Poročilo o svetovnem trgu tovornih vozil 2022 do 2031 – med drugim vključuje CN Railway, DB Schenker, Union Pacific in Kansas City Southern

Logotip podjetja

Logotip podjetja

Svetovni trg tovornjakov

Svetovni trg tovornjakov

Svetovni trg tovornjakov

Dublin, 17. november 2022 (GLOBE NEWSWIRE) — The “Poročilo o svetovnem trgu tovornjakov 2022: po uporabi, po panogah končne uporabe” poročilo je dodano ResearchAndMarkets.com ponudba.

To poročilo zagotavlja strategom, tržnikom in višjemu vodstvu ključne informacije, ki jih potrebujejo za oceno svetovnega trga tovornih vozil, kot se pojavi po zaustavitvi COVID-19.

Pričakuje se, da bo svetovni trg tovornih vozil zrasel s 137,85 milijarde USD leta 2021 na 143,51 milijarde USD leta 2022 s skupno letno stopnjo rasti (CAGR) 4,1 %. Pričakuje se, da bo trg leta 2026 zrasel na 178,57 milijarde dolarjev s skupno letno stopnjo rasti (CAGR) 5,6 %.

Razlogi za nakup

 • Pridobite resnično globalno perspektivo z najobsežnejšim poročilom, ki je na voljo na tem trgu in pokriva 12+ geografskih območij

 • Razumeti, kako na trg vpliva koronavirus in kako se bo verjetno pojavil in rasel, ko se bo vpliv virusa zmanjšal

 • Ustvarite regionalne in nacionalne strategije na podlagi lokalnih podatkov in analiz

 • Določite segmente rasti za naložbe

 • Presegajte tekmece z uporabo napovedanih podatkov ter gonil in trendov, ki oblikujejo trg

 • Razumevanje strank na podlagi najnovejših ugotovitev tržnih raziskav

 • Primerjajte uspešnost s ključnimi konkurenti

 • Izkoristite razmerja med ključnimi nabori podatkov za vrhunsko strategijo

 • Primerno za podporo vašim notranjim in zunanjim predstavitvam z zanesljivimi visokokakovostnimi podatki in analizami

Glavni igralci na trgu tovornih vozil so CN Railway, DB Schenker, Union Pacific, Kansas City Southern, CSX Corporation, Norfolk Southern Corporation, Housatonic Railroad Company in Linfox Pty Ltd.

Trg tovornih vagonov je sestavljen iz prodaje tovornih vagonov storitev železniškega tovornega prometa in povezanega blaga s strani subjektov (organizacij, trgovcev in partnerstev), ki izvajajo prevoz tovora v tovornih vagonih. Tovorni vagoni so vrsta železniških vagonov ali tirnih vozil, namenjenih za prevoz blaga v železniškem transportnem sistemu. Vključeno je samo blago in storitve, s katerimi se trguje med subjekti ali se prodajajo končnim potrošnikom.

Glavne vrste trga tovornih vozil, zajete v tem poročilu, so intermodalni vagoni, vagoni cisterne in tovorni vagoni. Vagon cisterna je opredeljena kot vozilo, namenjeno prevozu plinov ali tekočin. Razdeljen je tudi glede na uporabo na premog, nafto in kemikalije, kovine in minerale, avtomobile, kmetijske proizvode in druge uporabe. Prav tako je razdeljen po panogah končne uporabe na kmetijstvo; gradbeništvo, nafta in plin, kemija, medicina in farmacija, hrana in pijača, vlada in obramba, avtomobilizem in transport ter pomorstvo.

Azijsko-pacifiška regija je bila največja regija na trgu tovornih vozil leta 2021. Severna Amerika je bila druga največja regija na trgu tovornih vozil. Regije, zajete v tem poročilu, so Azija, Pacifik, Zahodna Evropa, Vzhodna Evropa, Severna Amerika, Južna Amerika, Bližnji vzhod in Afrika.

Vladne pobude naj bi spodbudile rast trga tovornih vagonov. Na primer, leta 2019 je indijska vlada sprejela pobude, da bi postala železniški tovorni promet privlačnejši z dolgoročnimi tarifnimi pogodbami z velikimi strankami, zagotavljanjem spodbud za kontejnerski promet, pobudami za racionalizacijo tarif in uvedbo shem, kot je Investicijska shema za splošne namene vagonov (GPWIS). , shema naložb v liberalizirane vagone (LWIS), upravljavec posebnega tovornega vlaka (SFTO) in operater tovornega vlaka (AFTO) ter druge aplikacije.

Indijska vlada je razmišljala tudi o naložbah v železniško infrastrukturo z uvedbo vlagateljem prijaznih politik in omogočanjem neposrednih tujih naložb v železnice za izboljšanje infrastrukture za tovorni promet in vlake za visoke hitrosti. Tudi podoben primer je vlada Združenega kraljestva leta 2019 sprožila pobudo za izboljšanje hitrosti, ki izvaja stalno analizo tovornih storitev, osredotočenih na blago in pretok v tesnem sodelovanju s tovornimi operaterji. Zato bodo ukrepi vlade za povečanje železniškega tovornega prometa povečali povpraševanje po trgu tovornih vagonov v tem obdobju.

Stroga regulacija uvoza in izvoza je eden največjih izzivov za rast trga tovornjakov. Železniški tovorni promet bi se zmanjšal zaradi strogih trgovinskih pravil, ki bi zmanjšala povpraševanje po tovornih vagonih. Leta 2020 je indijski carinski oddelek uvedel stroga pravila za uvoz bele tehnike v okviru sporazuma o prosti trgovini, da bi preveril neupravičen damping tega blaga v okviru sporazuma o prosti trgovini iz držav, ki niso proizvajalke.

Njen namen je preveriti zlorabo omilitve prostotrgovinskih sporazumov. Indija želi tudi uvesti nove načrtovane predpise za spodbujanje lokalne proizvodnje z zmanjšanjem uvoza, kar je predvsem cilj zmanjšanja količine manj kakovostnega uvoza iz Kitajske. Zato se pričakuje, da bodo stroga pravila, ki jih je določila vlada glede trgovine, ovirala rast trga tovornih vagonov v predvidenem obdobju.

Tovorni vagoni imajo zdaj omogočeno GPS sledenje in to bo verjetno nastajajoč trend na trgu tovornih vagonov. Učinkovitost tovornega vagonskega prometa bo povečana z uporabo naprednih GPS tehnologij. Namestitev tehnologij GPS v tovorne vagone s strani železniških operaterjev pomaga pri upravljanju transportnega procesa, načrtovanju tovornih vagonov, vzdrževanju doslednega procesa dostave in zmanjšanju kraje blaga iz tovornih vagonov.

Države, ki jih pokriva trg tovornih vagonov, so Avstralija, Brazilija, Kitajska, Francija, Nemčija, Indija, Indonezija, Japonska, Rusija, Južna Koreja, Združeno kraljestvo in ZDA.

Ključne obravnavane teme:

1. Povzetek

2. Značilnosti trga tovornih vozil

3. Trendi in strategije na trgu tovornih vozil

4. Vpliv COVID-19 na tovorne vagone

5. Velikost in rast trga tovornjakov
5.1. Globalni trg zgodovinskih tovornjakov, 2016–2021, milijarde USD
5.1.1. Gonilniki trga
5.1.2. Tržne omejitve
5.2. Napoved svetovnega trga tovornjakov, 2021-2026F, 2031F, milijarde USD
5.2.1. Gonilniki trga
5.2.2. Tržne omejitve

6. Segmentacija trga tovornih vozil
6.1. Globalni trg tovornjakov, segment po vrsti, zgodovina in napoved, 2016-2021, 2021-2026F, 2031F, milijarde USD
Intermodalne

6.2. Globalni trg tovornjakov, segment po uporabi, zgodovina in napoved, 2016-2021, 2021-2026F, 2031F, milijarde USD
Premog

 • Nafta in kemikalije

 • Kovine in minerali

 • Avtomobili

 • Kmetijski pridelki

 • Druge aplikacije

6.3. Globalni trg tovornjakov, segment glede na panoge končne uporabe, zgodovina in napoved, 2016–2021, 2021–2026F, 2031F, milijarde USD

7. Regionalna in državna analiza trga tovornih vozil
7.1. Globalni trg tovornjakov, razdeljen po regijah, zgodovina in napoved, 2016-2021, 2021-2026F, 2031F, milijarde USD
7.2. Globalni trg tovornjakov, razdeljen po državah, zgodovina in napoved, 2016-2021, 2021-2026F, 2031F, milijarde USD

Za več informacij o tem poročilu obiščite https://www.researchandmarkets.com/r/3f0gu

Priponka

CONTACT: CONTACT: ResearchAndMarkets.com Laura Wood,Senior Press Manager press@researchandmarkets.com For E.S.T Office Hours Call 1-917-300-0470 For U.S./ CAN Toll Free Call 1-800-526-8630 For GMT Office Hours Call +353-1-416-8900

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *