Povzetek Bills Browns: Pet stvari, ki smo se jih naučili iz zmage Buffala s 31-23

The Buffalo Bills premagati Cleveland Browns, 31-23, v nedeljo na Ford Fieldu v Detroitu. S tem so se izognili svojemu prvemu nizu treh porazov po letu 2018 in se povzpeli na 7-3 ter se vrnili na prvo mesto na vzhodu AFC z Miami Dolphins (ki, da, trenutno držita izenačenje drug proti drugemu). Buffalo ima hiter preobrat za tekmo 12. tedna, saj bo za nekaj dni odletel domov, nato pa se bo v sredo vrnil naravnost v Detroit na obračun za zahvalni dan z Detroit Lions.

Buffalo preživlja nekaj težav sredi sezone, s katerimi se je veliko lažje soočiti, ko lahko med tem zmagajo. Tukaj je pet stvari, ki smo se jih naučili iz Buffalove velike zmage za zaključek norega tedna.

Bills je tekel in ustavil tek

Ob vstopu v to tekmo je bila Buffalova obramba nekoliko na petah; po opustitvi skupaj 382 pretečenih jardov v tednih od 8 do 9 Green Bay Packers in New York Jetsso večinoma vsebovali Minnesota Vikings‘ run game prejšnji konec tedna—to je, dokler Dalvin Cook ni dosegel touchdowna na 81 jardov, ki je povsem spremenil zagon igre. Cleveland ima Nicka Chubba in Kareema Hunta enega najboljših tekačev v NFL, zato so bili navijači Billsa seveda zaskrbljeni zaradi dvoboja.

Chubb je končal z 19 jardi pri 14 nosilih. Kot ekipa so Brownovi hiteli na 80 jardov s 26 nosilci (3,1 jarda na hitenje). Buffalo se je izkazal s kakovostnim hitrim napadom in preprečil veliko igro na igrišču v tem tednu in naredil ogromno razliko v izidu tekme.

Na drugi strani igrišča so Bills končno lahko vodili žogo s svojimi tekači. Buffalo je v vsaki tekmi te sezone pretekel vsaj 100 jardov, toda podajalec Josh Allen je moral veliko tega narediti sam. V tej igri sta Devin Singletary (18 nosilcev, 86 jardov in touchdown) in James Cook (11 nosilcev, 86 jardov) dala Billsu 171 jardov hitenja. Njihova sposobnost obvladovanja žoge na tleh je prikrila nekatere druge pomanjkljivosti v drugem polčasu pri izločitvi te tekme.

Buffalo igra žogo brez žoge

V zadnjih nekaj tednih se je veliko govorilo o nezmožnosti Billsa, da bi spravili stvari v promet na sprednji strani; v zadnjih 10 četrtinah so osemkrat obrnili žogo, ki jih je v dveh porazih spet ugriznila za šest točk.

Vsekakor je bilo nekaj tesnih klicev, toda na koncu je Allen, ki se je očitno boril (več o tem pozneje), uspel odigrati čisto igro in Billsi v tem tekmovanju niso preobrnili nogometa. Edina žoga na tekmi je pripadla Clevelandu, ki je v drugi četrtini zgrešil žogo sredinskega branilca, ki jo je vrnil Matt Milano. Bitka za preobrat ni bila nujno ključna za izid tega tekmovanja – čeprav sta četrta zaustavitev Buffalove obrambe in blokiran poskus meta iz igre obrambnega igralca DaQuana Jonesa morda nekoliko spremenila ta argument – ​​vendar Bills ni premagal sami ta teden, kar je pomenilo veliko razliko.

Josh Allen trenutno dela

Allen ni bil edini igralec Billsa, ki se je v prvem polčasu močno boril – ekipa je ta teden imela navsezadnje le en trening s celotno ekipo – toda kot se vedno zgodi pri zvezdniških branilcih, so bile njegove težave bolj izrazite. Allen se je na začetku te tekme boril s svojo natančnostjo, ko je Buffalov napad pljusknil. Tudi ko je pozno v drugi četrtini našel svojo oporo in pomagal Billsom, da so dosegli 25 neodgovorjenih točk in ustvarili vodstvo 28-10, očitno ni bil drugi svet, kot je bil v začetku sezone. Ob koncu dneva je Allen izvedel 18 od 27 podaj za 197 jardov, en touchdown, prej omenjeno nobeno izgubljeno žogo in oceno podajalca 100,4.

Tako kot ekipa na splošno tudi Allen trenutno dela na nekaterih stvareh. Pomanjkanje časa za vadbo bi lahko vplivalo nanj, saj je bil ves teden na omejenih metih, medtem ko je zdravil zvin komolca, ki ga je utrpel v 8. tednu. Na igrišče ne vidi več tako jasno kot včasih. Ni vse v njem; Koordinator ofenzive Ken Dorsey je potreboval predolgo, da je našel svojo igro na tem tekmovanju, kar je sprožilo napad in Buffalovi sprejemniki so na poti izpustili nekaj ključnih podaj.

Allen je vedno našel pot skozi težke razmere, toda tudi pri zmagi še vedno ni šel iz gozda.

Obramba Billsove podaje ima spet težave

V preteklih dveh tednih sta Minnesota in Cleveland sprejela strategijo chuck-it-up proti Buffalovim mladim in neizkušenim bočnim branilcem in to se obrestuje. Čeprav je bila njihova pokritost precej dobra, so obrambni branilci Billsa – od kotnih branilcev Danea Jacksona in Christiana Benforda do varnostnega Damarja Hamlina, večinoma, čeprav ne edini krivci – izgubili več kot pravični delež 50-50 žog. Justin Jefferson je posteriziral sekundarno v 10. tednu, Cleveland pa je ta trend nadaljeval ta teden.

Jacoby Brissett je tekmo končal z 28 od 41 podaj za 324 jardov s tremi touchdowni, brez prestrezanja in oceno branilca 116,3. Odpustil ga je le enkrat – Milan, ki je imel izjemen dan (11 lotov, 7 samostojnih, trije napadi za poraz in ta izpust) –, a večja zgodba je bila Buffalova nezmožnost igranja, ko je bila žoga v zraku.

Pod vodstvom glavnega trenerja Seana McDermotta in obrambnega koordinatorja/pomočnika glavnega trenerja Leslieja Frazierja Buffalova obramba podaje ni dovoljevala zaporednih 300-jardnih podaj v 2. do 3. tednu leta 2020. To se je letos zgodilo dvakrat – v 5. do 6. tednu. , in zdaj 10. do 11. tedna – in zdi se, da bi se ta niz lahko podaljšal, če ekipa ne bo mogla premagati svoje težnje, da bi opustila sporne ulove, se izognila kaznim in, kar je morda najpomembneje, pridobila linebackerja Tremainea Edmundsa in kotnega branilca Tre’Daviousa Whitea vrne na sodišče. Slednje se ob približevanju štiridnevnega delovnega tedna ne zdi neizogibno.

Hranjenje Jamesa Cooka prek Nyheima Hinesa je pravi poziv

Buffalova zamenjava za tekaškega povratnika Nyheima Hinesa na skrajnem roku za menjavo NFL je vsak teden videti bolj zmedena; ne da bi imel pri roki štetje udarcev, se je Hines ta teden počutil nekoliko bolj vpletenega, a je še vedno videl samo eno tarčo podaje (nepopolno) in izgubil osem jardov pri svojem edinem prenašanju.

Medtem je novinec v drugem krogu James Cook dal iskro napadu Buffala v drugi in tretji četrtini. Zdelo se je odlično, ko je 11-krat prenesel 86 jardov, s čimer je nasprotoval nedavnemu trendu, v katerem je bil videti pripravljen, da bo Buffalovi boleči tekaški igri dal nekaj prepotrebnega soka. Še vedno ni veliko igral – Mike Clay z ESPN imel ga je na 16 posnetkih (25,8 % skupnega zneska) – vendar je Cook očitno kar najbolje izkoristil svoje priložnosti na dan, ki ga je Bills potreboval.

Na tej točki Buffalo upravičeno daje prednost Cookovi ofenzivni vpletenosti pred Hinesovo in to je prava odločitev iz vseh možnih kotov. Hines bi lahko na koncu postal najemnik za krajši delovni čas, saj naj bi se njegova pogodba po tej sezoni precej podražila. Tudi samski je v pogodbenem letu. Cook je edini povratnik na seznamu pod nadzorom ekipe v bližnji prihodnosti. Očitno je nadarjen in igra vse večjo vlogo v napadu. Ne samo, da igra dobro, ampak morajo računi natančno vedeti, kaj imajo v sebi. Verjetno ga bomo še videli vpletenega pred Hinesom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *