa

Carlos Correa


Trea Turner

Trea Turner


Dansby Swanson

Dansby Swanson


Xander Bogaerts

Xander Bogaerts


1. Dodgers. Verjamejo, da gre Turner raje na vzhod (je s Floride) in čeprav obožujejo Correo, se zdijo nekoliko nejevoljni, ker je leta 2017 igral v omadeževani ekipi Astros, ki je premagala LA. Bogaerts in Swanson sta prav tako možna največja zapravljalca MLB, domačin Gavin Lux pa je videti kot zadnja možnost.

2. Braves. Swansonu so ponudili približno 100 milijonov dolarjev, in ko je nasprotoval, je en poznavalec Bravesa izrazil pesimizem, morda se je spomnil, kako so izgubili Freddieja Freemana. Correa jim je všeč, vendar v preteklosti niso imeli velikih plač. Domači Vaughn Grissom je favorit, in medtem ko en skavt pravi, da “kmalu ne bo Dansby Swanson,” ima priporočilo infield guruja Rona Washingtona, da lahko to stori, težo. Če izdelek Georgia Swanson odide in ostanejo v hiši, bi Grissom tekmoval s trdnim veteranom Orlandom Arcio.

3. Red Sox. Njihov lastni Bogaert je očitno najbolj logična možnost. Toda ali se bodo končno okrepili in porabili? Lahko bi si celo privoščili Correo ali Turnerja in morali bi narediti nekaj, da bi izbrisali madež leta 2022.

4. Dvojčka. Poskušal bo podaljšati svoj enoletni čudež Correa in videti motiviran. Če pa ne zmorejo, je bolj verjetno, da bodo šli na naslednjo stopnjo, kar pomeni Elvis Andrus.

5. Phillies. Predsednik bejzbola Dave Dombrowski ima močne vezi z Bogaertsom in se zdi najverjetnejši. Bazi oboževalcev je Turner všeč zaradi njegovih vodstvenih sposobnosti, Philly pa ustreza njegovim domnevnim geografskim željam (njegova žena je iz New Jerseyja).

6. Mladiči. Obnašajo, kot da bodo po nekaj zimskih dneh. Nico Hoerner bi lahko padel na drugo mesto.

7. Kardinali. Zdi se, da sta lovljenje in metanje njuni prioriteti, vendar bi lahko premaknili Tommyja Edmana na drugo bazo.

8. Velikani. Brandon Crawford ima še eno leto pogodbe, tako da bo morda moral kogarkoli prepričati, da igra drugo v sezoni. Imajo plen.

9. Jenkiji. Rekli so, da bodo verjetno šli z enim od dveh novincev – Oswaldom Perazom ali Anthonyjem Volpejem. Vendar so bili v pogajanjih z najboljšimi igralci in bi lahko igrali enega od otrok na drugem položaju. Vsekakor si lahko privoščijo tako Judge kot shortstop.

10. Starši. Nihče ni verjel, da bodo podpisali pogodbo z Ericom Hosmerjem, še manj z Mannyjem Machadom. Ampak tukaj smo. Padres postavlja zmago na prvo mesto in dobro zanje. Zdi se, da je Fernando Tatis Jr. Ha-Seong Kim je opravil dobro delo, ko je nadomestil, vendar smo se naučili, da Padres nikoli ne štejemo.

11. Mornarji. Morali bi potisniti JP Crawforda na drugo mesto, česar v prejšnji sezoni niso želeli storiti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *