Popust GBTC Bitcoin se približuje 50 % pri težavah s FTX, medtem ko vlagatelji kopičijo delnice

Največji Bitcoin (BTC) institucionalni naložbeni nosilec je sumljiv, ker trguje z rekordnim diskontom.

Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) je najnovejši subjekt v bitcoin industriji, ki je občutil vročino debakla nedelujoča borza FTX.

Težave FTX vidijo, da Coinbase obljublja zaupanje v lastnike GBTC

Z okužbo in strahovi pred globljim zlomom trga trenutno povsod v bitcoinih in altcoinih, negotovost vpliva celo na najbolj znana in najbolj zaupanja vredna imena v kriptoindustriji.

V zadnjih dneh je bil na vrsti GBTC, investicijski sklad za bitcoine, ki se je dolgo boril, sredi težav v povezanem kripto podjetju Genesis Trading.

Kot Cointelegraph registriranmatično podjetje Digital Currency Group (DCG) in tudi sam operater Grayscale sta hitro poskušala pomiriti vlagatelje in trg, da je njegov vodilni izdelek finančno neprepusten.

Zdi se, da to ni bilo dovolj za potešitev živcev, kar je privedlo do nadaljnjih javnih izjav vere v DCG in GBTC.

Med njimi je bil Coinbase Institutional, institucionalna naložba v glavno borzo Coinbase.

“Nič ni bolj pomembno kot zagotavljanje varnosti premoženja naših strank,” je dejal tvitnil on nov. 17.

“Z 10-letnim strokovnim znanjem in izkušnjami pri gradnji varne in skladne skrbniške rešitve je Coinbase Institutional ponosen, da z našim kvalificiranim skrbnikom zagotavlja ločene storitve hladilnega skladiščenja.”

Podoba GBTC je že nekaj časa pod pritiskom. Od leta 2021 trguje s popustom na promptno ceno BTC, kar je diskon zdaj se približuje 50%.

Grafikon GBTC Premium proti Sredstvu proti BTC/USD. Vir: Coinglass

Zaradi pomanjkanja povpraševanja so se špekulacije povečale zaradi govoric, da bi lahko kupili Grayscale, če Genesis Trading propade.

Ta sprememba smeri bi lahko imela posledice za GBTC, saj Grayscale še vedno namerava pretvarjanje borzni sklad (ETF).

“Čeprav je to težko obdobje za mnoge v kriptovaluti, sem globoko optimističen glede prihodnosti te industrije, poslovanja družbe Grayscale in priložnosti za vlagatelje,” je izvršni direktor družbe Grayscale Michael Sonnenshein, tvitnil on nov. 19.

Vlagatelj Lepard: “Kupil sem več” delnic GBTC

Soglasje o potencialnem ustrahovanju GBTC v vrednosti 10,5 milijarde USD ostaja šibko.

Sorodno: Grayscale navaja varnostne pomisleke glede zavrnitve dokazov o rezervah v verigi

“Genesis morda ne bo uspel, vendar menim, da je možnost likvidacije sklada GBTC malo verjetna le glede na velikost molzne krave,” je Lyle Pratt, ustvarjalec platforme za sporočanje Vida Global, reagiral.

“Bolj verjetno je, da ga bo nekdo, kot je Fidelity, kupil in ga obdržal.”

Gray BTC holding v primerjavi z BTC/USD grafikon. Vir: Coinglass

Zaradi vedno večjega popusta po sagi o FTX je GBTC postal nekoliko ironičen “nakup” za imena, kot je ARK Invest in Lawrence Lepard, investicijski menedžer pri Equity Management Associates.

»Veliko vprašanj in DM. Lepardov pogled na Grayscale in GBTC Opozorilo o spojlerju: Jaz ga imam,« je začel bhakta Twitter nit recimo čez vikend.

»Kupil sem več. To je še vedno manj kot 5 % mojega imetja BTC, če se motim. Neodvisno lastništvo ključa je bistveno. In glavna prednostna naloga.”

Združeni skladi Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) za ARK Invest ETF (posnetek zaslona). Vir: Cathiesark.com

Na temo, kako nalezljivo bi lahko bilo za DCG in njegovo družino podjetij, je Leopard vseeno priznal, da “ni mogoče vedeti, v kakšnih težavah so”.

V nadaljevanju je analiziral posledice, če pride do najslabšega scenarija – stečaja.

Stališča in mnenja, izražena tukaj, so izključno stališča avtorjev in ne odražajo nujno stališč Cointelegraph.com. Vsaka naložbena in trgovalna poteza vključuje tveganje, zato morate pri odločanju opraviti lastno raziskavo.