Popust GBTC doseže rekordnih 45,2 %, zaradi česar se nekateri sprašujejo, ali bo Grayscale naslednji črni labod.

Opomba urednika: glede na tolikšno nestanovitnost na trgu spremljajte dnevne novice! Z našim hitrim povzetkom današnjih novic, ki jih morate prebrati, in mnenj strokovnjakov vas spremljajte v nekaj minutah. Prijavite se tukaj!

(Kitco News) – Za kripto zimo je značilno daljše obdobje vsesplošne šibkosti trga, ki sčasoma povzroči, da se številni projekti obrnejo iz enega ali drugega razloga, kot je pomanjkanje sredstev za ohranitev njihovega preživetja. Vsako zimo so vzroki drugačni, rezultat pa enak – kapitulacija in poziv k smrti Bitcoina (BTC).

Zadnje tveganje okužbe, ki se pojavi po debaklu FTX in grozi, da bo trg kriptovalut pahnilo še globlje v zatišje, je negotovost v zvezi s podjetjem Grayscale in njegovim vodilnim kriptoizdelkom Grayscale Bitcoin Trust (GBTC).

GBTC je pod večjim nadzorom, saj njegova diskontna stopnja še naprej dosega nove rekordno nizke vrednosti, najnovejši podatki Coinglassa pa kažejo 45,2-odstotni popust.

Grayscale Investments BTC premium. Vir: Coinglass

Stvari so postale še bolj sumljive po zavrnitvi družbe Grayscale, da bi posredovala podatke o naslovu svojih imetij bitcoinov, saj je industrija opazila vse več pozivov k preglednosti zaradi dvomljivih poslov FTX.

Eden največjih igralcev v panogi – Digital Currency Group (DCG) – še povečuje strah, saj se pojavljajo pomisleki, ali lahko preživi v prihodnosti. DCG ima v lasti tudi Grayscale in kriptoposojilodajalca Genesis Trading, težave, s katerimi se soočata dva največja ustvarjalca denarja, pa so upravičeno razlog za zaskrbljenost.

Voditelji kriptoelektrarne so večkrat poskušali pomiriti skupnost, da stvari niso tako hude, kot se zdijo, vendar je zgodovina podobnih komentarjev, kot sta lastnik FTX Sam Bankman-Fried in ustanovitelj Terra/Lun Do Kwon, pripeljala vlagatelje v kripto daleč. bolj sumničav do takih razglasov.

Zavrnitev družbe Grayscale, da posreduje podrobnosti o svojem naslovu, je le še povečala tesnobo, ki jo doživlja kripto skupnost, zaradi česar so mnogi rekli, da bo propad družbe Grayscale naslednji veliki dogodek črnega laboda.

Rekordno nizek popust GBTC povečuje strah, zaradi česar je Grayscale objavil izjavo, ki potrjuje, da so njegova sredstva trenutno zavarovana s skrbništvom Coinbase, in navaja zneske vsakega premoženja, ki ga hrani.

Podjetje je opozorilo, da bi bila njihova odločitev, da ne izdajo določenih denarnic, ki hranijo njihove bitcoine, “za nekatere razočaranje,” kar nakazuje, da panika vlagateljev ni razlog za “zaobiti zapletene varnostne ureditve, ki že leta ščitijo sredstva naših vlagateljev.” ”

Vsi produkti digitalnih sredstev podjetja Grayscale so ustanovljeni kot ločene pravne osebe kot način zaščite pred težavami, ki izhajajo iz katerega koli izdelka, in so izdelani na način, ki “prepoveduje, da bi se digitalna sredstva, ki so osnova izdelka, izposojala, posojala ali kako drugače obremenila .”

Nekateri zdaj namigujejo, da bi lahko Grayscale odkupili, če Genesis Trading propade, vendar je to na tej točki še vedno omejeno na področje špekulacij. Grayscale je večkrat nakazal svojo končno namero, da spremeni GBTC v sklad, s katerim se trguje na borzi (ETF), vendar tega doslej ni mogel, ker je Komisija za vrednostne papirje in borzo (SEC) do danes zavrnila vse promptne Bitcoin ETF.

Zaradi tega dejstva so nekateri krivdo za nekatere največje razvojne dosežke v kriptovalutah v letu 2022 pripisali SEC, ki je doslej odlašal z zagotavljanjem jasnega regulativnega okvira, hkrati pa dušil vse poskuse ustvarjanja bolj legitimnih digitalnih sredstev. izdelkov.

Za zdaj je vsesplošen strah, ki zajema kripto skupnost, v veliki meri posledica špekulacij in trajalo bo nekaj časa, da se zadeve uredijo. Medtem se Bitcoin oklepa podpore pri 16.000 $, Ether pa se trudi zadržati 1.100 $, medtem ko biki poskušajo preprečiti nadaljnje padce.


Zavrnitev odgovornosti: Stališča, izražena v tem članku, so avtorjeva in morda ne odražajo stališč avtorja Kitco Metals Inc. Avtor se je potrudil zagotoviti točnost podanih informacij; vendar pa tudi Kitco Metals Inc. tudi avtor ne more jamčiti za točnost. Ta članek je zgolj informativne narave. Ne gre za nagovarjanje k kakršni koli zamenjavi blaga, vrednostnih papirjev ali drugih finančnih instrumentov. Kitco Metals Inc. in avtor tega članka ne prevzemata odgovornosti za izgube in/ali škodo, nastalo zaradi uporabe te publikacije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *