Povprečna stanja 401 (k) so se letos zmanjšala za več kot 20 %. Tukaj je tisto, kar strokovnjaki pravijo, da bi morali storiti, da bi prebrodili nestanoviten trg

Varčevanje za upokojitev je ena najpomembnejših finančnih obveznosti, vendar pot od ničelne bilance stanja do udobnega varčevanja za preživetje v poznejših letih ni vedno linearna. Po navedbah najnovejši podatki podjetja Fidelitypovprečno stanje 401(k) je padlo že tretje zaporedno četrtletje in je zdaj nižje za skoraj 23 % glede na leto nazaj na 97.200 $. Nekateri glavni krivci? Naraščajoča stopnja inflacije in velika nihanja na borzi.

»Številna stanja na računih 401(k) se zmanjšujejo, ker so se največji razredi sredstev (delnice in obveznice) letos povečali za dvomestne številke,« pravi Herman (Tommy) Thompson, mlajši, pooblaščeni finančni načrtovalec pri Innovative Financial Group. “Poleg tega so gospodarske težave, vključno z naraščajočo inflacijo in zmanjševanjem delovnih mest, prisilile nekatere udeležence, da so vzeli posojila in razdelili v najslabšem možnem času –ko trgi padejo.”

Kaj je treba in česa ne vlagati na nestanovitnem trgu

Kako naj se torej soočite s spremembami, ki bi lahko vplivale na stanje vaših pokojninskih prihrankov? Evo, kaj predlagajo strokovnjaki:

  1. Bodite mirni in varčujte. Da – tudi ko so stvari težke, bi morali še naprej varčevati za upokojitev in večina varčevalcev to upošteva. Po podatkih Fidelity je povprečna prispevna stopnja 401 (k), vključno s prispevki delodajalcev in zaposlenih, ostala visoka pri 13,9%. Večina delavcev (86 %) je namreč ohranila nespremenjene prispevke za varčevanje, 7,8 % pa jih je prispevno stopnjo dejansko zvišala.

    Vlaganje v vašem 401(k) je obrazec povprečje stroškov v dolarjih, ki je naložbena strategija, ki zahteva, da vložite enak znesek v določenih intervalih, ne glede na vse. Ena od glavnih prednosti: ta pristop odvzema čustva pri vlaganju in zagotavlja, da ne naredite nobenih nenadnih potez, ki bi vas lahko na koncu stalo še več. “Najbolje je, da ne paničite zaradi kratkoročne šibkosti: dolgoročnemu vlagatelju daje priložnost, da vloži prihodnje prispevke po nižjih cenah,” pravi Karl Farmer, CFA, podpredsednik in vodja portfelja pri Rockland Trustu. Še ena prednost ohranjanja začrtane poti: prispevki delodajalca Če boste skozi čas dosledno vlagali, ste lahko prepričani, da boste imeli koristi od prispevkov delodajalca in povečali svoje stanje.

  1. Ne izposojajte denarja od svojega 401(k). Če lahko pomagate, se poskušajte izogniti izposoji iz vašega 401(k). Čeprav je le 2,4 % varčevalcev začelo najetje novega posojila v tretjem četrtletju, vas lahko velike spremembe v vašem stanju ali spremembe v vašem finančnem položaju v težkem gospodarskem okolju spodbudijo, da razmislite o uporabi svojih sredstev 401 (k). Večina strokovnjakov bi se strinjala, da to ni najbolj moder dolgoročni načrt. Izposojanje od vašega prihodnjega jaza je povezano s svojim nizom tveganj, kot so davki, kazni, visoke obrestne mere in izguba potenciala. rast videli bi, da ste denar pustili pri miru.

  2. Izogibajte se impulzivnim spremembam v svoji mešanici sredstev. Morda boste želeli odložiti večje spremembe v kombinaciji sredstev, v katera vlagate. “Prihranke v pokojninskem načrtu, kot je račun 401(k), je treba upravljati z dolgoročnim pogledom,” pravi Thompson. “Zmanjšanje tveganja, potem ko je vaš portfelj že utrpel dvomestno zmanjšanje, običajno povzroči premajhno tveganje portfelja, ko si trgi opomorejo.”

Takeaway

Če vam je zaradi vlaganja neprijetno, si vzemite odmor. Osredotočanje na kratkoročne vsakodnevne spremembe na trgu vas lahko privede do impulzivnega ravnanja in poteze, ki jo boste kasneje obžalovali. Še naprej varčujte za upokojitev in redno preverjajte svoj portfelj, da spremljate svoj napredek.

“Vsaj enkrat letno ali na nestanovitnih trgih bi morali vlagatelji preučiti svoje dodelitve, da bi se prepričali, da so še vedno usklajene z njihovimi cilji,” pravi Farmer. »Številni vlagatelji so imeli na primer spomladi 2020 priložnost zmanjšati izpostavljenost do obvezniških skladov in dodati k oslabljenim delniškim alokacijam. Rebalans je treba opraviti vsaj enkrat letno.«

Ta zgodba je bila prvotno predstavljena na Fortune.com

Več od Fortune:

Ameriški srednji razred je na koncu obdobja

Kriptoimperij Sama Bankman-Frieda je “vodila tolpa otrok na Bahamih”, ki so hodili drug z drugim

Zgodnji simptomi MS Christine Applegate jasno kažejo, da je bolezen mogoče zamenjati za vsakodnevno bolečino. Tukaj je tisto, kar morate vedeti

Vam je nova različica Omicron naveličana? Bodite pripravljeni na ta simptom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *