Pravna komisija Združenega kraljestva išče dokaze o DAO-jih – strokovnjak pravi, da so „potrebne nove pravne oblike“ – predstavljene novice o bitcoinih

Pravna komisija Združenega kraljestva je nedavno prosila strokovnjake in uporabnike, naj sodelujejo v desettedenski vaji, katere cilj je pomagati komisiji bolje razumeti, kako delujejo decentralizirane avtonomne organizacije (DAO). Strokovnjak za blockchain pravi, da povabilo komisije kaže, da je Združeno kraljestvo “vodilno pri razmišljanju in razvoju zakonov in drugih institucij, ki so potrebne”.

Pravni in regulativni status DAO še ni jasen

Pravna komisija Združenega kraljestva je pred kratkim sporočila, da išče strokovna mnenja o decentraliziranih avtonomnih organizacijah (DAO) in o tem, kako bi jih lahko prilagodili zakoni Anglije in Walesa. U izjava objavljen 16. novembra, je komisija priznala, da danes obstaja na tisoče DAO-jev, vendar se zdi, da so le nekateri strukturirani v skladu z zakonodajo Anglije in Walesa.

Poleg nejasnosti v zvezi s tem, kaj je DAO, se pojavljajo vprašanja o njihovem pravnem statusu in “odzivih tistih, ki v njih sodelujejo, pa tudi o pravilih in predpisih, ki veljajo zanje.” Posledično je komisija sporočila, da je vlado Združenega kraljestva pozvala, naj preuči vsa ta vprašanja.

Sarah Green, komisarka za gospodarsko in običajno pravo, je komentirala načrt komisije, da pridobi strokovna mnenja:

»DAO-ji naj bi udeležencem na trgu ponujali številne koristi, spodbujali sodelovanje in inovacije, izenačevali konkurenčne pogoje, zmanjševali možnosti za človeške napake, zmanjševali stroške in povečevali preglednost. Vendar njihov pravni in regulativni status ni jasen. Naš cilj bo doseči soglasje o najboljših načinih za opis sestavnih elementov DAO in poudariti načine, na katere lahko pravo Anglije in Walesa spodbudi njihov razvoj.«

“Potrebne so nove pravne oblike”

V odzivu na poziv pravne komisije je Alex Simms, izredni profesor na Univerzi v Aucklandu, za Bitcoin.com News povedal, da taka poteza “dokazuje naraščajoče priznanje pomena, ki ga bo imel DAO.” Po besedah ​​Simmsa to ne bo veljalo samo v svetu Web3, “ampak tudi kot nov način oblikovanja in delovanja organizacij.”

Simms, raziskovalec blokovnih verig in sistemski mislec, je poziv pravne komisije opisal tudi kot nedavni primer, ki kaže, da je Združeno kraljestvo »vodilno pri razmišljanju in razvoju zakonov in drugih institucij, ki so potrebne, ko napredujemo v digitalno dobo. ”

Na vprašanje, ali obstaja boljši način za vzpostavitev standardov za DAO-je, je Simms dejal, da težava ni v tehnologiji, ampak v pravu.

»Ljudje so povsem upravičeno zaskrbljeni zaradi morebitne osebne pravne odgovornosti. Torej poskušajo vdreti v pravni sistem in/ali zakonodajalci spreminjajo obstoječe pravne strukture, da bi prilagodili DAO (npr. nekatere zvezne države ZDA spreminjajo svoje LLC strukture.) To ni idealno in potrebne so nove pravne oblike,« je pojasnil izredni profesor .

Vendar pa je Simms trdila, da ne vidi smisla v enotni pravni strukturi za vse DAO. Vztrajala je, da je to norma za številne druge pravne strukture za različne organizacije.

Kaj menite o tej zgodbi? Sporočite nam svoje mnenje v spodnjem oddelku za komentarje.

Terence Zimwara

Terence Zimwara je nagrajeni zimbabvejski novinar, pisatelj in avtor. Obširno je pisal o gospodarskih težavah nekaterih afriških držav, pa tudi o tem, kako lahko digitalne valute Afričanom zagotovijo izhod v sili.


Zasluge za slike: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti: Ta članek je zgolj informativne narave. To ni neposredna ponudba ali nagovarjanje k ponudbi za nakup ali prodajo ali priporočilo ali odobritev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne nudi naložbenega, davčnega, pravnega ali računovodskega svetovanja. Niti podjetje niti avtor nista odgovorna, neposredno ali posredno, za kakršno koli škodo ali izgubo, ki je povzročena ali domnevno povzročena z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *