Povzetek Chiefs-Chargers: Patrick Mahomes in Travis Kelce — za vedno

Z zmagovito vožnjo v četrti četrtini je Kansas City Chiefs presenečen Los Angeles Chargers avtor zmagal s 30-27 na stadionu SoFi v Los Angelesu. To je bila četrta zaporedna zmaga Chiefov, s čimer so izboljšali svoj rekord na 8-2.

Patrick in Travis za vedno

Tega nikoli ne bi vedel, če bi na hitro pogledal rezultat v škatli – saj veste, njegovih šest ulovov na 115 jardov in tri touchdownov — vendar sta Patrick Mahomes in Travis Kelce igro dejansko začela nekoliko nenavadno. Niso bili usklajeni, z zaporednimi napakami v prvi vožnji. Kasneje – po prvem dotiku Kelca – bodo imeli še enega.

Toda kot smo ugotovili letos po bodočem dvojcu Dvorane slavnih profesionalnega nogometa, nagajivost nikoli ne traja dolgo. Pet od šestih Kelcejevih ulovov je šlo za prve padce ali touchdowne – in pri svojih 33 letih še naprej tekmuje s Tyreekom Hillom, Justinom Jeffersonom in Davantejem Adamsom kot eno najboljših orožij lige. Kot veste, vse tri tiste fantje so široki sprejemniki – št trdni konci.

27-23, manj kot dve minuti pred koncem, ko je žogo dobil Mahomes. Minuto in 15 sekund kasneje so Chiefsi povedli. Mahomesova MVP sezona se je nadaljevala.

Kelcejevi trije touchdowni niso bili le ključni za to, da so Chiefs zapustili Los Angeles z zmago, ampak so se tudi zapisali v osebno zgodovino. Kelce je z 11 touchdowni izenačil svojo kariero v letu 2020. Chiefs ima še sedem tekem.

‘Mladinsko gibanje’ se je okrepilo v velik način

The Chiefs vstopijo v to igro za delitev brez več ključnih udeležencev, ki so jih imeli, ko so lahko premagali Chargerje v 2. tednu, vključno s sprejemniki Mecolo Hardman in JuJu Smith-Schusterjem — skupaj z obrambnim igralcem Tershawnom Whartonom.

Stvari so se med igro poslabšale, saj so tekmo Clyde Edwards-Helaire, široki sprejemnik Kadarius Toney in varnostni Juan Thornhill zapustili igro zaradi poškodb.

no… kaj se je zgodilo?

Sedmi izbor Isiah Pacheco je odigral svojo prvo igro na 100 jardov, pri čemer je to storil s 15 nosilci za 7,1 jarda na poskus. Kljub svojemu skorajšnjemu strošku igre je veteran Jerick McKinnon pokazal, da je nepogrešljiv pri podajanju padcev – toda Pacheco je prav tako uspel njegov primer: Dokler je zdrav, ne bi smelo biti nobenih tekov na deski pri zgodnjih padcih.

Ko je Pacheco izbruhnil, je prejela Skyy Moore mini preboj prijazen. Moore je ujel pet od svojih šestih tarč na 63 jardov – in po njegovem ulovu na 13 jardov v četrti četrtini za prvi udarec je bilo zlahka opaziti, da je bilo na njegovem večeru v Los Angelesu nekaj čustev. Moore je zelo jasno videl hrup o tem, ali je vreden izbire v drugem krogu. Včasih preprosto potrebuješ priložnost – tudi če je to posledica poškodb.

Drugošolec Nick Bolton je bil odličen in je vodil ekipo s 14 spopadi (10 solo). Če ne bi bilo McKinnonovega spodrsljaja, bi njegov prisilni spodrsljaj na prejšnji vožnji Los Angelesa zapečatil igro. Enkrat ni Bolton je vztrajal – zapečatil igro v zadnji vožnji s prestrezanjem branilca ekipe Chargers Justina Herberta. Njegov protikandidat – tretjeletni branilec Willie Gay Jr. – prijavil je nedotaknjeno torbo na pravočasno razglašeni blitz.

Tretjeletni obrambni igralec Mike Danna — ki je izpustil del sezone zaradi poškodbe meča — se je prebil v ofenzivni liniji Chargerjev in dvakrat dosegel Herberta. Štiri od Danninih 7,5 vreč v karieri so prišli proti Herbertu. Je verjetno najbolj podcenjen igralec v obrambni liniji Kansas Cityja.

Ne smemo pozabiti na Chrisa Jonesa

Chiefsi ne bi zmagali te tesne tekme AFC West brez delovanja ključnega obrambnega igralca – kar je tudi eden najboljših obrambnih igralcev lige: Chris Jones.

Jones je jamral vso noč. Pritisnil je na Herberta tik pred polčasom, zaradi česar podaja branilca s touchdownom ni uspela. Kotni branilec L’Jarius Sneed je opravil delo v končni coni in preprečil, da bi Los Angeles dosegel sedem točk. V tretji četrtini je Jones prebil črto in pomagal premagati Austina Ekelerja. Chargerji so udarili žogo.

Jonesova druga vrnitev tega večera je prišla z igro na nitki. Nato je na drugem in 15. mestu Herbert vrgel žogo v roke sekundarju Kansas Cityja, da se je tekma končala.

Jonesova končna linija je bila pet spopadov, 2,0 vreče, štirje pohiti podajalca in trije spopadi za poraz. Ne glej zdaj, ampak Jones ima 9,0 vreč v sezoni.

Zadnja beseda

Chargerji niso imeli odlične sezone. Bilo je prepredeno s poškodbami — a tudi ko je bila ekipa zdrava, ni vedno igrala posebej dobro. Nato so v mesto prišli poglavarji.

In če ne verjameš Računalniški kavboj — samo vprašaj nekoga ki je igral v večini iger Chiefs-Chargers V preteklih letih.

Ampak rekel bi, da to ni osamljeno v Los Angelesu.

Vsak teden ključni poškodovani igralci nasprotnikov Kansas Cityja nenadoma čudežno okrevajo (glej: Posnetki Los Angelesa Keenana Allena in Mika Williamsa). Posamezniki, ki so imeli mirne sezone, igrajo igro svojega življenja (glej: Polnilniki po Joshu Palmerju).

Potem ko so gostili štiri zaporedne konferenčne tekme za naslov, Chiefs ostajajo ekipa, ki jo je treba premagati v AFC. Zmaga proti njim bi lahko bila dogodek, ki bi spremenil franšizo. Ko je Los Angeles vodil s 27-23, se je to videlo na obrazih igralcev Chargersov.

Los Angeles je bil na domačem terenu in je vedel, da je edini način, da ostane živ v diviziji, zmaga. Chargerji so odigrali skoraj popolno igro – toda tukaj je stvar: medtem ko je Los Angeles pozno vodil, je imel Kansas City Mahomesa.

Tako Chiefs zapustijo Kalifornijo s tremi tekmami prednosti na AFC West – in ohranijo nadzor nad AFC.

To je zdaj sedem zaporednih sezon prevlade v diviziji — in vsaj še en teden, AFC še vedno poteka skozi Kansas City.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *