Podprite lokalna podjetja z nakupovanjem na teh 11 božičnih obrtnih sejmih

Mestna tržnica Ponce bo gostila Village Retail Holiday Markets, poseben dogodek z izdelki temnopoltih ustvarjalcev. (Z dovoljenjem Jamestowa

Ker je božič figurativno za vogalom, je zdaj čas, da še enkrat preverite svoj seznam in nakupujete različne ročno izdelane umetnine, ročne izdelke, nakit, keramiko, kovinske izdelke in drugo pri lokalnih trgovcih na specializiranih tržnicah po vsej metroji Atlante.

Hiperlokalni dogodki, kot so božične umetniške in kreativne tržnice, so sestavni del trgovcev v skupnosti v praznični sezoni, ki pogosto ponujajo edinstveno blago in spodbujajo lokalno gospodarstvo. “Zelo pomembno je ozaveščati lokalne proizvajalce in blagovne znamke, kar spodbuja tako skupnost kot trgovce, da dodelijo dolarje in [support] lokalni [businesses]«, pravi dr. Lakeysha Hallmon, izvršna direktorica in ustanoviteljica The Village Retail na tržnici Ponce City. “Ko so lokalni obrtniki v ospredju, vzpostavimo skupen ekosistem.”

Poleg nakupovanja so te praznične sezonske tržnice družinam prijazne in ponujajo dejavnosti, kot so fotografije z Božičkom, priložnosti za ustvarjanje prazničnih voščilnic ter uživanje v okusni hrani in pijači. Razmislite o teh posebnih tržnicah kot o drugem načinu praznovanja božiča z ljudmi, ki jih cenite, priložnosti za začetek nove družinske tradicije in času, porabljenem za spoznavanje lokalnih podjetnikov. “Ti dogodki so zabavno okolje za srečanje in predstavitev umetnikov in njihovega dela. So tudi platforma za interakcijo udeležencev in umetnikov, učenje in pridobivanje medsebojnega spoštovanja ob praznovanju edinstvene lokacije dogodka,« pravi Randall Fox, ustanovitelj Atlantske fundacije za javne prostore in organizator otvoritvene tržnice. letos v parku Piedmont.

Naslednjih 11 prazničnih tržnic vam lahko pomaga začeti nakupovalno sezono umetniških in obrtnih izdelkov. (Če ni navedeno, je vstop na tržnice prost.) Ko nakupujete za druge, podarite sebi nekaj lepega in posebnega.

Piemontski park se bo za dva dni spremenil v praznično tržnico daril, kjer bodo umetniki prodajali svoja ustvarjalna dela. (Z dovoljenjem Atlantske fundacije za javne prostore)

nemški počitniški trg. Veter skozi počitnice Nemški trg Christkindl in kupite okraske pri Kaethe Wohlfahrt, ena najbolj znanih nemških trgovin z božičnimi okraski, pa tudi lesenimi igračami, nakitom, glinenimi piščali in piščali iz trdega lesa, ročnimi izdelki, izdelki za kopel in telo ter še veliko več. Za tiste, ki si med nakupovanjem dvignete apetit, se odločite za priljubljene jedi, kot je nemški Glühwein, znan tudi kot kuhano vino, in tradicionalne jedi, kot so preste, šnicle in bratwurst. Delovni čas se spreminja. 25. nov. – dec. 24. 290 East Paces Ferry Road NE, Atlanta. christkindlmarket.org.

Podjetja v lasti temnopoltih. Z misijo podpirati blagovne znamke v lasti temnopoltih, ki iščejo dom za svoje izdelke, Village Retail Praznične tržnice bo maloprodajna izkušnja, ki temelji na pripovedovanju zgodb in navzgornji mobilnosti, presečišču vzroka, kulture, nakupovanja in skupnosti. Za začetek praznične sezone v soboto za mala podjetja bo trgovina dom temnopoltih oblikovalcev, ki bodo ponujali oblačila, dodatke, sveče, lepotilne izdelke in drugo za vse na vašem nakupovalnem seznamu. Opoldne – 5 pm 26-27. novembra ter 4., 11. in 18. decembra. The Shed vzdolž Eastside poti Beltline in na The Trestle, sprehajalni poti, ki povezuje mestno tržnico Ponce in Beltline. Mestna tržnica Ponce, 675 Ponce de Leon Ave. NE, Atlanta. 404-907-1918, thevillageretail.com.

Nov dogodek. Ob koncu tedna bo potekala inavguracija Piemontska praznična tržnica daril, dvodnevni dogodek. Obiskovalci prireditev se bodo lahko sprehodili po parku in raziskovali ponudbo okoli 100 umetnikov, med katerimi so slikarji, fotografi, kiparji, steklopihalci, usnjarji in kovinarji, draguljarji in rokodelci. Vzdušje bo tudi praznično ob živi glasbi in praznično obarvanih toplih napitkih izbranih ponudnikov. 10.00-17.00 26. november in 11.00-17.00 27. november. Piedmont Park, 1215 Piedmont Ave. NE, Atlanta. affps.com.

Eno mesto, trije dogodki. Atene bodo dom različnih počitniških tržnic. To je prvi Southern Brewing Holiday Market, dvodnevni dogodek, ki bo praznoval sezono z blagom lokalnih umetnikov in ustvarjalcev ter sezonskimi pijačami. Naslednji dogodek, dvonočna afera, bo na dvorišču na ulici Big City Bread Cafe in predstavljajo lokalne umetnike in obrtnike, ki ponujajo ročno izdelana darila in zaklade. Tretji dogodek bo vsakoletna mestna praznična tržnica in obrtni sejem West Broad Farmers Market, narejeno za praznike z domačimi izdelki, otroškimi izdelki, glasbo ter svežimi pridelki in pekovskimi izdelki lokalnih kmetov. Dogodek Southern Brewing Holiday Market, 14.00-19.00 3.-4. 231 Collins Industrial Blvd., Atene. 706-548-7183, visitathensga.com. Big City Bread Cafe dogodek, 17-21h 8-9.12. 393 N. Finley St., Atene. 706-340-1973, visitathensga.com. Dogodek West Broad Farmers Market, 11. do 14. ure, 10. december. 300 S. Rocksprings St., Atene. 706-765-4020, athenslandtrust.org.

Ročno izdelana darila. Praznična celodnevna umetniška tržnica s primernim imenom Indie Craft izkušnja, se bo predstavilo več kot 70 ponudnikov, ki bodo ponujali praznične obrti, umetnine in starine, ročno izdelana darila in hrano. Za večjo spodbudo za obisk te edinstvene ciljne tržnice skupnosti bo prvih 100 ljudi v vrsti prejelo torbo. Vstopnina znaša 5 $ za vse starejše od 13 let. 11.00-17.00 3. december. Atrij v Uptownu, 575 Morosgo Drive NE, Atlanta. indiecraftexperience.com.

Obrtni sejem. Dopolnite svoj seznam daril za vse, ki so bili prijazni v Božični obrtni sejem, ki ga gosti mladinska skupina TLC Timothy Lutheran Church. Obiskovalci bodo našli veliko čudovitih obrti, umetnosti in še več. 9:00-14:00 3. december. 556 Arnold Mill Road, Woodstock. 770 928-2812, timothylutheran.360unite.com.

Zabava na kmetiji. Udeleženci na Tretja letna zimska tržnica na prostem, ki bo potekala na družinski kmetiji Still, bo postregla z izborom prazničnih daril in priložnosti za fotografiranje z Božičkom, ustvarjanje prazničnih voščilnic z božičnimi aranžmaji v ozadju in ogrevanje s popusti, kot so vroča čokolada in piškoti. 10:00-16:00 4. december. 5682 Macland Road, Powder Springs. 678-283-6951,stillfamilyfarm.com.

Božiček je v mestu. Kupujte praznična darila za vse na vašem seznamu na Božični sejem Alpharetta. Poleg raznih ročnih del, hrane, okraskov in nakita se bodo obiskovalci lahko fotografirali z dedkom Mrazom. Dogodek bo potekal 10. decembra od 9. do 16. ure; fotografiranje z Božičkom od 10. do 12. ure. Središče skupnosti Alpharetta, 175 Roswell St., Alpharetta. 678-297-6100, awesomealpharetta.com.

Naj bo lokalno. Zamahni ob Praznovanje nakupovanja na praznični tržnici Artist & Fleas za poseben dogodek, poln prazničnega blaga, dejavnosti in dobrot. Lokalni trgovci bodo ponujali vse od izdelkov za dom in dodatkov do oblačil ter izdelkov za osebno nego kože in še več. 11.00-18.00 17. december. Mestna tržnica Ponce, 675 Ponce de Leon Ave. NE, Atlanta. 404-900-7900, artistsandfleas.com.

Množica prodajalcev bo ponujala počitniške obrti, vintage predmete in še več na Indie Craft Experience v atriju Uptown.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *