Povzetek konference o kapitalskih trgih CREFC | Dechert LLP

[co-authors: Sarahan Moser and Jared Goldstein]

26. oktobra 2022 je Dechert Partners Laura Swihart in Stewart McQueen udeležili CREFC Konferenca o kapitalskih trgih v New Yorku. Stewart je podal uvodne pripombe, Laura pa je moderirala panel o trenutnem stanovanjskem trgu in njegovem presečišču z večdružinskimi, enodružinskimi nepremičninami in nepremičninami za najem. Laura in Stewart sta sedela s pravnikom Jaredom Goldsteinom in Sarah Moser da povzamem konferenco.

V: Dobro jutro Laura in Stewart, hvala, ker sta se nam danes pridružila. Za začetek – na podlagi trenutnega gospodarstva, kakšen je bil konsenz med vsemi na konferenci?

A: (Laura) To je bila prva konferenca, na kateri so vsi končno priznali, da je prišlo do recesije v panogi in da bo to lahko trajalo še nekaj časa. Če ste v poslu, seveda ne želite priznati, da trenutno ni dobro. In tako traja nekaj časa, da se ljudje soočijo s tem, vendar je to prvi korak k okrevanju.

V: Kakšen je bil vaš vtis o splošnem razpoloženju?

A: (Stewart) Razpoloženje je bilo malo bolj pozitivno, kot sem pričakoval. Vendar ne vidimo trenda rasti v kratkem. Dogovor bo sklenjen, vendar mislim, da ne bomo rekli: “V redu, 1. januarja se vrnemo na delost.” Večina ljudi, s katerimi sem govoril, je dejala, da bo volatilnost v prihodnjem letu verjetno izkrvavela.

A: (Laura) Strinjam se. Dobro nam bo in vedno je bilo. In ta rodeo smo že dali skozi. Torej ni poguba. Samo rastemo 12 let. To je nezaslišano. Ponastavitev je torej v teku. In to zato, ker. Trajalo bo nekaj mesecev in spet bomo ugotovili.

V: Kaj po vašem mnenju prispeva k upadu?

A: (Stewart) To poganja gibanje naprej in nestanovitnost, ki jo ustvarja. Ko enkrat vemo, kje je nova normalnost, lahko ljudje ugotovijo, kako kupovati in prodajati po pravih cenah, in se odločijo, kaj storiti.

V: Ali smo torej na znanem ozemlju?

A: (Laura) Mislim, ne vem, če se ne strinjate s Stewartom, ampak videl sem. Nekajkrat sem šel skozi to in ljudje potrebujejo prostor. Veste, to je lepota nepremičnin, ne izgine.

A: (Stewart) Strinjam se. To je moja druga ponastavitev cikla v karieri. Kot je rekla Laura, vedeli smo, da se bo to zgodilo. Tudi v letu 2016 smo se spraševali: “V kakšni igri smo?” Zdaj igre še ni konec, ampak se vračamo k prvi menjavi. Ne skrbi me to. Konferenco sem zapustil veliko bolje.

A: (Laura) Ja, tudi jaz sem, ker so se ljudje soočili s tem, da smo trenutno v zatonu, vendar ni strašno. Ni nepopravljivo. Bomo že ugotovili. Nekaj ​​mesecev bo počasnih. Potem bomo vsi zavihali rokave in šli naprej.

V: Kako se je Dechert lotil tega nedavnega padca?

A: (Stewart) To je odličen čas za pravnike, zlasti mlade pravnike, da se izpopolnjujejo in učijo. Na zadnji strani smo vedno močnejši – boljši izdelki, boljši inženiring, boljše vse. Sem zelo optimističen.

A: (Laura) To je odličen čas za učenje. Največ sem se naučil ob padcih v karieri. To je grozno. Vedno sem govoril, da ko gre počasi, mi [at Dechert] so agilni. Ne delamo modelčkov za piškote. Z našimi strankami izdelujemo nove izdelke in to je tako zanimivo. Če ste prisiljeni biti bolj spretni, boste našli zanimive načine za financiranje stvari. Oskrbujete svoje stranke in zdi se, kot da so vaši možgani na vrhuncu. Nismo podjetje, ki deluje samo kot stroj za javno listinjenje. Počnemo čudne stvari. Tako lahko v tem času sodelujemo z našimi strankami in poskušamo priti v novo normalno stanje. In zdi se mi zabavno.

A: (Stewart) Biti moramo spretni in ustvarjalni. Nisem mogel prehoditi pet metrov, ne da bi trčil v nekoga, ki je želel moje misli o možnih alternativnih strukturah in rešitvah. Prepričan sem, Laura, da si imela isto izkušnjo. Bilo je konstantno. Gotovo sem se pogovarjal s tristo različnimi ljudmi.

A: (Laura) Bombardirali so me.

V: Kako podjetja ostanejo konkurenčna?

A: (Stewart) Ta industrija se razvija, mi se vedno razvijamo. Vedno iščemo naslednjo rešitev.

A: (Laura) V zadnji krizi so ljudem zaplenili hiše in tako so bile vse te prazne hiše po vsej državi. V odgovor so se podjetja odločila, da jih kupijo, popravijo in oddajajo ljudem. Odkupili so že obstoječe zapuščene hiše in jih obnovili, da bi v njih lahko živeli ljudje. To je tisto, kar je SFR, enodružinski najem. In to je izboljšalo sosesko; mesta je naredila boljša. Mnogi ljudje začnejo z najemom večdružinskih stanovanj, stanovanj. Nato si ustvarijo družino in si razumljivo želijo dvorišče in prostor za svoje otroke, kjer se lahko vozijo s kolesi in se zunaj igrajo. Če si še ne morejo privoščiti nakupa stanovanja, jim možnost enodružinskega najema ponudi možnost.

A: (Stewart) Enodružinske najemnine so privedle tudi do pozitivne gospodarske rasti v soseskah, najprej v trgovini na drobno – trgovine, ki so odprte, delovna mesta, ki so odprta. To je imelo koristi. Ampak še vedno premalo.

V: Kaj pa nepremičnine »Build to Rent«? Kako se prilegajo v enačbo?

A: (Laura) Zdaj se podjetja povezujejo z izvajalci in kupijo na primer polje v Ohiu, nato pa tam gradijo hiše. Lahko so vsi obsegi. Nekatere so manjše hiše, druge petsobne hiše z bazenom. Podjetja zgradijo te nepremičnine, nato pa jih lahko najemniki oddajajo. Podjetje poskrbi za vse – pokosi trato, popravi pomivalni stroj, vse, kar bi naredil lastnik nepremičnine – vendar so nepremičnine hiše, ne etažna lastnina. Lepo je, ker če ima najemnik veliko družino z otroki, lahko živijo v hiši, in potem, če zabredejo v finančne težave, je to samo najemnina, tako da so na trnku le eno leto.

V: Zanimivo. Kakšne končne misli ali vtise, ki bi jih radi delili?

A: (Laura) Stanovanje me je vedno zanimalo. Bila je odlična konferenca in super je bilo razmišljati o tem, kako Dechert vodi pobudo nepremičninskih kapitalskih trgov.

A: (Stewart) Strinjam se in Laurina plošča se mi zdi odlična.

V: Hvala za vaš čas, Laura in Stewart.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *