Posestvo Gibson Island na trgu za 13,8 milijona dolarjev

Komentiraj

V okrožju Anne Arundel v Marylandu znaki za otok Gibson sledijo 100 proti vzhodu, dokler ne preide na cesto 177 in ne konča pri varnostnem kiosku. Od središča Washingtona je oddaljen manj kot 50 milj, a ta ozek odsek ceste – z reko Magothy na zahodu in zalivom Chesapeake na vzhodu – se zdi kot drug svet. In po dvigu žerjava, po prehodu urejenih stanovanjskih ulic, se na hribu pojavi hiša, uokvirjena z reko in zalivom. Prebivalci otoka ga poznajo kot Villa dei Fiori.

Hiša, ki so jo navdihnile posesti na italijanskem podeželju, je bila zgrajena leta 1929 za Roberta Garretta, dobitnika šestih olimpijskih medalj – vključno z zlatom v suvanju krogle in diska – na prvih modernih igrah v Atenah leta 1896. Aktivist iz Baltimora je bil v veliki meri odgovoren za prihod ameriških skavtov v regijo in je vodil mestne agencije za rekreacijo in parke v 40. in 50. letih 20. stoletja, dokler niso od njega zahtevali odstopa iz odbora komisarjev za parke zaradi njegovega nasprotovanja rasni integraciji.

Garretti so bili uspešna in ugledna družina v Marylandu. Robert je bil investicijski bankir in filantrop, pa tudi olimpijski športnik. Teta je ustanovila baltimorski muzej umetnosti, dedek je vodil prvo potniško železnico v državi, starejši brat pa je delal na zunanjem ministrstvu kot diplomat.

Hiša na otoku Gibson je bila Garrettov poletni dom. Zasebni otok, kupljen za 165.000 dolarjev leta 1921, je bil razvit kot poletna skupnost in je med drugim privabil baltimorske družabnike, nezadovoljne s kakovostjo mestnih igrišč za golf. Danes jo Forbes uvršča na 24. mesto najdražje poštne številke v državi.

Gibson Island Corp. ima v lasti javne prostore na otoku, otok pa ima zasebno policijo. Klub Gibson Island (članstvo samo s povabilom) med drugim ponuja igrišče za golf z devetimi luknjami, ki ga je zasnoval priznani arhitekt igrišča Charles B. Macdonald, teniška igrišča in klubsko hišo. Na otoku Gibson, ki je postal znan po svoji kulturi jadranja, so tudi zasebne marine – eden glavnih razlogov, da sta Elizabeth in Mark Rogers leta 2005 kupila Villa dei Fiori.

Elizabeth Rogers je povedala, da se je zaljubila v dom, ki je bil tri leta prenovljen, ko je stopila v veliko sobo odprtega koncepta s šest čevljev širokim kaminom, originalnim stropom in lestenci iz Murana po meri. V sobi je tudi mokri bar z zložljivimi vrati iz češnjevega lesa in pomivalni stroj Miele. Več francoskih vrat se odpira na krov z verando, ki gleda na vodo.

“Gledamo neposredno čez reko Magothy, ko vstopa v zaliv Chesapeake,” je dejal Rogers. »Zvečer, ko je ognjemet, lahko vidite ognjemet, ki gre od Annapolisa in včasih vse do Washingtona, ob vodi. Zelo zelo lepo.”

V glavnem nadstropju je knjižnica z omarami po meri in marmornim okvirjem kamina na drva; družinska soba; sončen zajtrkovalnica z velikimi okni; in kuhinjo s stropom katedrale, kjer Rogers pravi, da njeni vnuki radi kuhajo s sestavinami z vrta. Na voljo je tudi spalnica s tlemi iz češnjevega lesa in lastno kopalnico, ki se lahko uporablja kot glavna spalnica. Družina Rogers jo imenuje “VIP soba.”

Primarno spalnico lahko dosežete tako, da se spustite po spiralnem stopnišču z balustri iz kovanega železa, ki jih je ustvaril Patrick Cardine, priznani kovač in oblikovalec, katerega dela si lahko ogledate v nacionalni katedrali v Washingtonu. Do spodnje ravni se lahko pripeljete tudi z dvigalom z intarziranimi rezbarijami.

Glavna spalnica ima stene iz beneškega štukature, več vgradnih omar iz cedre in kopalnico s prho, samostoječo kadjo in dvema umivalnikoma. V tem nadstropju so še tri spalnice (čeprav je ena opremljena kot domača telovadnica), vsaka s svojo kopalnico. Na voljo je vinska klet iz mahagonija, savna in sončen hodnik s pogledom na obalo.

Poleg glavne rezidence ima nepremičnina samostojno kočijo z domačim kinom v prvem nadstropju in garsonjero v drugem nadstropju. Rogersova je povedala, da je kočijo poleti zasedel kapitan njene jadrnice.

Bazen in masažna kad za hišo obdajata dve pergoli, oviti s trto. Na eni strani hiše je vrt s skulpturami. Odprta pot pred hišo vodi do tlakovane terase na koncu dovozne poti in do očem skrite garaže za dva avtomobila.

Za hišo se posest spušča proti vodi, pokrajina pa obsega vinograd, drevesa jagodičja, fig in jablan. Obstaja več kot 25.000 trajnih cvetov – morda navdih za ime nepremičnine, ki v prevodu iz italijanščine pomeni “Hiša rož”.

Rogers opisuje življenje na otoku kot skoraj kot izlet na italijansko jezero Como, a veliko bližje njeni družini v Marylandu.

“Vsako jutro se zbudimo in uživamo v hiši, obožujemo otok Gibson, tiho udobje,” je dejal Rogers. “Usedemo se k zajtrku, pogledamo razgled in rečemo: ‘Čudovito je biti tukaj.’ ”

744 Skywater Rd., Gibson Island, Md.

  • Spalnice/Kopalnice: 5/9
  • Približna kvadratura: Glavna hiša je 12.987 kvadratnih metrov; kočija ima 1760 kvadratnih metrov.
  • Velikost zemljišča: 3,5 hektarja
  • Značilnosti: Ta nepremičnina, ki jo je navdihnilo italijansko podeželje in zasebni otok Gibson, je naprodaj prvič po letu 2005. Večina od petih spalnic gleda na mesto, kjer se reka Magothy izliva v zaliv Chesapeake, in vsaka ima svojo kopalnico. kopalnica. Pomembne značilnosti vključujejo savno, masažno kad, bazen, vrt in vinograd. V garaži je prostora za dve vozili in še za nekaj na tlakovani terasi na koncu dovoza.
  • Agent za kotacijo: Sarah KanneGibson Island Corp. Nepremičnine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *