Postavitev zagovornika za uspeh: uspešen trg zahteva strokovno podporo

Fotografija Christine Hume strokovna podpora odvetnikov
(Zasluge za sliko: Christine Hume/Unsplash)

Insights je rubrika SmartBrief Education Originals, ki predstavlja poglede uglednih izobraževalnih strokovnjakov in voditeljev o perečih vprašanjih, ki zadevajo šole K-12, okrožja ter fakultete in univerze. Vse sodelujoče izbere uredništvo SmartBrief Education.

Strokovna podpora za odvetnike Matt Riley
Riley

Za bodoče študente prava mesec maj pomeni eno stvar: pripravo na LSAT. Nekatere študente pravniška kariera pritegne zaradi možnosti zagovarjanja pravičnosti ali družbenih sprememb, druge zaradi možnosti napredovanja v zahtevni karieri. Nekateri morda samo trdijo. Vendar pa imajo vsi nekaj skupnega: potrebujejo učno podporo, prilagojeno kateri koli stopnji njihove poklicne poti, na kateri so, in prilagojeno njihovim individualnim učnim preferencam.

Morda ga bodo težko našli.

Surovo okolje

Vpis na pravno fakulteto je bil vedno tekmovalen posel, v zadnjem času pa se je konkurenca zaostrila. leta 2020 število prijavljenih se je povečalo za 13 %največje medletno povečanje od leta 2002. Čeprav ta skok zdi se, da pojenja, imajo pravne fakultete še vedno več kandidatov na izbiro kot pred pandemijo. Še več, povprečni rezultati LSAT kandidatov na nekaterih šolah so se zvišaliustvarjanje dodatnega pritiska na učence, da so med testiranjem uspešni.

Po treh težkih letih v šoli novi odvetniki ne dobijo priložnosti zadihati. Pravni strokovnjaki v ZDA delajo na istem tekmovalno vzdušje ki prežema pravne fakultete, z vrhunskimi talenti z vsega sveta, ki se potegujejo za del donosnega in rastočega pravnega trga v državi. To je dober problem, ker javnosti omogoča dostop do visokokakovostnih pravnih storitev.

Da pa bi odvetniki izstopali in pritegnili delo, se morajo zavezati k učenju skozi celotno kariero. Na ta način lahko svoje obstoječe veščine izpopolnim do izjemne ostrine, pridobim nova znanja z razvojem področja in svojim strankam ponudim vrhunsko svetovanje. Vendar to ni mogoče brez sistema poklicnega razvoja, ki vključuje vire, zgrajene po specifikacijah posameznih pravnih strokovnjakov, zbrane na enem mestu in kurirane za podporo od njihovih dni LSAT do dneva, ko se upokojijo.

Problem zakonitega vseživljenjskega učenja danes

Študenti, ki so začeli priprave na LSAT, so verjetno že naleteli na razočaranje: ponujena podpora pri opravljanju testov je pogosto nepovezana, brez uporabnega konteksta in na splošno nespodbudna. Morda se jim porajajo številna vprašanja, na primer, kako pogosto in kako dolgo naj se učijo, v kakšnem vrstnem redu naj se lotijo ​​gradiva in kako se lekcije ujemajo z njihovo širšo kariero.

Ker sem sam opravljal LSAT in poučeval druge študente, da so se nanj pripravili, vem, kako razdrobljena in neučinkovita je lahko strokovna podpora, ki je na voljo študentom na tem področju na vseh stopnjah. V zakonu so pomanjkljivi viri, ki imajo pomembne posledice glede na zahteve stroke od članov, da nenehno izboljšujejo strokovno znanje. Moja intuicija je, da pomanjkanje učinkovitih orodij za vseživljenjsko učenje dolgoročno grozi, da bo v celoti destabiliziralo pravni položaj države na trgu, če ga ne bomo obravnavali.

Potrebne so izboljšave strokovne podpore

Strokovno podporo ambicioznim pravnikom in odvetnikom, ki delajo, je mogoče narediti več izboljšav, da bi jim zagotovili poklicno pot, ki je potrebna za visoko tvegano delo, ki ga opravljajo.

  • Prilagodljiva vsebina. Niti dva človeka filtrirata ali absorbirata informacije na povsem enak način. Univerzalni model učenja, ki se pogosto uporablja v industriji vseživljenjskega učenja, ne upošteva edinstvenih učnih vzorcev ljudi. Kakršna koli stopnja prilagajanja – na primer omogočanje učencem, da izberejo različne inštruktorje za en tečaj na podlagi komunikacijskega stila, s katerim se jim zdi najlažji za interakcijo – lahko veliko pripomore k zmanjšanju učnih težav. Na enak način lahko ponujanje tečajev tako osebno kot digitalno, ob različnih urah dneva in z več poskusi učnih ur, če je potrebno, pomaga učencem pri krmarjenju z izzivi načrtovanja in izvedbe.
  • Privlačna vsebina. Nihče se ne uči enako, vendar se vsi bolje učijo, če je obravnavana snov zanimiva. Prepogosto so viri za LSAT in strokovne priprave suhoparni do točke neučinkovitosti. Učenci, ki se ukvarjajo z njimi, so prisiljeni porabljati energijo v dveh smereh hkrati: absorbirati informacije in preprečiti, da bi odtavali. Interaktivna vsebina, ustvarjena za ravnovesje med bogastvom, avtoriteto in zabavo, lahko poskrbi, da bodo lekcije bolje potekale z manj truda.
  • Pravi pristop. Nekatere skupine so zgodovinske soočal z nesorazmernimi ovirami do vstopa v pravno polje. Orodja, ki so na voljo učencem, bi morala biti izdelana ob zavedanju tega neskladja, da se prepreči ponavljanje pogojev, ki so prispevali k temu, tako da pravno izobraževanje ostane odprto in učinkovito za vse.
  • Struktura, ki zajema kariero. Pričakovati, da bodo zaposleni študenti ali pravni strokovnjaki sami razumeli zmešani kup učnih virov, je recept za slabe rezultate. V vsebino vseživljenjske pravne priprave je treba vgraditi premišljeno strukturo, ki izhaja iz notranjega pogleda na poklic in zajema potek tipične pravniške kariere. Učenje nima končne črte – uporabniki bi morali imeti dostop do orodij, ki so najbolj uporabna na določeni stopnji razvoja, ki so jo dosegli.

Pomoč pravnim strokovnjakom, da uspejo v konkurenčnem okolju, s katerim se soočajo, zahteva spremembo paradigme v industriji vseživljenjske poklicne priprave. Tako kot moramo pravniki nenehno razvijati svoje znanje, se morajo izobraževalni viri in strokovna podpora prilagajati značilnostim časa in potrebam uporabnikov ter tako zagotoviti, da energija naših najbistrejših pravniških umov ne gre v nič. Od LSAT do konca svoje pravne prakse si odvetniki zaslužijo več kot njihova študijska orodja.

Matt Riley je soustanovitelj in izvršni direktor podjetja Blueprint Prep, ki ponuja vseživljenjsko strokovno pripravo v medicinski in pravni industriji. Riley je imel tudi vlogo pri poučevanju študentov pred pripravami na pravo, sprejemom na pravno fakulteto in tem, kako uspeti na pravni fakulteti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *